Donbassz

Tegnap délután washingtonban Lengyelország, Grúzia, Lettország, Litvánia, és Észtország nagykövetei, valamint Maradék-Ukrajna külügyére panaszkodó-könyörgő előadást tartottak egy AMERIKAI SZENÁTUSI ALBIZOTTSÁG számára.

Panaszaik alanya Oroszország, könyörgésük tárgya pedig Medvetáncoltatási előadás iránti igényük volt.
Közérthetőbben: el kéne verni a Medvét az erdejében, mert az nem engedi be őket oda. Néha még brummog is, és az rettenetes.
A szenátusi albizottság könnyek közt hallgatta a mindenképpen orvoslást kívánó panaszáradatot, és több tagja azzal a kérdéssel fordult a kelet-európai diplomatákhoz, hogy országaik számára milyen jellegű segítség volna a leghasznosabb. A diplomaták – és a kijevi külügyér is – a katonai segítséget, beleértve a védelmi fegyvereket említette.
Ment is a drót azonnal a kongresszusi barátokhoz. Ott pedig Peter Roskam republikánus és David Cicilline demokrata párti politikus bejelentette: már ma beterjesztik a képviselőházban azt a kétpári javaslatot, amely további szankciós szigorításokat követel a Gonosz Medve ellen. (Mindezzel együtt az amerikai külügy megerősítette: MARADNAK A MEDVEELLENES SZANKCIÓK!)
Míg Washingtonban a Pavlo Klimkin vezényelte zokogókórus sírta el könyörgéseit, a Kijev által a Donyeck-régio Gauleiterévé kinevezett Pavel Zsebrinszkij bejelentette: a valcmani udvar annyira komolyan vette a legeslegújabb minszki megállapodást, hogy az ordashad Donyeck “délvidékén” bevonult a szürke zóna kilenc falujába. Berjozovoje, Sztepnoje, Taramcsuk, Szlavnoje, Novomihajlovka, Paraszkovejevka, Konsztantyinovka, Vodjanoje és Szladkoje falvakba. (Ez kb. olyasmivel érhet fel, mintha a szerb hadsereg elindulna Pristina irányába. Lenne is olyan világméretű NATO-ENSZ-ajvék, hogy maga a Jóisten is füldugóért könyörögne.)
Persze a “megszokott” cselekmények sem fogytak el. Tegnap a valcmanista latortüzérség ismét ágyúzta a luganszki Donyeckijt.
Jasznoje falu is állandó műsorszám lett.
Jaszinovataja “természetesen” állandó műsorszám. Mint ahogyan Makejevkka, Gorlovka-Zajcevo, és úgy általában is a donyecki északi-nyugati ív. Így volt ez mára virradóan is.
Komoly latortüzérségi ostromon van túl ma reggelig Donyeck “Kirov” és “Volvo Center” kerülete, valamint a repülőtér területe is. Ismét jutott latorgránát Szpartaknak is.
Az orosz államfő versikébe foglalta jókívánságait a Nőnap alkalmából. Konsztantyin Belmont versét idézte:
A NŐ-aki velünk van amikor megszületünk
A Nő-aki velünk van az elmúlásunk óráján
A NŐ-aki véd minket mikor harcolunk
A NŐ-aki örömre nyitja a szemet
A NŐ-akiben mi mindig vigaszt keresünk…
Szép dolog ez Vlagyimir Putyin orosz elnöktől. De Donbassz eseményeit figyelve az elmélkedés már mintha kevésnek tűnne…


Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.