Donbassz

Az Orosz Föderáció által felállított ukrán háborús bűnöket kivizsgáló bizottság ma megnevezte a 2014 augusztus 22.-i “Tocska-U” rakétatámadást elrendelő parancsnok személyét. Ez az “úr” a kijevi csapatok 19. Önálló Rakétadandárjának főnöke, Fjodor Jarosevics ezredes. Az akkori támadás Rovenyki falu ellen irányult, és abban egy gyermek és két civil felnőtt halt bele.

Donbasszból tegnap már meg sem próbáltak szenet küldeni Maradék-Ukrajna irányába! Viszont fölpörgött az orosz-export.

Az LNR-területén lévő Donyeckij falut tegnap reggel akkor kezdte ágyúzni a latortüzérség, amikor tele voltak a falu utcái iskolába igyekvő gyerekekkel. Egy latorgránát a buszváróban a kirovszki buszra várakozó gyerekektől nem messze csapódott be. Szerencsére áldozatokat-sebesülteket nem szedett.
A falu polgármestere azonnal EBESZ-után kiátott!-de azok már árkon-bokron túl voltak.
A Jaszinovataja-elágazásnál este tíz órakor tüzérségi előkészítést követően páncélosok fedezete mellett kíséreltek meg betörni a népköztársaságiak állásai közé a martalócok. Csak annyit tudni, hogy legalább négy ilyen-olyan páncélosuk leolvadt. Az egyedveszteségeikről nincsenek információink. Azt tudjuk, hogy két DNR katona elesett a roham visszaverése közben.
Donyeck északi-nyugati íve egész éjjel latortüzérségi ostrom alatt állt.
Szpartakot tegnap este nem sokkal éjfél előtt “meggradozta” Valcman latortüzérsége.
A DNR-“délvidéki” részét tehnap egész nap ágyúzták a valmanisták.
Kominternovoban tegnap délután újságírók kerültek a latortüzérség figyelmének középpontjába. Alig-alig úszták meg! Egyikük könnyebben megsebesült.
Ma reggel közölték a valcmanisták: az elkövetkező egy hét során-részükről-szóba sem jöhet a Sztanyica Luganszkánál tervezett “lágyítás”. Őket nem érdekli, hogy Minszkben ki-kivel-miben?-állapodott meg.
Kapta a Bal-Rad az értesítést:
“Február 23-án volt a honvédők napja és ez alkalomból a Micsurinoban szolgáló katonák az általános iskolásoktól kaptak egy saját készítésű köszönő üdvözlőlapot. Nagyon megható.

Kedves katona!
Köszöntelek a “Haza Védelmezőinek Napja” alkalmából. Donbasszban ez komoly dátum. Donyeck földje hős védelmezőit ünnepeljük. A harcost, a férfit, a katonát.
Február 23. az ő ünnepük.
Kívánunk győzelmet és békét! A micsurinoi iskola 9. osztálya”
A kijevi miniszterelnöki hivatal recepciójára tegnap banki károsultak rontottak be. Követelték Valcman és Grojszman leváltását, és felelősségre vonását. Akik Izraelből…
A “legendás Majdan-hős és Donbassznál fűbe harapott” Andrej Csjornovol nem kevésbé legendásan russzofób özvegye tegnap Kramatorszkba ment, ahol hatalmas blokád-ellenes demonstráció volt.
Az “ATO-veteránok” is megjelentek, de ők a Donbassz elleni blokád fenntartása mellett kardoskodtak.
Tányja Csjornovol-aki ura és parancsolója elvesztéséért vigaszul Rada-képviselőséget kapott-megpróbálta őket meggyőzni a blokád értelmetlenségéről. Azt nem lehet mondani, hogy meg tudta győzni a veteránokat!
“Asszisztense”-Andrej Izindzja újságíró-rosszabbul járt. Látva a veteránok tojásdobálós kedvét, otthagyta főnöknőjét, és kereket oldott. Ám a pár száz méterrel arrébb lébő blokkposztnál föltartóztatták autóját. Most kórházban elmélkedhet arról, hogy a tojás az talán lágyabb dolog mint a vasdorong.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Donbaszból tegnap már meg sem próbáltak szenet küldeni Maradék-Ukrajna irányába. Szerintem, “nem erőszak a disznótor.” Így talán még jobban is jár Donbasz. Igaz a donyeckiek, különösen a nyugdíjasok egy bizonyos ideig megfogják sinyleni az adminisztrácio átálását, az ellátsá átalakitásával kapcsolatban, de bizonyára nem hosszu ideig. Nem hrivnyában, hanem rúbelben fogják folyósitani,beleérve a többi infrastruktúrát is . Nagyob forgalom, több haszonhoz fogja juttatni a donyckieket, gazdaságilag is szorosab lesz a kapcsolat, ez talán befolyásolhatja a politikai kapcsolatot, ami talán Donyeck elismeréséhez is fog vezetni Oroszország részéről, a minnél hamarabi közeljövőben. Nekem ez a meglátáson. Az ezredes “urat”pedig el kellene lopni, aztán meg egy “Grad” lövedéken vissza küldeni a 19. Rakétadandárdhoz.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Halálsoron az orosz diplomaták?
  https://kuruc.info/r/4/170220/

 3. sandor67 szerint:

  ép a tegnap agyaltam ezen én is, hullanak az oroszok, pontosabban a diplomaták. Nagy sakkozás megy a háttérben, amiről faszt sem tudunk

 4. DUNAI JANOS szerint:

  putyint ezért fel kellene négyelni.egy szerencsetlen kis faszkalap nyálgép.már rögtön az elsö elindulasra!!be kellett volna vonuklni es aki egy szöggel tamogatja mindnek atomot a rezidenciara .ez mocskosabb majdnem mint ez a szarcsombok alja cigány orbán

 5. Azorka1861 szerint:

  State of the Nation – Mièrt haltak meg az orosz diplomatàk ès Mihail
  Leszin (Михаил Лесин) az RT (Russia Today) alapitoja?
  http://stateofthenation2012.com/?p=66897#more-66897

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.