Agyalás

Nem akarnak vállalkozni a magyar fiatalok, lép a kormány

Hétfőn indul az általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett Pénz7 rendezvénysorozat, amely az idén vállalkozói ismeretek oktatásával is bővül, a magyar fiatalok ugyanis kevésbé érdeklődnek a vállalkozóvá válás iránt az iskola befejezése után, mint a nyugat-európai társaik – mondta Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az MTI-nek.

Az egyhetes rendezvénysorozat keretében a magáncégek alapításáról, a vállalkozói lét témájáról sikeres vállalkozások vezetői tartanak majd előadásokat a tanulóknak. Ennek során a személyes történetük rövid bemutatását követően alkalmuk lesz arra, hogy a diákok Pénz7-en kidolgozott üzleti ötleteinek értékelésébe is bekapcsolódjanak.
A Pénz7 együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. A szervezők küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi nevelését, ezért többféle módon támogatják a Pénz7 programját, melynek célja, hogy már fiatal korban “elültesse” a pénzügyi és gazdasági tudatosság alapjait. A Pénz7 szervezői számos visszajelzést kaptak arról, hogy a gyerekeknek tartott, pénzügyek kezelésével foglalkozó órák nyomán a családokban is téma lett a pénz beosztása, a felelős tervezés és a tudatos pénzkezelés.
Lepsényi István rámutatott: azok a diákok, akik “jó képzés” során találkoznak a vállalkozói kompetenciák fejlesztésével és vállalkozói ismeretekkel, nagyobb arányban képzelik el jövőjüket vállalkozóként. Ez hosszú távon a gazdaság egészére pozitívan hat – húzta alá. Az iskoláknak kevés kapcsolata van a vállalkozásokkal – mondta. Ezért az NGM olyan országos vállalkozói önkéntes adatbázis kialakításán dolgozik, amely elsőként a témahét gazdálkodási témájához biztosít önkéntes vállalkozókat, akik “életszerűvé” teszik az órákat a diákok számára.
Az államtitkár elmondta: országszerte 262 középiskola és 161 általános iskola regisztrált a program gazdálkodási tematikájára. A 262 középiskolából 124 szakgimnázium. A 2016/2017-es tanévtől a szakgimnáziumok 10. évfolyamában a pénzügyi és vállalkozói ismeretek a kötelező tanórák közé került. A regisztrált iskolák mintegy egynegyedébe tudtak delegálni vállalkozói önkéntest, akik helyi sikeres vállalkozók.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Elég sokat mondó a szervezői kör listája: Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.
Egy csomó sakálszervezet.
Zajlik a qrmányzati ötletelés, a fiatalok “saját lábra” állítására! ADÓFIZETŐKRE VAN SZÜKSÉG! Kiszipolyozható “vállalkozókra”, hiszen az állam nem képes a pályakezdőket segíteni. “Tanácsokat” adnak! Hogyan légy BEDOLGOZÓ?! Az alvállalkozó alvállalkozójának az alvállalkozója! Légy sikeres!
Aligha nehéz elképzelni egy ilyen ösztökével elindított vállalkozás “sikerességét”.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Agyalás bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Lafonten mese a juk és a zokni története magyar konkrét példája.

  A zoknin keletkezett egy juk,és egyre tágult.
  A zokni könyörgött a juknak ne táguljon tovább.
  De a juk egyre agreszivabban tágult.
  A végén ham bekapta a zoknit.
  Igy a zokni,megszünt és vele szünt meg a juk is.

  Válalkozzon nektek az apátok vér vörös F..sz gondolják a fiatalok,
  akik látják szüleik vállalkozását,hogy tette tönkre a folyton növekedö járulékok.

  Tisztelt élösködök a munka nemesit, dolgozatok meg ti a javaitokért,
  a nyul ráébredt,hogy az elé logatott répát soha nem éri utol. Igy hát nem fut tovább a répa után.

 2. M szerint:

  Sikeres vállakozók előadása?
  Nem tudom kikre gondolhatnak: szélhámos bókerekre, mészáros fényes IJKU párt közeli aljasokra, végrehajtókra,, ügyvéd földműves nagybirtokosokra vagy esetleg dubai-ozó vajna kurvákra?
  Nem szeretném ha gyermekem ezektől bátmit is tanuljon, hacsak nem azt, hogy innen menekülni kell.

 3. V.kutya szerint:

  Igen, ez lehet talán az egyetlen kitörési pontja ennek a nyomorult nemzetnek. Persze, hogy a fiatalok helyzetbe hozásával kellene foglalkozni végre!
  De, ehhez újra kellene osztani MINDEN eddig eltékozolt erőforrást, az összes “felzárkóztatási programokat” visszavenni, bevasalni, az összes elsikkasztott, Mr. 20% vagyonainak lefoglalása, a oligarchák vagyonának azonnali zárolása (oldalsemleges módon), az eddig beérkezett eu-s pénzek újra elosztása stb. stb.
  Csakis a fiatalok lehetnek az új honfoglalók, nincs más alternatíva.
  A fiatalok újra képesek építeni ezt az országot, mindegyik elmében ott van az a kis motor, amely dolgozik, amely újra képes teremteni megint a világot a legteljesebb semmiből is, akár!
  Csak ebben bízhatunk, semmi másban, és ha van még néhány nem eléggé elvetemült politikus – legyen akár fideszes, jobbikos, emeszpés -, és valóban komolyan gondolja, akkor fogjanak össze, amíg nem késő.
  Nem cigányozni és zsidózni kell, hanem felállni a facebook elől, és kimenni a valóságba: a kertekbe, műhelyekben, apáink fészerébe, megnézni, mihez lehetne ott kezdeni! Rengeteg youtube videó van fenn, nincs semmi olyan tevékenység, amiről ne lenne rögtön sorozat (channel), még hordókészítésről is van, előbb néztem meg, próbaképp, és van!
  Bármihez hozzá lehet fogni, és hozzá is KELL fogni, ami építő, teremtő, maradandó értéket ad, vagy akár “csak” mezőgazdasági termékeket: vagyis ÉLELMET! És ehhez máris kellenek a szolgáltatások!
  Én magam – akár hiszitek, akár nem – kb. 25 éve élek ezen a szabadpiacon, és ezt most nagyon szó szerint kell érteni! Én tudom, hogyan és miként működik a magánszektor, és csak egy dolgot tudok mondani: a behalt szocializmus romjain újra kellett teremteni egy világot, és élni kell, enni lehetőleg naponta, és másképp nem megy, csak ha nagyon keményen dolgozunk! És a munkánkat el kell tudni adni értékben (!!!!!), hogy az ellenértékért kapjunk valamit a boltban! Ehhez viszont nagyon konkrét, naprakész, biztos szakismeretek kellenek azon a területen, ahol a “fiatal” vállalkozni fog, másképp nem lesz belőle semmi. Legjobb, ha valami hiányszakmában próbálkozik, ma megint reneszánszát éli a garázsműhelyek, mint a 80-as években, nem árt, ha valaki jól tud CO-hegeszteni, küszöböket “varrni”, horpadást kihúzatni stb, vagy épp motorokat felújítani, de akár kerékpárral is lehet nagyon jó boltokat csinálni.
  Legyen egy olyan választott szakmája a fiatalnak, amit tényleg nagyon szeret (nekem van ilyen, hál’Istennek), és ha így van, soha életében nem fog dolgozni, mert a hobbyja a munkája, és tulajdonképpen azt fizetik meg, amit szeret csinálni…Kinek nem jó ez?
  Ha fiatal vagy, ne gondolkozz, mert pár év múlva már kényszerű választás előtt leszel, vagy még az sem lesz!
  Ma valóban sokkal egyszerűbb elindulni, mint nekem volt 26 éve, beiratkozol a Katára, és dolgozhatsz, X hónapig nem kell fizetned semmit, sőt, induláshoz pályázni is lehet minimálbérre, a kormány valóban támogatja az indulást, bárki bármit mond vagy hazudik!
  Foglaljátok el a vidéket, az öregeket fogjátok be segítségnek (!!!!), hadd mutassák meg még egyszer, mekkora tökös gyerekek voltak a 70-es években!
  Kevesebb pofázás, több meló, nincs más út – szerintem!
  Elnézést, ha valakit megbántottam, nem volt szándékom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.