Légi “erő”

Már a földön megsemmisülhet a magyar Gripen-flotta

Képtalálat a következőre: „Magyar Gripenek-kép”

Akár két kazettás bombával vagy ilyen fejrészt hordozó csapásmérő robotrepülőgéppel végrehajtott támadás még a földön használhatatlanná teheti a honvédség tizennégy gépes Gripen-flottáját. A sebezhetőség oka, hogy a magyar haderőnek nincsenek megerősített repülőgép-fedezékei, és a tartalék repülőterekre való széttelepítést sem gyakorolják.

Ha bekövetezik a legrosszabb, és kitör a háború, a több százmilliárd forintos, Svédországtól lízingelt vadászgépek néhány másodperc alatt megsemmisülhetnek a földön anélkül, hogy akár egyetlen bevetést is tudnának repülni. A hivatalos propaganda által természetesen elhallgatott sebezhetőség közvetlen oka, hogy a gépeket jelenleg az első Orbán-kormány alatt, hibás koncepció alapján megvalósított NATO-beruházás révén olyan könnyűszerkezetes hangárokban tárolják, amelyek legfeljebb az időjárástól védik meg őket, találatoktól semmi esetre sem.
A hiányosság szakmai körökben közismert, de mindeddig háttérbe szorult, mert a hidegháború vége óta a magyar katonai vezetés is magáévá tette azt a nézetet, hogy klasszikus honvédelmi, területvédelmi harcra nem kell felkészülni, a jövőben a nyugati szövetségi rendszer – melynek Magyarország 1999 óta a tagja – csak expedíciós háborúkat fog vívni.
Ennek megfelelően amikor a kétezres évek elején az új gépek érkezésére készülve tárolókat építettek NATO-finanszírozással Kecskeméten, megelégedtek azzal, hogy azoknak csak az időjárás viszontagságai ellen kell megvédeniük a bennük tárolt technikát…
(Forrás: mno)
Bal-Rad komm: “…területvédelmi harcra nem kell felkészülni, a jövőben a nyugati szövetségi rendszer – melynek Magyarország 1999 óta a tagja – csak expedíciós háborúkat fog vívni…”
-HÁT HA NINCS MIT MEGVÉDENI!
Különben meg a lényeg az, hogy A LÍZING IDŐBEN, PONTOSAN MEG LEGYEN FIZETVE!

Képtalálat a következőre: „Magyar Gripenek-kép”

De nem kell még kazettás bomba sem a megsemmisítésükhöz. Elég néhány bemutatón részt venni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Légi “erő” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Mi leforditjuk ezt magyar nyelvre.
  Azok a magyar állampolgárok akik Kecskemét Pápa Tata helyiségekben laknak.
  Háboru esetén percek alatt megsemisülnek a modern eurázsiai precizios rakétáktol.

  A Veszprémi irányitoközpont komplett Veszprémmel eltünik a térképröl.

 2. majoros szerint:

  Igen, a NATO kedvéért – Pápai reptér felújítása – hagyták lerohadni az olyan kiváló reptereket mint az amcsik által felújított taszári volt !
  A könnyűszerkezetes hangár már nagy előrelépés, mert a Mig-29 gépeket a SZABADBAN tárolták !!!!

 3. Artur szerint:

  Légierő,fejlett légvédelem nélkül csupán fogyóeszköz.De az a 14 db,az hamar el tud fogyni.Ezeket a gripeneket nem a magyar szuverenitás védelmére szerezték be,hanem az aktuális NATO igények kielégítésére,előretolt frontharcra.Esetleg lehetne tárgyalni oroszországgal,S300-beszerzésről..

 4. petymeg szerint:

  Vag esetleg a Tököli-reptér hasznositásárol hm, ha még van.

 5. Kálmán Lőrinc szerint:

  Nem csak a “légierő” van ilyen veszélynek kitéve.
  Központosították a lőszer és minden egyéb raktárakat is. Budapest körül van minden. Elég pl egy izraeli kommandó, ami gond nélkül leszállhat a ferihegyi reptéren(hiszen izraeli kézben van) és egy órán belül minden raktár a kezükben van, a “hadseregünk” utánpótlás és ellátmány nélkül marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.