Polihisztorok

Jegybankár lehet Parragh László felesége

Tovább épül a haveri kapitalizmus Magyarországon, miután Parragh László felesége kerülhet komoly szaktudást igénylő pozícióba a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsába. A jegybanki alapítványok tulajdonában lévő cég oktatási intézményét pedig Fidesz-közeli vállalkozás építheti fel a becsültnél drágábban, összesen 12 milliárd forintért.

A jegybank két monetáris tanácstagjának jár le a hatéves mandátuma március végén, illetve április elején. A 2011-ben kinevezett Cinkotai János az Origo értesülése szerint távozik a jegybanki testületből, és helyét Parragh Bianka, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének felesége veheti át. Parragh Bianka, bár közgazdász végzettségű, monetáris politikával nem foglalkozott, emiatt esetleges kinevezése enyhén szólva is döbbenetes lenne. A Monetáris Tanács dönt például a jegybanki alapkamat mértékéről és a jegybank monetáris eszköztáráról, éppen ezért óriási befolyása van az MNB és ezáltal Magyarország monetáris politikájára. Cinkotai János például a hazai infláció egyik legnagyobb szaktekintélyének számít, jegyzeteiben több évtizedre visszamenőleg fel vannak jegyezve a fogyasztói árak magyarországi változásai. Szakmai körökben Mr. Inflációnak nevezik, hazánkban ő tudja legpontosabban megbecsülni a fogyasztói árak változásának irányát és ütemét. (A jegybanki alapkamat meghatározásának egyik legfontosabb eleme az infláció várható alakulásának ismerete, emiatt sem mindegy, hogy kik ülnek a Monetáris Tanácsban.)
Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara, Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetében is adjunktusként dolgozik. Kutatási területe a gazdasági szabályozás és koordináció az állam, illetve a gazdasági szereplők kapcsolatrendszerében, a gazdasági szereplők vállalati versenyképességi összetevői, a menedzsment és a vezetésszervezés.
Parragh Bianka korábban sem szakmai tudása miatt került a hírekbe. Ahogy három éve a HVG megírta: az MKIK elnöke, Parragh László két olyan cégben érdekelt, amely nem fizette be a kamarai regisztrációs díjat, egyik vállalkozásban a felesége is szerepel. Mint ismert, 2012-től minden cégnek kötelezően regisztráltatnia kell magát a területileg illetékes kamaránál, és évi 5 ezer forint kamarai hozzájárulást kell fizetnie. Az erről szóló törvényjavaslatot éppen az MKIK támogatásával fogadta el a parlament 2011 végén, és a regisztráció egyik szorgalmazója Parragh László volt. A 2014-es cikk szerint a Parragh Kft. nem található a regisztrációs díjat befizető cégek között. A cégnyilvántartásban a társaság tulajdonosa Parragh László, valamint az egyesült államokbeli offshore paradicsomban, Delaware államban bejegyzett International Tiles Connections Corporation (a cég kézbesítési megbízottja Parragh Bianka). A Parragh Kft. egyébként a Parragh Kereskedelmi és Holding Zrt. jogutódja, amely régen az ország egyik legismertebb csempe- és szaniterforgalmazó cégének számított. Emellett az International Tiles Connections Corporation tulajdonos még a Fusionics Kft.-ben, amely szintén nem fizette be határidőre a kamarai regisztrációs díjat.
Az Origo információi szerint a másik monetáris tanácstag, Kocziszky György mandátumát meghosszabbítják.
(mno)
Bal-Rad komm: “…Parragh Bianka, bár közgazdász végzettségű, monetáris politikával nem foglalkozott…”
-Hát majd most fog! Nagy ügy! A Mekkmester Zrt.-nél egyébként is csupa tehetséges, szorgalmas, odaadó, nemmzetthy elkötelezettségű hölgyek és urak építgetik szorgalmasan a Döbrögizmust. Ha lehet ott MEDITÁCIÓS JÓGASZAGÉRTŐ?-akkor lehet ott KÖZPÉNZÜGYI ADJUNKTUS is! Mint a Bianka asszony.
Bianka asszony is egy olyan polihisztor, akik bárhol-bármikor kiszimatolják a legjobb lehetőségeket. Bianka asszony pedig tudásra is szomjúhozik még. Monetárisra!
A Mekkmester Zrt-nél megtanulja! Ha egy halk köhentés Mekkmestertől!-IGEN-nel kell szavazni a tanácsülésen. Ha kettő halk köhentés!-Mekkmester hurutos!
Többet meg fölösleges tudni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Polihisztorok bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. olvasó szerint:

  Egy mellhosszal mindig befutó lesz.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Dübörög a családi biznisz – közpénzen, közpénzből

 3. N. agy szerint:

  B.ol.ond lukból b.ol.ond szél fúj.
  Olyan képzés, h.ogy m.onetáris szakember nincs.
  M.ond ok.oska, neked nem mindegy ki ül abban a székben ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.