Munkáskéz KELL!

Andy Vajnának dolgozik az Emmi

Képtalálat a következőre: „Gyermekmunkások-kép”

Egy márciusban esedékes filmforgatás miatt kérte Andy Vajna és Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) módosítson egyes gyermekvédelmi jogszabályokon.

Módosítanák a gyermekvédelmi törvényt Andy Vajna filmalapja kedvéért. Az ügyben az Index szerint a filmügyi kormánybiztos és Havas Ágnes, a filmalap vezetője már február elején az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) fordult annak érdekében, hogy könnyítsék meg a kiskorúak szereplésének gyámhatósági engedélyeztetését. Ezen kívül az sem tetszik Vajnáéknak, hogy a jelenlegi szabályok szerint fiatal munkavállalót (aki még nincs 18 éves) este 10 és reggel 6 óra között nem lehet foglalkoztatni.

Állítólag a tárcánál már el is készültek a megoldások a problémákra. A legfontosabb módosítás kihat arra is, hogy ha a gyerek szülei nem tudnak megegyezni abban, hogy a gyerek szerepeljen-e a filmben vagy sem, akkor a gyámhivatal pótolja a hiányzó szülői hozzájárulást. Tehát a gyerek szerepelhet a filmben, ha az egyik szülő úgy dönt és ezt a gyámhivatal is támogatja.
Miután az éjszakai munkavégzés engedélyezése a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hatásköre, így abban az esetben az Emminek egyeztetnie kell az NGM-el.
(Forrás: nepszava)
Bal-Rad komm: Van ugye ez a szélhámosságai miatt körözött parókacsináló Vajna Bandika, aki amúgy Döbrögisztánon kívül már éhen is döglött volna! Itt viszont ötleteinek tárháza igencsak megtetszett a nem kevés bűnözői hajlamokkal fölturbózott döbrögista maffiának, és hát Bandika (IS) kaszál!
Ebben a mostani óhajában…
De ne ragadjunk le ennél a történetnél, hanem GONDOLJUK TOVÁBB A LEHETŐSÉGEKET!
Elvégezted a 9. osztályt gyerekem? A szüleid nem tudják fizetni a további taníttatásodat? Vár az összeszerelde! Három műszakban!”

Képtalálat a következőre: „Gyermekmunkások-kép”

Mint ismeretes, Döbrögisztánban már zsörtölődnek az összeszereldék direktorai. Veszélyben a profit, mert elfogyott a melós! NEM EZ VOLT AZ IGÉRET!
Márpedig született itt egy gentleman agreement! Az összeszereldék amit vállaltak- teljesítik!
Döbrögisztán qrmányán a teljesítés sora!

Egy filmforgatás kedvéért aligha módosítanak jogszabályt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Munkáskéz KELL! bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Admin tudsz te a sorok közt olvasni.
  Pont rá tapintottál a lényegre.

  Ezért nem szeretnek téged a bünözök,mert a mézes madzag mögé látsz.

  Az igazság az,hogy még Ukrajnában sem találnak munkást Magyarországra
  a cigányok által müködtetett munkaerö közvetittö cégek a negativ magyar tapasztalatok miatt.

  • vitorla123 szerint:

   Egészen más a munkavállaló és egészen más a munkaadó érdeke.A kettő kibékíthetetlen ellentétben van egymással.A munkaadó nem tehet mást meglopja a munkavállalót.A munkaidejéből saját magának dolgozik egy órát a munkaadónak meg 9-et,vagy tízet. Ezt nem a piszkos kommunisták találták ki,hanem a munkaadók!Két munkavállaló egymás fizetését se tudja,mert titkos adat.

   • olvasó szerint:

    A felét az államnak dolgozzák.
    Ha majd a munkás hozza az esztergapadot-szerszámot-csarnokot, az alapanyagot, a tervezést, a megrendelőt, forgóeszköz alapot, akkor igaz.
    De addig a befektetésért és kockázatért valami plusz talán elvárható, mert különben senki nem rak odább egy lóf..szt sem.
    De a pofátlan rablásnak, tőke, munka, kockázat nélküli aránytalan rablásnak tényleg valahol gátat kellene szabni.

    • vitorla123 szerint:

     Az állam a munkaadóé! Ne kábítsuk egymást.A munkavállaló a munkája ellenértékének 1/10-sem kapja meg.Minden ami az állam elvesz az a munkaadó érdekében történik.A munkavállalónak nincs joga.Ha kinyitja a pofáját mocskos kommunista és megdögölhet.Tetszik nem tetszik ez így működik.A tőke kockázata semmi mástól nem függ mint a munkaadói állam helyes működésétől.Ennek a kockázatát is részben áthárítják a munkavállalókra.Bizony /Ez nem más mint egy legális rablás,a védekezés lehetősége nélkül.

     • olvasó szerint:

      “Ne kábítsuk egymást !”
      Én is voltam munkaadó, de sose volt az enyém az állam, csk fizethettem az államnak mindenért, cserébe semmit sem adtak.
      Állítólag a miénk volt, de csak mint állampolgáré, de azt már 28 éve nem érzékelem.
      Viszont mindent fizethettem, mint a katonatiszt. Sokszor a munkavállaló általi semmi termelés után is, mert a munkabér -ugyebár- és annak járulékos ktg.-t kell.
      Aztán mikor végelszámoltam a cégem, még többet kellett fizetnem a veszteség után. Míg a melós semmit sem fizet és lelép.
      Ne legyünk mér félszegen elfogultak!

      “Tetszik nem tetszik ez így működik”

      Admin:

      Egy alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozás esetében a tulaj MINDENT BUKHAT!-míg a “melós” csak az utolsó havi munkabért. (Persze egy melós esetében az sem kicsi…)

 2. vitorla123 szerint:

  Nem az Isten teremtette a munkaadó vállalkozását,hanem a munkavállalók munkájából keletkezett “nyereség” az amit a munkaadó felhasznál.Ezt a vállalkozást menedzseli rosszul a munkaadók állama.Ezt nagyon jól látod!A mi munkavállalói államunk (Kádár) sok ostobaságot csinált,de volt a korrekcióra lehetőség. Persze elméletileg.A munkaadó egy személyben dönt és belebukik.Mert a nagyobb hal mindig a kisebbet eszi meg!”Tetszik,nem tetszik ez így működik!”

  • olvasó szerint:

   Ez már a szezon és a fazon….
   Egy
   a magyar kisvállalkozók többségének általában nem az ölébe hullott (nem volt politikusokról, TSZ elnökökről, pártbizottsági elnökökről és főkönyvelőkről beszélek), hanem a megdolgozott pénzét kuporgatta, hogy önállósodni tudjon.
   A saját munkája árán hozta létre az induláshoz a tőkét (nem a lenyúlókról szólva), aztán először a barátai, családtagjai lettek a társak, vagy alkalmazottak.
   Ha volt előrelépési lehetőség, akkor újabb tőkebevonással megteremtették a munkaerőpiaci alkalmazottak felvételét.

   A nyereség a tőke hozama, amivel szemben a bukás lehetősége is benne van. Szóval akkor a melós ne csak a munkából részesedjen, hanem a veszteségből is?Ez már nem tetszene?
   Ha ez nem így van, tessék tudomásul venni, hogy valaki a kockázatért szeretne egy kicsit többet is , mert a nulláért senki sem mozdul meg, akár el is ücsöröghet a semmeittevésben.

   És általában a fejlesztés az eredmény terhére történik és nem a nyereség terhére. A fejlesztés nem része a nyereségnek, de a nyereség is az eredményből lesz kifizetve.
   Az állam nem menedzseli a vállalkozásokat, hanem szabályozási környezetet biztosít. És ezért vastagon megkéri az árát egyesektől, másokat meg, a haverokat vastagon kipárnáz!

   A nagy hal meg mindig visszaél a nagyságával, erőfölényével; ezt kellene az államnak is szabályozni, mert ha a csuka a tóban felfalja az összes kishalat, a végén ő maga is éhen döglik. És akkor se hal, se horgász, se ember, aki karbantartja a tavat, se tó nem lesz, csak egy elmocsarasodott posvány. Mint a mai Magyarország!

   ”Tetszik,nem tetszik ez így működik!”

   • vitorla123 szerint:

    Ebben egyet is érthetünk!Amikor saját maga dolgozik akkor kettős szerepe van Régen ezt önkizsákmányolásnak hívták!Vagyis ugyan az a személy a munkaadó és a munkavállaló.Önfoglalkoztatás!Önmagával kegyetlenebb mint másokkal.”Tetszik nem teszik!Ez így működik!”

 3. zz szerint:

  Magyaroszágon megígérték lesz melós a gyarmaton 300 dodóért

 4. N. agy szerint:

  olvasó
  Valamit kavarni tetszik.
  A nyereség nem a tőke h.ozama. Ha az lenne, akk.or mindig lenne nyereség, bárh.ogy müködik a vállalk.ozás.
  A vállalk.ozó = kizsákmány.oló, ha van hasz.on.
  Az állam ma kb egymillió ember munkáltatója. R.ossz gazdálk.odó, mert 250 ezerrel többen vannak f.oglalk.oztatva, mint kéne.

  • olvasó szerint:

   “Valamit kavarni tetszik”
   Valamit másképp látunk.
   Jelen esetben csakis a pénzügyi nyereségről van szó.
   Attól, hogy van tőke, az nem jelent autómatikusan nyereséget is.
   Sajnos a mai magyar KISVÁLLALKOZÁSok nagy része nem termel nyereséget, jó ha nullszaldó körül elketyeg, de a tulaj, mint közreműködő fél-azaz dolgozó a munkája ellenértékét, mint “munkabér” -ből megél. Ha nem lenne a vállalkozása, akkor meglehet ipari robot lehetne, vagy közmunkás. ( MOst nem a ragály tonyó féle vállalkozókról, meg a gázszerelőkről, de még nem is a dohánybizniszesekről beszélek.)

   A vállalkozónak nem is biztos, hogy részt kell vennie benne, mert rendelkezik azzal a tőkével és szervezési képességgel, amivel fizetett alkalmazottakkal elindít egy céget.
   Talán a tőkéje és kockázatvállalása és képessége alapján egy kis haszonra joggal tarthat igényt, mert akár semmit sem csinálhat, elmehetne nyaralni a Bahamákra abból a pénzből. A melós meg törhetné a fejét, hogy nincs munka, mit eszik holnap.
   A kivehető jogos haszon mértékéről érdemes vitázni.

   Az állam rossz munkáltató, mert hatékonytalanul és rossz feladatokra is használja az alkalmazottait, akiknek megint csak a vállalkások termelik ki a bérüket, amit a dolgozók kell hogy megtermeljenek. Csak ezt egy esztergályos, festő másképp látja.

 5. olvasó szerint:

  Hát ez eltűnt.
  Tőke nélkül nincs se vállalkozás, se nyereség. Mivel pl. gazdaságilag nem működő tőkével is lehet nyereséget termelni, pl offshore.
  A dolgozó a vállalkozót akkor is kizsákmányolónak érzi, ha látszatra van csak haszon.
  Másrészt, ha a tőkéért, szervezési képességéért nem jár egy kis plusz, akkor nem lenne üzem. mert senki sem erőlködne, vállalna kockázatot.
  Az állam is kizsákmányoló, mert foglalkoztató? Egyeseknek nincs okuk panaszkodni, sokaknak igen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.