Szombathely NÉPE csatát vesztett! Győzött a horda!

Elszabadult a pokol a szombathelyi közgyűlésen

A szombathelyi politikai színházfoglalás elmaradt vagy későbbre halasztódott. Nem szavazták meg ugyan, hogy eredménytelen a pályázat, de Jordán sem kapott többséget. Így új pályázatot írnak ki.

A szombathelyi közgyűlés elején Czeglédy Csaba, az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakciójának vezetője indítványozta a név szerinti szavazást Jordán Tamás színházigazgatói kinevezéséről. Úgy tűnt: Jordán kinevezésére annak ellenére van esély, hogy a Fidesz a polgármester előterjesztése alapján valószínűleg arra szavaz, írjanak ki új pályázatot. A szombathelyi színházalapítót egy emberként támogatja a társulat, kiálltak mellette a nemzet színészei, a kritikusok céhe, több társulat és közismert művészek, írók, zeneszerzők.
A Vidnyánszky Attila, Eperjes Károly, Kiss József, Nagy Viktor nevével fémjelzett csoport Dér András filmrendező pályázatát támogatta. Dér időközben visszalépett, de a szakmai bizottság ezek után sem Jordán kinevezéséről szavazott. Négyen, köztük Eperjes és az Emmi képviselője is, új kiírásra voksoltak. Négyen pedig Jordán kinevezését akarták elérni. A döntés a közgyűlés kezébe került. A Fidesznek a testületben tíz, a baloldali frakciónak kilenc képviselője van. Rajtuk kívül a Pro Savaria civil szervezet támogatásával bejutott alpolgármester és egy jobbikos képviselő voksolhatott.
Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester nem titkolta, hogy Jordánra szavaz. Ezzel tíz-tíz lehet az eredmény, így azon múlik Jordán sorsa, milyen gombot nyom meg a Jobbik képviselője. A városházi pletykák szerint ő is Jordán kinevezésére voksol, ám ez később nem igazolódott. Balassa Péter a közgyűlésen úgy fogalmazott, hogy legszívesebben a Fideszt és az MSZP-t is seggbe rúgná, és az ügyészséghez fordul. Ezzel a lépésével a jobbikos képviselő egyértelműen a Fideszt segítette. Emiatt a baloldalról gyávának nevezték, de ennél sokkal súlyosabb jelzőket is kapott.
A városháza dísztermébe nem hallatszott be a félezer tüntető Jordánt követelő skandálása. Varga Tamás, a szervező V. mint Vas nevű civil szervezet vezetője emlékeztetett arra: 2007-ben, megalapítása évében a színház 161 előadást tartott, amit csaknem 22 ezer ember látott. Tavaly 371 előadáson 65 ezer 700 néző tapsolt. Fűzfa Balázs irodalomtörténész Jordán könyvére hivatkozva hangsúlyozta: csak a Nemzeti Színház igazgatójának volt akkora nyomatéka, hogy Szombathelyen színházat tudott alapítani. Jordán Tamás a helyén van, mondta Fűzfa, s a közönség ismételte szavait. Benke Éva, az egykori Berzsenyi főiskola Radnóti-díjas tanára pedig egy hajdani savariai polgár nevében tette fel a kérdést: Bölcsek a ti vezéreitek? Titeket képviselnek? A közönség kórusban nemmel válaszolt. Képviselőjük, Szendrő Németh Tamás jogász lehetőséget kapott a hozzászólásra az önkormányzati ülésen. Itt az ideje a politika teljes száműzésének a színházból, fogalmazott. A polgármester szerint „olyan körülmények alakultak”, hogy azt javasolja: írjanak ki új pályázatot. Koczka Tibor alpolgármester, a szakmai bizottság elnöke kijelentette: a színházigazgatói poszt nem hitbizomány. Ipkovich György egykori szocialista polgármester, a bizottság egyik tagja a korábbi szakmai ülésről közölte: Koczka már az esemény elején eredménytelennek nevezte a a pályázatot, Eperjes Károly pedig „annál balfácánabb munkásőrt még soha nem alakított, mint ott”.
A név szerinti szavazás előtt elszabadult a pokol. Czeglédy azt állította: a fideszes polgármester megkereste az MSZP-t azért, hogy „ezt az egészet kenjék Hende Csabára.” Puskás ezt tagadta. A Fidesz képviselői mind új kiírásra voksoltak, a kilenc baloldali és a civil alpolgármester pedig ellene. A jobbikos Balassa nem vett részt a szavazáson. Ezután Jordánról szavaztak. Puskás Tivadar és három frakciótársa tartózkodott, a többi fideszes nemmel voksolt. A testület ennek alapján új pályázatot ír ki.
A végén a baloldali képviselők demonstratívan nem fogtak kezet a polgármesterrel.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Íme egy látszólag semmi ügy! Egy lokális probléma, ami nem érinti az ország egészét. Csak Szombathelyre tartozik, és ráadásul a téma sem életbe vágó!
Látszólag semmi ügy!
De több ez azért egy lokális semmi ügynél!
A döbrögisták BÁRMI ÁRON VALÓ összezárásának mintaesete a lakossággal szemben is BÁRMI MIATT! És van “külső segítségük” is hozzá ha kell!
Hogy ennek mi volt az értelme? AZ ERŐ DEMONSTRÁLÁSA!
Be is jött a számítás! Tíz döbrögista akarata érvényesült. A kinti félezer mást akaró?
Hát azok az “erőtéren kívül vannak”! Ők az alattvalók!
CSAK TAPSOLHATNAK! (Ha kedvük úgy tartja, fütyülhetnek is! A horda fütyül rájik!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szombathely NÉPE csatát vesztett! Győzött a horda! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Nem jo dolog a kronfrontácio az mindig a vég kezdete.
  Fokozatok:
  Beetetés.
  Hatalomra jutás.
  Hitegetés.
  Hitelvestés
  Propaganda
  Konfrontácio a választokkal.
  Bukás.

 2. sándor67 szerint:

  Jó reggelt elfajzottak ! ( Gondoltam beköszönök még most, mert ma sajna nem tudom rátok szánni értékes időmet) De egy jó hír, este jövök 🙂

  Admin:

  Úristen! Mi lesz velünk MA-napközben-Satyánk nélkül? Hát itt epedünk el! Megyek is ásni a kertet!

  • olvasó szerint:

   Hiába.
   Az általános iskolai becsengetést nem szabad elmulasztani. Beírás lenne belőle.

  • Hun szerint:

   Látom bolond sanyi egyre aktivabb itt a Balradon! Szerintem még egy két hét és teljesen bekattan.

 3. stefimrich szerint:

  Ha így kitartunk,akkor be is falcol!Satya,ha lehet,nyakra!!

 4. petymeg szerint:

  Szerintem csak vizit van.

 5. V.kutya szerint:

  Jordán Tamás nem lehet igazgató, még mit nem, állandóan Radnótit meg József Attilát szaval, sehol egy Vass Albert “mű” a Youtuben fellelhető munkásságában!
  Írd be a Youtube keresőjébe hogy Jordán Tamás, már adja is tovább találatnak József Attilát, hát ez itt a fő baj kérem!.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.