Csodavárás Gyulaházán

A Magyar Nemzet újságírója ellátogatott Gyulaházára, ahová a kormány 3 milliárd forintból épít “space-központot”. A lap szerint a kétezet lelket számláló község nem egy poros zsákfalu, bár egyetlen nevezetességük, hogy itt született a mindmáig egyetlen magyar űrhajós, Farkas Bertalan.

A takaros községbe nem légüres térbe érkezne a “space-központ”, ami nevével ellentétben nem űrállomás lesz, hanem egy már meglévő kiállítás bővítése. Bardi Béla polgármester elmondta: a központ ötlete akkor fogadt meg, amikor hallott róla, hogy a Közlekedési Múzeum felújítása miatt bizonytalan az intézmény repülés- és űrkutatás-történeti gyűjteményének helye. Ezért elkezdett lobbizni azért, hogy ezek Gyulaházára kerüljenek.
Csoda és munkahely kellene
A polgármester a lapnak elmondta, hogy Gyulaházának csodára lenne szüksége, ugyanis a közmunka ellenére jelentős a munkanélküliség és a többek között ebből fakadó elvánorlás is sújtja őket. A településvezető szerint a téesz elköltöztetése után a megszűnés széléről hozták vissza Gyulaházát, akkor a folymaatos építkezés és a fejlesztési lehetőségek kutatása húzta ki őket a bajból. Ezt tervezi most is: a kiállításhoz biztosan szükség lesz infrastruktúra-fejlesztésre is.
A polgármester hozzátette: egyelőre még nem tudják, pontosan mire és mennyi pénzt kapnak a kormánytól, azonban minden fillért hasznosan költenek el és Gyulaházánál jobb helyre nem is kerülhetne az összeg: ez a fejlesztés lehet a fény az alagút végén.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…Csoda és munkahely kellene…”
“CSODA”-mint olyan-előbb valószínűsíthető Döbrögisztánban mint munkahely. Gyulaházán végképp! De hát mint tudjuk-CSODÁK NINCSENEK! Mert a “space-központ” odatelepítése az csak egy csodálatos korrupciós ötlet! De nagy ötlet!
Klusinoban-(Oroszország) ahol a VILÁG ELSŐ ÚRHAJÓSA Jurij Gagarin született-IS VAN egy aprócska múzeum.

Annak legnagyobb berendezési tárgya egy nagyméretű Gagarin “fejszobor”. (Munkahely az alighanem több van.)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Csodavárás Gyulaházán bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. stefimrich szerint:

    No lám!MIG-21-es-szobor!!
    Ha tényleg reülés-űr-parkot akarnak,akkor nem kell mást tenniök,mint a (volt) honvédség roncstelepeiről elkérni a MIG-15,Mig 17:MIG 19-es ,külsőre ép roncsokat,mert az van bőven!!Nem kell szégyelni,ha esetleg,majd a hamar tönkremenő gripenek is ott kötnek ki,mint a korrupció emlékművei!Ki lehet olcsón egészíteni egyéb
    dolgokkal is,amit Oo.-ból nagyon olcsón be lehet (ne) szerezni,nem kell rámilliárdokat költeni!!
    Ez csak egy ötlet,de legalább olcsó!(lenne!)Bár tudom,hogy egy ilyen projekt akkor jó a vezérkarnak,ha jó drága!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.