Szíria

A törökországi Antalyában Oroszország, az USA és Törökország hadseregeinek vezérkari főnökei ültek ma össze a szíriai és iraki tennivalókat meghányni-vetni.

Amíg a katonai vezetők a tennivalókról tárgyalnak, a kurdok Manbidzs-környékén szépen eresztik befelé a területükre a szír kormánycsapatokat. Az amerikaiak meg a pufferzónában jönnek-mennek, nehogy probléma legyen ismét a kormánycsapatok-kurdok-“szabad szírek”-törökök keveredésből.

Az Aleppo-tartomány keleti részén tartó kormányoffenzíva mai eredménye újabb öt település letormentesítése Deir Hafer városától északi irányba. A kalifátusisták már a lábukat az Eufráteszben kénytelenek áztatni.
Persze nem mind olyan szerencsés. Néhány száz cudarul végezte. De akadt a környéken egy ciszterna, amibe belehajigálhatták őket.

Az Aleppotól nyugatra indított kormányoffenzíva ma reggel elakadt. Meglehetősen erős dzsihadista ellenállásba ütköztek a kormányerők. Elemzők szerint oda erősítésre van szükség.
Deir ez-Zor térségében viszont megindultak ma reggel a szír kormányhadsereg csapatai a Thardeh-hegység kalifátusistái ellen. Ezzel egyidejűleg a kurdok is belelendültek az Eufrátesz keleti partán. A Deir ez-Zortól csak 45 kilométerre lévő Al-Kibar kalifátusista bázist egyszerűen lerohanták.
Palmüra-környékén is tovább szorította tegnap az ISIS-hordát a szír hadsereg és az orosz légierő.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Paul Aradi szerint:

  “A törökországi Antalyában Oroszország, az USA és Törökország hadseregeinek vezérkari főnökei ültek ma össze a szíriai és iraki tennivalókat meghányni-vetni.”
  Ennek a történelmi lényege, hogy Oroszország vissza, vagy még visszább süllyed, mint a történelmében valaha, akár Miklós cár idejében. A másik lényeg, hogy a kapitalista hiénák együtt ülnek tort más népek sorsának tönkretétele után. Ezek után van mersze valakinek megkérdezni, hogy Ukrajna és Oroszország között van é politikai – erkölcsi különbség? Szerintem mind a kettő az USA gyalogkutyája!

 2. Jakócs Gábor szerint:

  N em hiszem el,hogy az első komment , a majdnem mindig helyesen érvelő, Aradi Páltól származik!Itt valami logikai bukfenc történt!

  • Balázs szerint:

   Én elhiszem.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Hát, ugyancsak fején találta a szöget Aradi Pál, szerintem. De volt már erre a multban sok példa. Ebben szerintem az Oroszok a legnagyob LUDASOK ! Csak nem ugyan azt a sorsot szánták Szíriának, mint a II. világháboru után BERLINNEK – Németországnak. Csak nem akarják feldarabolni Szíriát ? Ha igen akkor az Oroszok álandó potenciális veszélynek teszik ki magukat Szíriában. Mi köze van az Amerikaiaknak Szíriához. Ők egy szalmaszálat nem tettek keresztbe, hogy az az ország megszabaduljon a rémségektől. És hol van Irán, aki kezdettől fogva fegyverrel harcolt az ISIS ellenséggel. Az amcsik helyet az IRÁNI tábornokának lenne ott a helye. ISMÉT EGY MÜNCHENI DIKTÁTUM LEZD KIRAJZOLÓDNI, ezuttal a KÖZELKELETEN ! Ismét idegen, sőt kimondottan HALÁLOS ELLENSÉGEK (kivéve talán Oroszországot), akarnak dönteni egy legitim kormány, szuverén álan sorsáról ?! UGYANCSAK JOGOS szerintem PAUL ARADINAK A FELHÁBORODÁSA, szerintem, t. Jakócs Gábor. Mindegyikünk más szemszögből látja ezt a helyzetett.

   • Paul Aradi szerint:

    TERMIN8ATOR!

    Sokszor ütközök bele olyan szemléletbe ami nélkülözi a történelmi múlt objektív tényit, a MARXISTA-LENINISTA a kapitalizmusról szóló téziseket. Mindenkinek igaza van, de akkor a kapitalizmus kommunikációjáról, hangjáról és agymosó eszközéről az 1945 utáni amerikanizált liberalizmusról beszélhetünk.
    Nem vitatkozok. Ha tenném akkor olyan volnék, mit az az előadóművész aki tudását egy kocsmában részegeknek mutatná be.
    TERMIN8ÁTOR köszönöm, hogy értette a mondanivalóm lényegét. Jakócs Gábor meg ismer és köszönöm védelmét, de nincs arra szükség.
    Örömmel venném, ha Oroszországot, az oligarchák hatalmát nem tévesztenék össze éppen a magukat kommunistáknak vallók a Szovjetunióval. Ez a szemlélet kedvez a fasiszta-kapitalista restaurációnak és árt a munkásmozgalomnak!
    Eleve ott kell kezdeni a vitát, hogy kik voltak a szofisták, kik a kommunárok és kik a kommunisták!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.