Döbrögisztán légvár

A SZÁMOK MAKACS DOLGOK, DE NEM ORBÁN VIKTOR SZÁMÁRA

Egyre lazábban kezeli a számok szigorú világát a magyar miniszterelnök, ami annak a jele, hogy nem igazán veszi komolyan az állampolgárait. Miután többször bebizonyosodott, hogy komoly beruházások esetében is blöfföltek, amikor megbecsülték a költségeket, nem kell csodálkozni azon, hogy most már a polgárok sem veszik komolyan Orbán Viktort.
Olyan hitelvesztést eredményezett a számokkal való dobálózás, hogy mind a szakma, mind az adófizetők kapásból beszorozzák a hivatalos adatot, így eleve tudják, a kérdéses létesítmény az eredetileg becsült összegnek legalább három-négyszerese lesz.
Már fel sem kapjuk a fejünket egy-egy olyan hírre, amikor az eredeti tervekhez képest ötszörösébe vagy hatszorosába kerül egy beruházás. Most éppen a Puskás-stadion kezdi kinőni a a kormánytól kapott rugdalózóját, pedig eddig csak bontották a régi létesítményt. De említhetnénk a virtuálisan átadott Dagály Uszodát, és az új miniszterelnöki rezidencia költségkereteket nem ismerő kialakítását is. A budapesti olimpiai pályázat is nagyrészt azért vérzett el már az aláírásgyűjtés fázisában, mert a kormány hiteltelenné vált az ígéreteiben, így mindenki készpénznek vette, hogy a költségeket jelző számsorokat nem szabad elhinni, és a végösszeg olyan nagy is lehetne, amit már egy gazdag ország sem tudna kigazdálkodni.
Nem lehet hinni már régen a munkanélküliségi mutatóknak sem, de egyesek már a hivatalos GDP számokat is vitatják. Miután a statisztikusok, közgazdászok és szociológusok többször kritizálták a Központi Statisztikai Hivatal új számítási módszereit – melyek természetesen a kormány szándékai szerint hajlították az adatokat – nem igazán tudjuk azt sem, tulajdonképpen milyen állapotban van a magyar gazdaság, mennyi a ténylegesen szegény ember Magyarországon, valójában hány ember hiányzik a munkaerőpiacról. A számok nagy mágusaként számon tartott miniszterelnök azonban nagyon szeret villogni a statisztikákkal, így amikor baráti közönség előtt beszélt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közgyűlésén, úgy röpködtek a csodás adatsorok a szájából, hogy csak na!
A nagy léghajlító hírében álló Orbán persze jól tudja, hogy a mennyiségi változás egy idő után átcsap minőségi változásba, ezért is erőlteti azt a hihetetlen erőszakos sikerpropagandát, melyet helikopterező propagandaminisztere irányít. Persze, ha valakinek annyira bejött az élet, mint Rogán Antalnak, akkor minden gond nélkül legyártat olyan órásplakátokat, melyeken büszkén hirdeti közpénzből, hogy Magyarország erősödik, de legalábbis jobban is teljesít. A kormány annál több pénzt önt az agymosó kampányába, minél világosabb, hogy a hangzatos mondatok mögött labilis számsorok, eltorzított grafikonok vannak. A kormányzati propaganda mögött csak az a sanda szándék lapul, hogy egy alternatív valóságot építsen fel a magyar polgárok fejében, ahová ideiglenesen menekülhetnek, ha éppen nincs miből tüzelőt venniük, vagy nem tudnak szülinapi ajándékot adni a gyereküknek.
Nem véletlen az sem, hogy a kormány boszorkányüldözésének fő célpontjai azok a szakmai- és civil szervezetek, melyek folyamatosan szembesítik Orbán Viktort és csapatát a makacs tényekkel. A sajtó elleni dühödt rohamok is annak a vak gyűlöletnek köszönhetők, melyet a kormány érez a valóságot sokszor megvillantó ellenzéki média iránt. Ha egy magyar tévénéző megnéz egy közszolgálati híradót, majd átkapcsol mondjuk az RTL Híradóra, úgy érzi, hogy nem is ugyanabban az országban készültek a tudósítások. A számok és tények és meghamisítása olyan össztársadalmi skizofréniába sodorja az országot, ami az olimpiás népszavazási aláírásgyűjtéseken a pultok felrúgásában, az aktivisták szidalmazásában és ütlegelésében csúcsosodott ki. Mindenki akként kezeli a közügyeket, hogy kinek hiszi el a dolgokat. Vagyis, sokan még mindig komolyan veszik a kormány hurráoptimizmusát, mások viszont már lényegében azt sem hiszik el, ha Lázár János, Rogán Antal vagy Orbán Viktor kérdez valamit.
A számok hiába makacs dolgok, a varázsceruza a kormány kezében van, és a mi kis közös kockás füzetünkbe azt írnak bele a jól fizetett agitproposok, amit csak akarnak, és akkor radírozzák ki onnan a számokat, amikor csak a kedvük tartja. Az más kérdés, hogy ma már szinte mindenki „beárazza” a magyar kormány módszereit, így egy virtuális térbe kerülnek át a valódi számok, folyamatok, grafikonok, melyeket mindenki tudása, ízlése és pártállása szerint alakíthat. Azonban, ha egyszer valaki elvenné a radírt a kormány embereitől, jobban meggondolnák, mit írnak abba a kockás füzetbe.
(szeka)
Bal-Rad komm: A magyar történelem páratlanul nagy kártevő bandája valóban egy mesevilágot vetít Döbrögisztán népe szemei elé! Azt gondolják, hogy ha a végtelenségig szajkózzák a maguk nagyszerűségét és a mesevilágot, azt a tömegek elhiszik. Hitték is tán egy darabig, de ma már egyre kevesebben hiszik!
A döbrögista horda zsebeinek hízásával fordított arányban nő a hitelességi dificitjük!
Hanem el fog jönni az a pillanat, amikor bekövetkezik a filmszakadás! És már villany sem lesz, hogy a nézők kitaláljanak a vetítőteremből!
De hát az AKKOR a mi bajunk lesz! AZ IS!
Közeleg ennek az ideje! Ma már egészen konkrltab befenyegette a cseh EU-biztos Döbrögit! “Ha nem úgy táncolsz ahogy az unió akarja?-elapad a lízingdijfolyam!
Ha Döbrögi ezt nem akarja, akkor pedig a nép fogja kérdezni: de hát vajda! Akkor eddig csak hazudtál nekünk?
Persze hogy hazudott! Mint már 29 esztendeje folyamatosan! Mert elhitették vele valakik, hogy megússza.
Hát nem fogja megúszni! Sem ő, sem hordabéli cinkosai! De a más bűnbandák martalócai sem fogják megúszni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán légvár bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kalányosi Vendel szerint:

  Nagyon szeretném megélni azt a napot amikor az Admin szavaival élve elszámoltatás lesz.
  Nem vagyok róla meg győződve, hogy olyan sokáig fogok élni bár szeretnék, legalább olyan egészségben mint most. Sajnos a pénzhatalom és azok irányítói tesznek, tettek róla, hogy félelemben tartsák az embereket és még csak ne is gondoljanak az ellenállásra. Azok az emberek akiket a végletekig kizsigereltek, akiknek jószerivel nincs már mit veszíteni csak nyamvadt, sivár, üres “életüket”. Már ha azt életnek lehet nevezni. Ez a megállapítás sajnos rám is érvényes, nincs kivétel. Sajnos csak az a probléma, hogy az ellen már azt is tudja ha lázadásra gondol valaki. Vagy attól aki lepaktált velük vélt vagy valós talmi előnyökért vagy valaki nagyon közlékeny volt az elektronikus üzenet küldésben. Már teljesen bele fásul az ember a tehetetlenségbe, hogy nem bízhat meg senkiben, vagy csak néhány emberben aki kevés bármilyen akcióhoz. Eh. Nem is akartam írni.

 2. Hun szerint:

  Admin! A próféta szóljon belőled.

 3. rotyibá szerint:

  Puskás-stadion_ha elkészül , és netán jófajta foci is lesz benne +töki-szottyi
  akkor tán a haragot a megbocsájtás válthatja fel.
  Azonban még mindig jobb,mint meginduló senkinek se kell genders szakok az egyetemeken.
  Paraziták komák szíják ki a milliárdokat, évente, kontrázva káros tevékenységüket a társadalomra.
  .-/ buzogányfejű,tornából felmentet,tyúkmellű,városi csotrogányok…/
  Gyártassák a magukhoz hasonlatosakat,mint az amőba.
  Visítanak, a sportot 1000 meg irtanák-irtják,zsigerből.
  Inkább még + egyetemeket /persze csak maguk fajtáknak _hisz 1-2 év múlva már ők felfelvételiztetnek_stb

  Hát inkább: Puskás-stadion- – mint a sakálok…

 4. stefimrich szerint:

  mmm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.