SZOLIDARITÁST VÁR TŐLÜNK (!) az EU!

Nincs több kifogás a menedékkérők áthelyezésére vonatkozóan.

Miközben Magyarország a szerb határ mentén a kerítés mellé újabb kerítést épít, Brüsszelben jelezték, már nem sokáig tűrik, hogy egyetlen tagállam is ellenszegüljön. Dimitrisz Avramopulosz azt mondta, a menedékkérők áthelyezésének rendszere az EU legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze. A tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni ezzel kapcsolatban.

Az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja közölte: az uniós tagországok politikai döntése, hogy szeptemberig teljesítik-e kötelezettségvállalásaikat, segítenek-e Görögországnak, Olaszországnak a területükön jelentkező migrációs nyomás csökkentéséhez.
A felelősség méltányos megosztása nem működik szolidaritás nélkül, ezért a bizottság arra szólítja fel az unió tagállamait, hogy gyorsítsák fel az áthelyezés ütemét, mert az elmarad a célkitűzéstől, amely Görögországból havi 3000, Olaszországból 1500 áthelyezést irányoz elő.
Eddig összesen 13 546 áthelyezés történt, 3936 bevándorlót Olaszországból, 9610-et Görögországból vettek át más tagállamok. Eddig Málta és Finnország tett a legtöbbet kötelessége teljesítéséért. Magyarország, Ausztria és Lengyelország nem vesz részt a rendszerben.
Az EU-biztos következményekkel fenyegette meg azokat a tagországokat, amelyek nem tesznek eleget az uniós határozatoknak.
“Ha a tagállamok nem fokozzák áthelyezési erőfeszítéseiket, a bizottság késlekedés nélkül érvényesíteni fogja a szerződések szerinti hatásköreit azon tagállamok esetében, amelyek nem tettek eleget a tanácsi határozatokból eredő kötelezettségeiknek.”
Brüsszel felkéri a tagországokat, hogy március végéig szüntessék meg az európai határ- és parti őrség személyi és eszközállományában mutatkozó hiányosságokat. A biztos jelezte, hogy az unión kívülről befogadandók áttelepítése terén elért eredmények továbbra is ígéretesek: a tagállamok már 14 422 fő, azaz az EU letelepítési programjának keretében elfogadott 22 504-as létszám több mint fele számára “biztosították az Európába jutás biztonságos és jogszerű lehetőségét”.
Az Európai Bizottság elnöke a migrációs politika javításáért kidolgozott brüsszeli javaslat bemutatásakor jelezte, az EU migrációkezelési politikájának hitelességében központi szerepe van a kölcsönös bizalomnak, amely alapján a tagállamok együtt léphetnek fel, ha egy uniós országra nagy migrációs nyomás nehezedik. Jean-Claude Juncker szerint akkor lehet az EU-n kívüli országokkal a migrációs menetrendet kialakítani, ha biztosítják a tisztességes uniós migrációs politikát.
A Bloomberg kommentárja szerint Juncker ötpontos terve türelmetlenségre utal. Brüsszel szerint a tagországok stratégiai döntése kell az unió megújításához. Az elnöknél betelt a pohár, hogy olyan bajokért is Brüsszelt teszik felelőssé, amelyekre nincs is ráhatása. Juncker azt szeretné, ha pontos hatáskörei lennének a bizottságnak. Ehhez képest Merkel és Hollande inkább egy többsebességes Európát szeretne, míg a populista, illiberális magyar és lengyel vezetők a tagállami hatásköröket védenék.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Bizony BAJBA KERÜLTÜNK! MI MAGYAROK-de Döbrögi is!
Az EU NAGYOBB SZOLIDARITÁST VÁR EL TŐLÜNK! Tőlünk, az általa leigázott, tönkretett magyaroktól. Akikkel szemben SEM ŐK, SEM HONI HELYTARTÓIK cseppnyi szolidaritást nem tanúsítottak!
Persze Döbrögi-és ezt borítékolhatjuk!-SZOLIDÁRIS LESZ! Vagy ha tovább “nemmzetthyjeskedik”-“…a bizottság késlekedés nélkül érvényesíteni fogja a szerződések szerinti hatásköreit…”
-Márpedig csak egyetlen hatékony ilyen hatásköre van a Bizottségnak: a PÉNZMEGVONÁS!
Döbrögiék pedig veszett ütemben szórják előre kifelé a júdáspénzt!-egyelőre a honi büdzsé terhére! A haveroknak! Mire dönteni kell a migráncskvóta elutasításáról, ki is ürül a kassza!
Ha nem jön a júdáspénz-mert Döbrögi valami furcsa okból állmá a szavát-még a nyugdíjak kifizetésére sem lesz pénz!
Ha Döbrögi beengedi a migráncsokat telepíteni?
-Na akkor érdekes helyzet fog itten előállni! Mert akkor a migráncsoktól bevadított pórnép fog kérdezősködni!
De mivelhogy a migráncs és a júdáspénz együtt jár, nem nehéz elképzelni, hogy a pénzimádó vajda miként fog hozzáállni a dolgokhoz.
A júdáspénzből legfeljebb áldoz még a TEK bővítésére! Oszt’ jónapot!
Hiába ásott neki vermet az EU!-mi MAGYAROK fogunk belezuhanni!
Irántunk ki lesz majd szolidáris?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

SZOLIDARITÁST VÁR TŐLÜNK (!) az EU! bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. sándor67 szerint:

  Azt mondják a népek, hogy a kutyából nem lesz szalonna, ez igaz, de a kreténből sem ember ! Admin, te most is a lóvén töröd a hiányos elmédet, ráadásul a más lóvéján ??? Ebben a kérdésben nem-e lehetne egységesen magyarként, leírom még egyszer : MAGYARként, hogy a baromagyuak is megértsék , viselkedni ???

  Admin:

  Neked tényleg elment az eszed!

  • olvasó szerint:

   Baromagyú!
   A magyarok így toldalékolnak:
   ” a kérdésben nem lehetne-e egységesen”
   de ezt egy antimagyarnak hiába is mondjuk.

   Tessék beiratkozni a felső tagozatba!

  • Mr X szerint:

   sanyikám neked teljesen elvette az eszedet a fideszes propaganda. Te neked valami komoly mentális problémád lehet.

  • sándor67 szerint:

   megköszönném ha kifejtenéd, mire alapozod az eszem elmenetelét? !

   Admin:

   Hát arra te agyilag zokni szerencsétlen döbrögista, hogy MI ALAPJÁN MERÉSZELED TE a nem Döbrögi imádókat NEM MAGYARKÉNT kezelni?

   Hiszen Imádottatok szerint is gyarmatosított minket az EU, most meg tőlünk kér szolidaritást? Amiért még fizetni is hajlandó, csak éppen leesni sem lesz ideje a pénznek, mert zuhantában lecsípik AZ ORSZÁGUNKÉRT kifizetett lízingdíjat.

   • sándor67 szerint:

    ezt az admintól kérdeztem, de végül is bármelyik agyatlan válaszolhat

   • sándor67 szerint:

    én nem kezelem a fertőzötteket magyarként? Minden nap azon vagyok, hogy visszatereljem Őket a normális útra

    Admin:

    Tudod mitől bolond a bolond? Hát attól, hogy nem ismeri be, hogy ő beteg! Mindenki mást hülyének tart!

    Itt-ezen az oldalon A JÓ OLDALON-te csak ellenséget szerzel magadnak! De ha neked ez kielégülést jelent, hát…élvezkedj!

 2. sándor67 szerint:

  NE a látszatba kössön bele, hanem a lényegre válaszoljon? Ha meg nem tud értelmeset írni, akkor menjen reklámot vagy mesét nézni valami gagyi csatornán

  Admin:

  Valamennyi gagyi csatornát TI MŰKÖDTETTEK Sanyám!

 3. Fergeteg-v3 szerint:

  Az olimpiai pályázatnál probléma volt, hogy bár az ellenzék annak idején inkább támogatta, de az alkalmas időben kihátrált mögüle.
  Most ne legyen probléma, hogy bár az Európai Bíróság elé vitt kvótaügy (a 120 ezres kontingens) kimenetele nem biztos, a Vezér mégis támogatta a 2016. február 18-19-én tartott tanácskozás végkövetkeztetéseit (amelyek között szerepelt az Unión belüli áthelyezési folyamatok teljeskörű végrehajtása is), majd öt nappal később, 24-én népszavazást jelentett be, és kihátrált mögüle? Az elfogadott záródokumentum tartalma itt ellenőrizhető:
  –http://www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/
  Ki érti ezt?
  –http://www.balrad.com/2016/10/06/ezt-akartatok-megkapjuk/#comment-147754
  Hátha rosszul gondoltam, elmagyarázná valaki?

  • Smith szerint:

   Orbánnak nem itthonról kellene keménykednie a TEK példátlanul erős védelme alatt, hanem Brüsszelben.

   Erre mondta Gyurcsány:

   Orbán egy gyáva plakát-celeb, akinek politikája csak a plakátokon létezik. Az elmúlt egy évben plakátkampányokon keresztül mutatta be, hogy menekültek kvóták szerinti elosztása káros.
   Majd pénteken Brüsszelben megszavazta a menekültek kötelező kvóta szerinti elosztását. Sunyi módon, elhallgatva adta áldását arra, hogy Magyarországra menekülteket telepítsenek. Arra mondott titokban igent, ami ellen egész politikáját felépítette az elmúlt félévben, ami ellen aláírásokat gyűjtet a hónapokban is a Fidesz aktivistáival.
   Azt hazudta, hogy megvédi Magyarországot a kötelező kvóta elutasításával, most meg minden magyarázat nélkül áldását adta a tervre. Vita nélkül. Érdemi ellenállás nélkül. Itthon hergeli az embereket, Brüsszelben pedig megfutamodott.
   Tízmillió magyar embernek hazudott ezzel Orbán és átverte még a saját támogatóit is, azt a kétmillió embert, akik aláírták a menekültek befogadása elleni aláírásgyűjtő ívet.
   Sajnálom, hogy ki kell mondjam: egy gyenge jellemű szájhős van a magyar kormány élén, aki nemhogy a magyar embereket, de még a sajat álláspontját sem képes megvédeni Brüsszelben.

   • Fergeteg-v3 szerint:

    Köszönöm a kiegészítést, kedves Smith!

   • Fergeteg-v3 szerint:

    A Vezér szavai:
    “Én csak a saját példámat tudom Önöknek ajánlani, javasolni, hogy pont az ellenkező módon reagáljon a hormonrendszerük erre a politikai szituációra. Tehát minél jobban támadják Önöket, annál erőteljesebben fogalmazzák meg az álláspontjukat, ne annál puhábban, ne annál igazodóbban, ne annál ravaszabbul, hanem annál szikárabban, annál világosabban és udvariasan és nagyon egyszerűen, legyen a védhetőség az Önök személyes komfortérzetének a megvédése, az Önök által képviselt álláspont megvédése nem akkor lehetséges, ha fölpuhulnak, hanem akkor, hogyha megkeményednek. Udvariasak legyenek, rugalmasak, barátságosak, de jottányit se engedjenek tartalmilag abból az álláspontból, amit képviselni kell. Ez a legfontosabb dolog, amit kérni szeretnék Önöktől.”
    –http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm

   • Nayg szerint:

    Hát ez szörnyű

   • Orwell szerint:

    Bocs, ez hosszú szöveg, a f-om se fogja elolbvasni.
    Segítenél? Légyszives mutass rá hogy mit és hol szavazott meg Orbán.
    Tényleg érdekel, mert mások is mondták hogy megszavazta, de hol az aláírása?

    • olvasó szerint:

     Pl.: Lisszaboni szerződés, TTIP, CETA,…….orosz embargo, ukrajna megsegítése-gázzal most is…..

    • Fergeteg-v3 szerint:

     Elbizonytalanodott jobbikos vagy? A te dolgod. De a témához fűzött vélemények közül valóban hiányzik egy fontos dolog. Tulajdonképpen jó is, hogy felhívtad erre a figyelmet. Az Európai Tanács többnyire konszenzussal hozza a döntéseit, a Vezérről Donald Tusk közölt információt:
     https://sputniknews.com/europe/201610071046099696-hungary-orban-migrant-relocation/
     A levelet a DK alelnökének címezte, 2016. október elején olvasták fel egy sajtótájékoztatón. A hírt magyarul a 24hu is megírta “Tusk szerint Orbán megszavazta a kvótákat” címmel. A cikk tartalmazza Szijjártó közlését a Bel- és Igazságügyi Tanács egy 2015. szeptemberi üléséről, melyben “A belügyminiszterek minősített többségi szavazással, többek között Magyarország ellenszavazata mellett fogadták el a 120 ezer ember szétosztásáról szóló határozatot.” Csakhogy ez a tanács értelemszerűen nem az, ahol a Vezér megjelenítheti a kérdésben elfoglalt álláspontját, tehát ahol lehetett volna, ott nem emelte fel a szavát, pedig több alkalommal megtehette volna. Kár.

 4. Orwell szerint:

  Azt azért értékelni kell a Balradnál hogy az Admin, liberális ál-demokrata oldalakhoz képest, még a legidiótább komenteket se moderálja ki.
  Holott a cenzúra a Rákosi, majd Kádár rendszer alapvetése volt!
  Ez mindenképpen méltányolandó.
  Lásd Lendvai főcenzort, aki maga az élő bizonyíték a rendszerváltás nevű Hazugságra. Hogy politikus lehetett a rendszernemváltás után is.
  Mondom ezt elbizonytalanodott Jobbikosként, aki egyébként a kezdetektől fogva szimpatizált Thürmer Gyuláékkal. Ők legalább ugyanazt mondják 25 éve.
  Nincs a munkásoknak igazi képviselete a Parlamentben.
  Ugye jól tudom, hogy a Balrad az Ő eszmeiségüket érzi legjobban magáénak?
  Csak féltem hogy a szavazatom elveszik, mivel a magyarok sajnos annyira el lettek butítva, birkásítva, hogy az igazi baloldal helyett a multimilliárdosokkal kitömött MSZP-re szavaztak inkább.

 5. Próféta szerint:

  Csak jelzem…
  Tatát megszállta az amerikai hadsereg. Megérkeztek a harckocsik.
  Régen ott százával állt a T72 -es és egyéb technika. Ma meg csak a megszállókkal van tele a laktanya.
  https://youtu.be/Y_EPOcAjeGQ
  https://youtu.be/7bh0G37Xkng
  Tehát, a magyarnak kuss legyen, mert itt a demokrácia és helybe jött a Guantanamo.
  Meg leszünk rendszabályozva !!

 6. Kósa Lajos szerint:

  Tán ha, a Frontex nevű tevebaszó banda nem ajnározná, és naponta hozná Európa partjaira a betolakodókat ezrével, akkor nem állna elő ez a fajta kötelezettség? Miféle dolog a Líbiai partoktól 10, 20 kilométernyire fölszedni a muzulmánokat? Utána miért jajgatnak? Még a lefoglalt hajókat sem semmisítik meg, visszaszolgáltatják azoknak az államoknak, ahonnan jöttek! Normális dolog ez?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.