Szíria

Nem éppen fő témája, de fontos témája volt Szíria a mai orosz-német külügyminiszteri tárgyalásoknak. Szergej Lavrov elmondta, hogy Sigmar Gabriel német kollégájával egyetértettek az asztanai és a genfi Szíria-tárgyalások sikerének fontosságában.

A katari székhelyű Al-Jazeera televízió tegnap izraeli “miniszterelnök-közeli forrására” hivatkozva közölte, hogy a Kreml zöld fényt adott az izraeli légierőnek a Hezbollah szíriai bombázására.
Dmitrij Peszkov a Kreml sajtóhivatalának vezetője ma az ezt firtató kérdésre ma azt mondta: “Kommentálhatnám a hírt, de nincs ilyen valós hír. Ennek az égvilágon semmilyen alapja nincs.”
Az amerikai hadsereg Koalíciós Parancsnoksága ma bejelentette, hogy mintegy 400 tengerészgyalogost vezényelnek sürgősséggel Raqqa környékére, segíteni a YPG kurd milíciát. Azok ugyanis már vészesen közel kerültek a rémkalifátus szíriai fővárosához. Kevesebb mint 20 kilométerre közelítették meg Raqqa keleti fertályát.
És hát nagyon fáj a foguk a “Kalifára” Abu Bakr al-Baghdadira. Aki hordáit magukra hagyva elinalt a végóráit élő Moszulból. Most valamerre a sivatagban bujkál és legfőbb célja, hogy minél tovább húzza-halassza az Allahhal való randit.
Az amerikaiak idegessége Baghdadi eltűnése miatt érthető is. Túl sokat tud uralkodásának létrejöttéről, és az amcsik nem szeretnék, ha ezekről a dolgokról másoknak is fecsegne. (Csak nehogy valahol Döbrögisztánban dekkoljon már a “kalifa” a Ragály-.kötvénnyel a zsebében. Hiszen ott árulták!-Moszultól alig félórányi autóútra!)
Manbidzstól nyugatra ma hajnalban a török katonaság Jubb Al-Himr, Bouhej, Al-Boghaz és Korkoyok falvak szír kormányerőire támadtak. Az összecsapásban legalább nyolc szír kormánykatona meghalt. A szír kormányerők a napokban vonultak be a kurdok által addig ellenőrzött említett falvakba. A sebesült török katonákat Manbidzsban ápolják.
A helyzet finoman szólva is nemzetközi katonai konfliktussal fenyegető.

At Aleppo-tartomány keleti végein zajló szír kormányoffenzíva az Eufrátesz nyugati partjánál déli irányt vett, és a teljesen szétzilált ISIS-hordákat vagy a folyóba, vagy a hegyek közé szorítja. Mindkettő biztos pusztulása a pribékhordának.
Idlib tartományban a szír légierő tegnap délután beavatkozott a tezsvírháborúba. Több száz lator pusztult EBBE IS bele.
Damaszkusz keleti elővárosaiban ismét harcok robbantak ki. A hadsere végülis fölmorzsolta a Qaboun, Harasta és Barzeh településekre beszivárgott dzsihadista latrok próbálkozásait. Az életben maradt pribékek viharos gyorsasággal léptek le a pusztulat elől.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. RANGER48 szerint:

  Amerikai-orosz konfrontáció Szíriában?Amerikai páncélos konvoj útját állta az orosz-szíriai katonai erőknek az északi Manbij város térségében.Az amerikaiak álságos dumája szerint Trump vonultatja amerikai csapatokat Szíriába az ISIS ellen, hogy “tehermentesítse” ??? Oroszországot és Törökországot az ISIS felszámolásában.Úgy látszik az amik megirígyelték az orosz-szíriai erők térnyerését és területfoglalásra készülnek a háború végére, Szírián (és az olajkutanon) történő osztozkodás miatt.
  Állítólag a Trump adminisztráció figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy ha az orosz-szíriai erők nem mozdulnak el az amerikai csapatok elől, akkor szembe találják magukat az amerikai erőkkel.

  http://www.debka.com/article/25953/US-armored-column-at-Manbij-to-block-Russians

 2. fazek szerint:

  Eszméletlen, ha valaki pontosan tudja, ki kivel van az festi magát…

 3. Paul Aradi szerint:

  Nem merül fel kérdés, ha tudjuk, hogy a kapitalista ordas, hiéna nagyhatalmak egymásra morgásáról van szó. Oroszország, USA, vagy bármely hiéna kacajos visongása a koncon nem emlékezteti az értelmes embert arra az elméletre, amiben V.I.L. törvényszerűnek nevezte a kapitalista hatalmak rivalizálását?
  Oroszország azt kapja amit megérdemel. Semmiképpen nem hasonlítható össze és még csak véletlenül sem jogutódja a SZOVJETUNIÓNAK. Itt és kimondottan itt sírja vissza a történelem SZTALINT! Azt az egyetlen vezetőt, aki beszaratta az USA -t.
  Igaz az agyamosottak, a hülyék, a történelmi analfabéták és az álkommunisták Sztalint szidják, tagadják stb. Egyet tehetnének, hogy a holt seggét nyalják ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.