A Jó Lőrinc Koma: “Ha én egyszer kinyitom a számat…”

MÉSZÁROS LŐRINC OKOSABB EGY ÖTÖDIKESNÉL?

Vörös lámpás riasztást adhattak ki a Fideszben amiatt, hogy Mészáros Lőrinc ismét nyilatkozott mindenféle médiának. Korábban úgy tűnt, a miniszterelnöknek sikerült nyilatkozatstopra bírnia gázszerelő barátját, de a baj ismét megtörtént. Ráadásul most az is kiderült, miért lett ilyen bátor a derék felcsúti polgármester. Elhitte ugyanis, hogy saját erejéből jutott előre. Már eddig is sejteni lehetett, hogy Mészáros eltévedt a politika sűrű, sötét erdejében, ám most már tényleg azt gondolja magáról, hogy rengeteg a sütnivalója, és ezért gazdagodott meg szuperszonikus sebességgel.

Sajnos Mészáros Lőrinc nyilatkozatai kapcsán nem lehet megkerülni egy kérdést: Orbán Viktor azért választotta-e saját bejáratú oligarchájává, mert nagyon megbízik benne, vagy, mert nem is feltételezi róla, hogy egyszer megérti, mi történik vele. Nos, a felcsúti oligarcha nyilatkozatait látva inkább ez utóbbi tűnik valószínűnek, ám ennek a miniszterelnök nem igazán örül.
Lőrinc barát ugyanis olyan önleleplező mondatokat ad ki magából, ha meglát egy arra kószáló mikrofont, melyek hallatán Simicska Lajos a térdét csapkodja örömében.
A kegyvesztett oligarcha épp azért érezhet elégtételt Mészáros ámokfutását látva, mert amíg ő volt a Fidesz pénztárnoka, sokat olgiarcházták és korruptozták, ám egy dolgot senki sem vitatott el tőle. Simicska ugyanis okos volt, nagyon is eszes ahhoz, hogy ne vigye be az erdőbe a főnöke. Mészáros még nem is tudja, de már nyakig ül a kulimászban, és ennél csak rosszabb lesz a helyzete. Akárhányszor nyilatkozik ugyanis saját ténykedéséről, a cégei teljesítményéről, sikerei okairól, vagy a miniszterelnökhöz fűződő barátságáról, mindig elhiteti a kételkedőkkel, hogy nem okosnak kell lenni ahhoz, hogy ma Magyarországon mesés vagyont halmozzon fel, hanem jó viszonyt kell ápolni Orbán Viktorral. Akármerről közelítjük ezt a kérdést, még a Fideszre szavazók is csak arra juthatnak, hogy a korrupció alapvetés a mai magyar közéletben.
Mondjuk ki nyíltan, ma Magyarországon már senki sem gondolja komolyan Mészáros Lőrincen kívül, hogy a saját erejéből jutott ilyen magasra.
A felcsúti gázszerelőből milliárdossá lett Mészáros szellemi képességeiről sokat elárul a minap tett nyilatkozata, mely szerint okosabb, mint Mark Zuckerberg. A Facebook alapítója nyilván soha nem hallott még Mészáros Lőrincről, pedig talán még ő sem gazdagodott meg olyan hihetetlen tempóban, mint Orbán Viktor spanja. Ettől még Zuckerberg ismertebb a világban, mint Mészáros, pedig nem vesz hetente három-négy céget. Mészáros Lőrinc lényegében azt állította nyilatkozatában, hogy Magyarországon mindenkiből lehet milliárdos, ha van annyi sütnivalója, mint neki. Ha a szókincsét és nyelvi fordulatait összevetjük a vagyonával, inkább arra következtethetünk, hogy aki olyan egyszerű lélek, mint ő, jó eséllyel csak Orbán Viktor barátjaként válhat vagyonos emberré.
Mészáros kezdi elhinni, hogy okos, szerény és ügyes, ami nagyon rossz hír Orbán Viktor számára. Simicska Lajos legalább tudta, hogy neki a háttérben a helye, rejtőzködő életmódot folytatott, nem nyilatkozott, és nem is kérkedett a vagyonával, illetve a tehetségével. Össze is rúgta a port régi barátjával és katonai szobatársával, Orbán Viktorral. Mészáros azonban egyszerűen megzavarodott a sok nullától, melyet a bankszámlái végösszegében olvasott. Nem mondták neki, hogy a pénzhez nem jár feltétlenül tudás is. Nagyon meg kell hát gondolnia Orbán Viktornak, hogy kire bízza a pénzkeresetet. Simicska túl okos volt, Mészárost viszont e skála másik végére kell elhelyeznünk. Elvileg van középkategóriás oligarcha is, ám azokban még kevésbé bízik a miniszterelnök.
Mondjuk ki nyíltan, ma Magyarországon már senki sem gondolja komolyan Mészáros Lőrincen kívül, hogy a saját erejéből jutott ilyen magasra. Nem talált fel semmi különlegeset, mint Mark Zuckerberg, nincs semmi innováció a cégei eredményei mögött, egyszerűen besöpör szinte minden állami megrendelést, amíg a főnöke másként nem rendelkezik. Cserébe csak egy dolgot kér Orbán Viktor: ne nyilatkozzon fűnek-fának, de Lőrinc barát nem tud lakatot tenni a szájára. Ahogy egy ősi dakota közmondás tartja: „Ne dicsekedj el azzal a lóval, amelyik nem a tiéd, mert egyszer jön az igazi gazdája, és páros lábbal rúg ki a nyeregből.”
=szeka)
Bal-Rad komm: A Jó Lőrinc Koma minapi “kitárulkozása”-az eddigi szokásaitól eltérően-meglepő volt mindenki számára. Vélhetőleg Döbrögi DÖBBENT MEG LEGJOBBAN!
A Jó Lőrinc Koma-bár akadémiai elnök-nem éppen a szavak mestere. Kutyagondozónak talán még elmegy, lehet hogy gázszerelő kisiparosnak sem volt utolsó, de észbeli képességei-maradjunk annyiban-hagynak maguk után némi kívánnivalót!
Minden bűnöző-még a magát legdörzsöltebbnek gondoló is-elkövet valahol egy végzetes hibát! Nem állítjuk hogy a Jó Lőrinc Koma ez a bizonyos végzetes hiba. De nagy hiba!
Ugyanakkor ez a szerencsétlen ember inkább sajnálatra méltó! Vajon miken járhat az esze a vasárnapi ebéd utáni sziesztaidőben? (Már ha egyáltalán van még neki olyan, hiszen a kutyagondozás-egyáltalán a jószágok gondozása-erősen behatárolja a lehetőségeket!)
Lehet, hogy a Jó Lőrinc Koma nosztalgiával gondol vissza a régi-szép gázszerelős időkre. Amikor CSAK a televízióban láthatta Országos Jó Barátját! Amikor a vasárnapi ebéd után a felcsúti futballpálya “lelátódombján” szotyolázva szidta az aranylábúakat. A többi HAVERRAL együtt!
Lehet, hogy mostanság szörnyülködve nézi a Google-térképeket. Azokon Csukotkát!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A Jó Lőrinc Koma: “Ha én egyszer kinyitom a számat…” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  A stromanokat elöbb utobb likvidálják gazdájuk.
  Nyugotabban aludt mig gázszerelö volt.

  Orsos ur elöször édesapja nevére vásárolt bányákat,majd felesége nevére
  borászatott. Utána jött a palimadár Mészáros lörinc.

  Viktor olyan hosszu az aktád,hogy a számodra fenttartott 2 TB merev lemez 45%-kon van.

  Mészáros Lörincet és a többieket akiki nem publikusak hozzád irták az aktában.

 2. Smith szerint:

  A saját hírcsatornáján (főműsoridőben) dicsekedhetne azzal, hogyan lett sikeres üzletember. A nézettség biztosan növekedne a takonyzöld tévén, mert úgy hírlik, hogy továbbra is veszteségesen üzemel és a fanatikus Orbán rajongókon kívül mások érdeklődését nem tudták felkelteni.

 3. stefimrich szerint:

  Szerintem nem csak a gázszerelő ennyire ostoba,hanem orbánnal együtt az egész bagázs is,a sor végén Satyával bezárólag!
  Ugyanis ha nem vernek szét mindent,és egy fokozatos emelkedést biztosítottak volna a dolgozóknak,akkor simány gazdagodhattak volna sorban,az ellenzékkel együtt,de nem!! Az ostobák olajat szőkítenek,békésen gyilkolásznak a tanúk,és ellenlábasok körében,építkezésnek,olimpia-rendezésnek álcázzák a lopást,hiteles-csődnek a bepalizást,és úgy tesznek,mint akinek habos a háta a melótól,miközben az ami tanácsadó hülyeségeinek továbbadásával hülyítik a jónépet,mikor annak már rég kinyílt a szeme,és zsebében a bicska.Azt hiszik,hogy az a hazugság itthon is jó lesz,amivel az usákok,az eu-s vezetők hülyítették a saját népüket,de azt nem vették észre,hogy miközben hülyítették a saját népüket (is),azért nekik dugtak valamit a zsebükbe is,míg ezek az ostobák azt hitték,hogy az üdvösséghez elég,ha fosztogatnak,és hazudoznak!!
  Azt sem vették észre,hogy a néha adakozó kapitalizmus is a lejtőre került,ahol válaszút csat egy van,és még azt nem akarja választani,hanem vergődik,ostobáink meg nagypofájúan handabandáznak,pedig már a hazugságaikkal a lőtéri kutyát sem tudják félrevezetni!

  • olvasó szerint:

   A hatalom rendszere nem csak az abszolút vagyonon alapul, hanem a relatívon még inkább.
   Ők nem csak vagyont akarnak, hanem még inkább korlátlan hatalmat.
   A korlátlan hatalom pedig az abszolút vagyont is nagyobb mértékben növeli. +az a legjobb pénz, ami a saját zsebükben már bent van és nem a máséban lapul.

 4. stefimrich szerint:

  Na,akkor mégegyszer a komment!
  Nem csak gázserelőnk ostoba,mint a köcsögfa,hanem az egész vezérkarOrbánnal az élen,Satyával a végén!
  Úgy gondolják,hogy az amerikai tanácsadó böszmeségeit egy az egyben át lehet ültetni a magyar gyakorlatba,és a hülyítés mögött csak a lovettát kell besöpörni!
  Arra egyik ostobánk sem gondolt,már a rendszerváltás óta,hogy nyugodtan gazdagodhattak volna,ha a népnek mutatnak valami fejlődést,és tesznek is a zsebébe valamivel többet,mint a szocban volt,pl.mint a Nyugaton,ahol ha hülyítették is a népet,azért engedték,igaz, a mi kárunkra gazdagodni a honiakat!

 5. stefimrich szerint:

  Most úgy tesznek,mint akinek habos a háta a népért való gondoskodás munkálataitól,és hazudnak a népnek,és nem veszik tudomásul,hogy a népnek már kinyilt a szeme,és a bicska is a zsebében,csak még nem vette elő,de a dumájuk már úgy nem érdekli őket,mint a lőtéri kutyát!
  Végtelen ostobaságukban letagadnak mindent,olajat szőkítette,miközben ellenlábasaikat,és egymást is gyilkolászták a koncért,földeket siboltak,eu-s pénzeket nyúltak le ,hitelesek tettek tönkre,és mélyen harsogják,hogy ez a tönkre taposott-lopott ország jobban teljesít!
  Persze,lehet,hogy az egyre vastagabban csordogáló közpénzek láttán ilyen lelkesek,de nem akarják tudomásul venni,hogy a tó már leapadt,csupán a csatornából ömlik már csak az utolja!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.