Szentendrei futóedzés golyózáporban! Kiképez az MH!

Katonák kis híján lelőttek egy futót Szentendrén

A honvédség kiképző pályájáról kilőtt éles lövedék alig néhány méterre került el egy futót a szentendrei Duna-parton. A katonák nem mentegetőztek, azt mondták, máskor is előfordult már. A futónő feljelentést tett.

A 24.hu információja szerint csütörtökön a szentendrei önkormányzat testületi ülésén is téma volt a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája mellett történt incidens.
A városban egy Facebook-bejegyzés alapján terjedt el a hír, hogy a honvédségi lőtérről származó éles lövedék pár méterre süvített el egy futó mellett. A honvédségi akadémia mellett a Duna-part közkedvelt kiránduló hely, az Eurovelo kerékpárút is ott halad el.
Délelőtt a Duna-parton futottam a katonaság mögött. Elkezdődött a lőgyakorlat, majd egy golyó süvített el a fejemtől kb. 2 méterre.– írta a Szentendrei Anyukák Facebook-csoportjában a futónő.
Arról is beszámolt, hogy ezután bement szólni az altisztképző parancsnokságára, ahol az volt a válasz, tudnak róla, hogy ilyen problémák vannak a lőtérrel, mert már többen jeleztek hasonló esetet.
Sőt, azt is hozzátették, hogy egyszer egy katonával is történt ilyen. A magyarázat szerint a fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret.
A testületi ülésen a város polgármestere értesülésünk szerint bejelentette, telefonon felhívta a laktanya parancsnokát, aki ígéretet tett arra, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben. Időközben a futó is rendőrségi feljelentést tett.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…a fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret…”
-De mintha a fatáblát IS feltalálták volna már egy ideje! Igaz, azt időnként cserélni kell.
Arról nem is beszélve, hogysem a kilőtt, se a gellert kapott lövedék a lőteret NEM HAGYHATJA EL! Semmilyen körülmények között!
Az meg végképp nem magyarázat, hogy mivel “…már többen jeleztek hasonló esetet…”-a környékbeliek már megszokhatták, hogy időnként arrafelé gyorsabban kell futni mint a kilőtt golyó!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szentendrei futóedzés golyózáporban! Kiképez az MH! bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Mi lesz majd, ha felállítják az országban a Nemzeti Lőtereket? Nos, ezek a lőterek biztos sok pénzt hoz majd a csókos kivitelező cégnek, de a honvédelmi képességeinket semmivel nem fogja növelni.

 2. Laci szerint:

  “…a fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret…”

  Remélem ez valami rossz vicc.

  Ha ez igaz a lőteret azonnali hatállyal be kell zárni, engedélyt visszavonni, majd amikor biztonságossá tették újra megnyitni.

 3. Kálmán Lőrinc szerint:

  Nem csak nálunk ez a helyzet, az USA egyik lőterén is volt ilyen, a közeli pláza parkolójában sebzett halálra egy férfit az eltévedt lövedék. Az sport lőtér volt.

 4. Élőfa szerint:

  Botrány. Veszélyben a civilek, az állampolgárok? A Honvédség feladata a Haza, és a Nép védelme, egy/vagy több baleset estén nem mondhatnák azt, hogy sajnálatos járulékos veszteség.

  Igen, lődözzenek fatáblára, föltalálták már az ókorban. Meg a betonkerítést is.

 5. olvasó szerint:

  A posztmúltban volt olyan, hogy biztonsági zóna és mint kiskatonát kivezényeltek a lőtér köré biztonsági őrségbe.

  • Élőfa szerint:

   Akkor ezt most miért nem lehet megcsinálni, ha akkor meglehetett?

   • olvasó szerint:

    Már lőtér sem úgy van és más a törvényi szabályozás, a mellény meg marha nagy.
    Meg hát az impotensektől nem várhatjuk el, hogy heterok legyenek.

  • pedellus szerint:

   Annak meg az volt a feladata, hogy elkapkodja az eltévedt skulókat!

 6. Szaszi szerint:

  A kutyát a vadász lövi le lakott területen,a futót pedig a katona.
  Hol itt a baj?
  Új ország épül,szabad lövöldözni,szabad szappanozni.
  De akkor miért nem szabad fegyvert tartani?

 7. fatum szerint:

  Én azon gondolkodom, hogy egy futó hogy veszi észre a tőle két méterre repülő lövedéket. Hiszen mégsem rakétáról van szó, hanem flintáról. Nagyon nem életszagú a sztori.

 8. zls-179 szerint:

  Volt munkatársam és úgy néz ki hogy ismét az lesz mesélte hogy a barátja katonának ált jobb híján,és a lövészeten olyannak is megadták a megfelelő minősítést aki még az adott fegyvert se tudta betárazni,nemhogy lőni tudott volna vele…

 9. Kósa Lajos szerint:

  Kedves “Bal Rad”. Ez nem így van, ahogy írod. Fót Városában(korábban Község) is volt katonai lőtér, ahol a Szovjet “elvtársak”, Bm Rendőrség, Munkásőrség, sima Katonai lőkiképzés folyt napi rendszerességgel. Ez akkori falutól másfél, két kilométerre volt! Mégis előfordult, sőt nem is egyszer hogy “belőttek” a faluba, ami majd 180 fokban volt . A lőtér északi, míg a falu délnyugati irányban volt. Tehát, igeni előfordult ilyen. Ahol gyalulnak, ott forgács is van , mondta egyszer valaki?

 10. Kósa Lajos szerint:

  Petymeg ezt mire alapoztad?:- petymeg szerint:
  2017-03-10 – 18:05

  “A vak lőszer nem is hagyja el a lőteret!” Hol olvastál ilyet? Illetve, melyik filmet nézted?

 11. Kósa Lajos szerint:

  Petymeg. A “VAK LŐSZER” mag nélkül szerelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.