JOG és etika

Megrövidítette a földtulajokat: tízmilliókat kaszált a fideszes alpolgármester

Egy kacifántos földügylet révén tízmilliókkal rövidítette meg a tulajdonosokat a tárnoki fideszes alpolgármester – bár jogtalanságot nem követett el.

Radics Ernő egy 75 hektáros mezőgazdasági terület eladásában járt közben: valamennyi érintett tulajdonost megkereste tíz évvel ezelőtt, hogy hozna vevőt a földjére, és segítene az értékesítésben.
Közben alpolgármesterként az érintett terület átminősítésén ügyködött: ipari parkként ugyanis olyan tőkeerős cégek is szóba jöhettek vevőként, amelyek a földtörvény ­miatt mezőgazdasági területet nem vásárolhattak. Az alpolgármester a tulajdonosokkal tanácsadóként állapodott meg 2007 elején, és 3 százalék közvetítői jutalékot kért.

– Bár szóban úgy állapodtunk meg, hogy a teljes vételár kifizetése esetén jár neki a jutalék, az írásos szerződésben az állt, hogy az az első pénzmozgással egy időben válik esedékessé. Azt állította, hogy ne is törődjünk vele, írjuk alá, mert komoly vevő van a láthatáron – mondta Lizicska József, az egyik tulajdonos, akinek hathektáros területét érintette az ügylet.
Az előszerződés és a foglaló kifizetése után az alpolgármester értesítette a tulajdonosokat, hogy ő teljesítette a szerződés minden pontját. – Ezért kérem, hogy a megállapodásunk alapján (…) a nevem alatti bankszámlára a jelzett összeget átutalni szíveskedjen – olvasható az alpolgármesterként aláírt levelében.
Az adásvétel azonban végül meghiúsult, a hoppon maradt tulajdonosok nem kapták meg a vételárat. Ennek ellenére az alpolgármester sorra értesítette az érintetteket, hogy a követelését átruházta egy másik ingatlanközvetítőnek, aki pedig küldte a fizetési felszólításokat az összes­ségé­ben közel százmillió forintos jutalék kifizetésére. Több tulajdonos nem volt hajlandó fizetni, de sokéves pereskedés után a bíróság az ingatlanközvetítő javára döntött.
– Nekem több mint 11 millió forintot kellene fizetnem a perköltséggel és a kamatokkal együtt – mondta Lizicska József. Az alpolgármester szerint minden rendben zajlott.
– Csak annyit tudok mondani, hogy a bíróság döntése szerint is jár az ingatlanközvetítői jutalék – jelentette ki Radics Ernő. Amikor kérdeztük, hogy etikusnak tartja-e azt, hogy alpolgármesterként egyszerre dolgozik az érintett terület átminősítésén és az eladásán, azt felelte, hogy nem nyilatkozik, és megtiltja, hogy bármit írjunk az ügyről.
Földkupacokat kaptak vissza
Nem csak a jutalékfizetés keserítette meg a földtulajdonosok életét: a tervezett beruházással járó régészeti feltárások miatt két évig nem fértek a földjükhöz. A befektető ráadásul hatalmas, többhektáros földhányásokat hagyott hátra maga után.
(blikk)
Bal-Rad komm: Ebben a történetben benne van a RENDSZER LÉNYEGE! Az információ birtokában manipulálhatsz. A JOG a spekulánsok oldalán áll. Jogszolgáltatásról beszélünk, és nem igazságszolgáltatásról.
“…Nekem több mint 11 millió forintot kellene fizetnem a perköltséggel és a kamatokkal együtt…”
-Drága dolog a jogszolgáltatás! Ám ha NEM TUDOD megfizetni, dobra verik amid van.
“…etikusnak tartja-e azt…”
-Valami rettenetes félreértésben él az, aki ebben az országban etikát emleget az utóbbi 28-30 esztendőben!
Jog és etika ITT nem jár kézenfogva! Az az idő elmúlt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

JOG és etika bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. lacii szerint:

  Tetteinek következménye ott toporog mindenki mellett.
  Egy adott pillanatban pedig belefog harapni a “gyanútlan” lélek seggébe.
  Itt már nem fog számítani a jog, az Etika, és a horgássz engedély sem.
  Az univerzum már csak olyan, hogy nem lehet átvágni.
  Ha például gúgolosbort iszol , akkor ne csodálkozzál, ha sugárban fogod lehányni a szomszéd frissen mázolt kerítését.
  Egyébként meg szép napot mindenkinek.

 2. N. agy szerint:

  J.og és etika seh.ol és eddig sem járt együtt, ebben az országban.
  És ez azt is jelenti, h.ogy nincs j.ogsz.olgáltatás sem, mert csak k.orrupció, uram bátyám s.ors van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.