“Polak, Węgier, dwa bratanki!”

Lengyelek gyalázzák Döbrögit az interneten

Orbán Viktor a lengyel kormánypárti szavazók céltáblája lett a Twitteren, miután ő is az ellenzéki Donald Tuskot szavazta meg az Európai Tanács elnökének.

Orbán Viktort fölkapta a lengyel Twitter csütörtök este, amikor kiderült, hogy a magyar miniszterelnök nem megy szembe mindenki más akaratával, és ő is megszavazza a lengyel ellenzéki Donald Tuskot, hogy ő maradjon az Európai Tanács elnöke még két és fél évig.
Lengyelországban úgy tűnik, reménykedtek benne, hogy a híres szövetséges, Orbán Viktor felveszi a kesztyűt, és az utolsó pillanatban bedobott lengyel kormánypárti jelölt, Jacek Saryusz-Wolski mellé áll. A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártnak nagyon szúrta a szemét, hogy a legnagyobb politikai ellenfelük, Donald Tusk vezeti az Európai Unió politikai irányító testületét, és szerették volna megfúrni a jelöltségét.
Orbán azonban már a csúcstalálkozó elején kijelentette, hogy a Fidesz és a KDNP európai pártcsaládjának, az Európai Néppártnak a jelöltjét fogja támogatni. Mivel a lengyel miniszterelnök kivételével mindenki más is így tett, megspórolta magának, hogy újból renegátnak kiáltsák ki. 2014-ben Orbán Viktor a szintén néppárti Jean-Claude Juncker ellen szavazott, amikor az volt a kérdés, hogy Juncker legyen-e az EU kormányának, az Európai Bizottságnak az elnöke.
Nem menekül viszont a lengyel twitterezők haragjától:
Van itt szó hátbaszúrásról,

@B_Melanisdottir zwykły zdrajca, który na rozkaz wsadziłby nóż w plecy! @Viktor_Orban

meg arról, hogy a lengyel-magyar barátságról szóló hangzatos kijelentések csak szavak.

@EdytaMF To przynajmniej wiemy że deklaracje przyjaźni Polska-Węgry są o doopę rozbić. @Viktor_Orban Shame on you!’)

„Még Orbán is berezelt?” – kérdezte Piotr, és sírva fakadt.
Krystyna temeti az Orbánnal kötött szövetséget, de közben jót nevet rajta, mint aki nem lepődött meg.
JaBu1974 is úgy látja, hogy Orbán sosem állt igazán a PiS-es  Kaczyński oldalán.

@romanimielski Orban nigdy nie był z Kaczyńskim on go umiejętnie rozgrywał

Mateusz pedig az elkeseredett Orbán-párti barátja orra alá dörgöli, hogy „Az Orbánod egy áruló”
Előkerül a jó öreg „Orbán mondjon le!” lengyel verziója is.
Szemezgessenek önök is a csütörtöki #Orban termésből!

Orbán Viktor Facebookját is megtalálták a lengyelek

A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalára is érkeznek a kommentek csalódott lengyelektől. Az első néhány hozzászólás egészen megértő.
„Mindig is csodáltam önt mint politikust és mint Lengyelország jó barátját… De ma a szavazás után… micsoda szégyen. Ennek ellenére nagy vezetőnek tartom önt.”

Itt is akadnak mérgesebb megjegyzések: „Maga mostantól nem a lengyelek barátja… Hogy szavazhatott Tuskra? Németország közelebb áll a szívéhez, mint Lengyelország. Szomorú dolog, mert Lengyelország szereti Magyarországot. De most át kell ezt gondolnunk. Árulás politikai haszonlesésből” – írta egy felhasználó, akinek később eltűnt a posztja az oldalról.
Sylwia Oskędra elmagyarázta, hogy szerinte mi történik. Azt írta: „Most megtapasztalta, hogy mit jelent az, ha valaki a PiS ellen fordul. Ha nem vagy velük, mindenféle senkiházinak fognak lehordani.”

(Forrás: index)
Bal-Rad komm: “…Maga mostantól nem a lengyelek barátja… Hogy szavazhatott Tuskra? Németország közelebb áll a szívéhez, mint Lengyelország. Szomorú dolog, mert Lengyelország szereti Magyarországot. De most át kell ezt gondolnunk. Árulás politikai haszonlesésből…”
-No-no-no! Lassítsunk polák barátaink! Egy zöldbableves-csirkecomb-csokikocka erejéig azért március 15-én még vendégül lát benneteket a birkamenet! A júdáspénzből kapott kerete terhére.
Tudjátok! A március 15-én HÍVEI ÉS IMÁDÓI RÉSZÉRE celebrál igehirdetést Döbrögitek! Az ebéd előtt igazi pávatáncot láthattok! Csudás egy előadás lesz! Ki ne hagyjátok! Huszonötezer forintot még a hülyének is megéri!-nemhogy nektek!
GYERTEK TAPSOLNI DÖBRÖGINEK, A MAGYAROK VAJDÁJÁNAK, A LENGYELEK LEGŐSZINTÉBB, LEGNAGYOBB BARÁTJÁNAK!
Tudjátok: “Polak, Węgier, dwa bratanki!”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Polak, Węgier, dwa bratanki!” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Ha még nem tiltotta be a kézivezérelt rendőrség, akkor ajánlom a csalódott lengyelek figyelmébe a március 15-én tartott Juhász-féle füttykoncertet.

  • sandor66 szerint:

   Nekem viszont van egy sokkal jobb ötletem. Mi volna ha a március 15-ei orbán beszédre meghivott több ezer lengyel nem megtapsolná hanem kifütyülné orbánt és bandáját? Ez minimum világszenzáció lenne Europában 🙂

  • sandor66 szerint:

   orbán ilyen mértékű pávatánca komoly intő jel kell hogy legyen az Orosz vezetés számára Pakssal kapcsolatban is!

   • sándor67 szerint:

    Tisztelt imitator66, Önt kellene kifütyülni az emberek közül , sőt az egész társadalomból. Az ilyen mentális csökevények miatt tart ép a világ ott, ahol

    • sandor66 szerint:

     mi van sanyikám nem izlik a banán? Tudod mi vagy te? Egy kis potter 🙂

    • olvasó szerint:

     Sanyám?
     A korházterror bejegyzés kérdésemre nem tudsz mivel érvelni?
     Csak a szájhuszárkodás megy? A gondolkodás az már nem.
     “Az ilyen mentális csökevények miatt tart ép a világ ott, ahol”

     • Szaszi szerint:

      Sándor elegánsan elengedte füle mellett a kérdést is, a kérésemet is.
      De ugye így szeretjük őket.

     • olvasó szerint:

      Szégyenében duzzogva elkotródott, vagy töketlensége okán a zsidesz lehúzta a bérlistáról. Ingyé meg má ő se koptatja az ujjait.

 2. stefimrich szerint:

  sandor66!
  Voltak az árulásnak egyéb jelei is,már jóval előtte!!
  Amikor Putyin itt volt,akkor nem valami nagy lelkesedés volt,és valójában nem tudjuk,hogy mi volt a tárgyalás alapja,ki mit mondott,de azt a laok is hírül adták,hogy Orbán a találkozó után rögvest Dubaiba ment!!
  És csak nézd meg Drábik János Fix tv-nek adott két héttel ezelőtti interjúját,amiben az van benne,hogy a most felszinre kényszerült háttérhatalmi világelit legfőbb szerve a látens világkormány (miért is húzta alá ezt a gép…vagy valaki más….a cenzor?)több ezer résztvevővel ott tartotta a kongresszusát!És Orbán oda igyekezett!!
  Most meg becsókolt ugyanennek a ….na.. hát világkormánykihelyezett frakciójának!
  Akkor mit is reméltek a lengyelek vele kapcsolatban?!
  (Na,cenzorkám elmegy a komment….ha nem majd máshonnan biztosan….!!!)

 3. stefimrich szerint:

  Sandor66!
  Az árulásnak már voltak korábbi jelei is!!A Putyinnal való találkozás után Orbán azonnal Dubaiba utazott,amiről aztán semmi hír nem jelent meg többé,arról sem ,mit keresett ott,és miért pont akkor!?Ugyanis,ha megnézed a Drábik-féle interjút amit a Fix tv-nek adott,abban pontosan benn van,hogy a háttérhatalmi világelit láthatatlan kormánya éppen ott tartotta a világkongresszusát,amelyet rendkivüli indokkal hívtak össze,és amelynek többezer résztvevője volt!
  Drábik állítása szerint az eddig rejtőzködő háttérhatalmi világelit Trump megválasztásával nyilt harcra kényszerült,és megjelent a felszínen is,ezzel a kongresszussal!Orbán pedig meghívottja volt ennek a találkozónak,tehát az árulása nyilvánvaló,és az is,hogy kinek az utasításait hajtja végre!Pontosan még nem tudni,hogy mi ez a kavarc a lengyelekkel,de ragaszkodás Donald Tuskhoz azt jelenti,hogy az EU továbbra is Oo. ellen menetel,és az ukrán kérdés is nyitva marad az EU részéről!Bár az is igaz,hogy Katzinsky sem éppen a keletre való nyitás híve!

 4. fatum szerint:

  Nono. Hátrább az agarakkal admin. A lengyelek igencsak háborút akarnak az oroszokkal. Nem véletlen náluk a sok nato egység. Nem árt tőlük a távolság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.