Donbassz

A blokád-ötletgazda Szemjon Szemencsenko vérfagyasztó hírt kapott tegnap. Mindjárt hármat is. Az egyik szerint a Szumi-régió Konotop pályaudvarán legalább háromszáz szénnel, műtrágyával, cseppfolyós földgázzal megrakott, Oroszországból érkezett vasúti vagonra bukkantak szemfüles banderista földerítők.

A főnök a hír hallatán azonnal Konotopba rohant!-intézkedni. Mert mi az hogy ő kiterjeszti a blokádot?-és erre csak úgy dől a portéka a Medvétől.
Miközben Szemencsenko nagymester a Konotop-orosz határ közti blokád szervezését intézte, kapta a rossz hírt.
Alighogy ketette a lábát a már megszervezett helyről hogy újat szervezzen, Szvetlanovo felől blokádtörés miatt egy vonat átment a luganszki Nyirkovoba. 57 üres vagonnal. Szemencsenko ötletgazda őrjöngött! Hát még amikor megtudta, hogy egyre csak fogyatkoznak blokádoló martalócai!
Amikor pedig meghallotta, hogy az egyik-martalócai által-aláaknázott vasúti hídnál a rendőrök felfedezték a bombáikat, mondják-majdnem agyvérzést kapott az idegtől.
Persze Donbassz ostroma a blokádtól függetlenül zajlik tovább. Ilyen-olyan legeslegújabb megállapodások dacára. A latortüzérség éjjel-nappal serény.
Az LNR területén Kalinovo mellett törtek ki este tíz óra körüli időpontban összecsapások, amelyek hajnalig eltartottak.
A Bahmutka autópályaszakasz népköztársasági területeit tegnap délután óta ágyúzza-aknavetőzi a latortüzérség.
Zajcevo DNR-erői által ellenőrzött részére megpróbáltak benyomulni a valcmanista martalócok. A késő este indított próbálkozás kudarcba fulladt, bár egy népköztársasági katona elesett.
Jaszinovataja ipari kerülete és Makejevka mára virradóan is folyamatos latortüzérségi ostrom alatt állt.
Ilyen egy ébresztő Makejevkában:
Donyeck nyugati szivattyútelepénél tegnap egész nap közvetlen csata dúlt. Akig félnapos üzemelést követően ismét megsérült a berendezések egy része, úgyhogy a kiszolgálási terület félmilliónyi lakosa ismét víz nélkül van.
Kominternovo térségében tegnap délután tankok fedezetével rohamoztak volna a valcmanisták. Az eredmény itt legalább hatvan tonna első osztályú kohászati alapanyag.
Az “ATO” sajtóközpontja ma reggel két lator donbasszi fűbeharapását, és tíz másik renoválásának szükségességét ismerte be. Ha tartjuk magunkat az eddigi analógiához, akkor legkevesebb öttel illik megszorozni a Kijev által közkinccsé tett adatokat.
A moszkvai intelmek dacára-miszerint “…kétszer is gondoljátok meg…”-Kijev aggasztó lépésre szánta el magát. Tegnap beavatkozott a Donbassz elleni agresszióba az ukrán hadiflotta is. Sirokino partszakaszának közelében az Azovi-tengerről két “hajójuk” nyitott tüzet a népköztársaságiak felé. Kárt ugyan nem okoztak!-viszont az esemény “minőségi változás” az eddigiekhez képest. Kijev REGULÁRIS ERŐT vetett be-hosszú szünet után ismét.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Célzott likvidálást a spcialiosták dolga.
  Szépen sorba minden Galiciai bünös sorra kerül.

  • Sneider Imre szerint:

   Kérlek, áruld el nekünk egyszerű halandóknak is, hogy kik vagy mik a túrók azok a “spcialiosták”?

   • sándor67 szerint:

    Sneider Imre, Ön szerint “hírszerzés tudja”, hogy mit irkál össze-vissza ?!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0ahUKEwjvlLGmrL_SAhXCXhQKHXDRApYQFgg8MAQ&url=http%3A%2F%2Fgorlovka-news.su%2Fnovosti%2Fnovosti-dnr%2F1054-vms-ukrainy-otkryl-ogon-po-pozitsiyam-dnr&usg=AFQjCNEV566FIKLlCizk-r1Amlwtvy7KpA Tegnap regel 6 órakkor kezdték az ukik a lövöldözést, nehéz és könnyü golyószórókból a DNR szárazföldi álásaira. A köztársaságiak viszonozták a tüzet, mire a galíciai ukik vissza vonuló fujtak Mariupol irányába. Káro, vagy veszteségek nincsenek.

 3. sándor67 szerint:

  Megkezdődött Ukrajna feldarabolódása.

  Az oroszok által lakott Donbasz-térség leszakad a haldokló Ukrajnáról!
  “Tektonikus elmozdulások történnek Ukrajna politikai tájképén” – kezdi cikkét a portál.
  Miután az „ukrán szélsőséges kormány” totális bojkottot léptetett életbe „Novorusszija” ellen, Oroszország kinyilvánította, hogy mostantól elismeri a Donbász és a Luganszki Köztársaság hivatalos okmányait.
  Az ukránok teljesen lezárták nem hivatalos határukat „Novorusszijával”. Oroszország elismeri a „novorusz” okmányokat.
  A két szakadár tartomány a Donbassz ukrajnai iparának egészét államosították.
  A „novorusszok” kijelentették, hogy az orosz rubel az egyetlen törvényes pénznem Novorusszijában és a Novorusszijában üzemelő valamennyi gyár megszünteti adófizetését Kijevnek.
  A nyugati média „óriási erőfeszítéseket” tesz, hogy e fordulatokról ne tudósítson. Ugyanígy a Kijevbe látogató külföldi politikai vezetők érinteni sem akarják azt, ami valójában történik e keleti területeken.
  A cikk következtetése: megkezdődött Ukrajna feldarabolódása.
  „Felejtsük el Európáról beszélni Ukrajna esetében – sokkal inkább Szomáliáról kell az esetében”.
  Porosenkó ukrán elnököt már csak az USA és az EU tartja székében.
  Végkövetkeztetés: az illegális ukrán rezsim összeomlása megkezdődött. A folyamat pedig visszafordíthatatlan.

  • Laci szerint:

   Minel elobb, annal jobb. Egy remalom ami tortenik tulunk keletre de valahogy mas “magyar” hirportalokon semmi hir nincs az ott folyo esemenyekrol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.