Szíria

Kardigan keresztapu ma Vlagyimir Putyin orosz államfő vendége Moszkvában. Szakértők szerint nehéz tárgyalásokra kell számítani. Messze még Oroszország és Törökország kapcsolatainak a teljes normalizálása.

Hírek szerint a tárgyalásokon a nemzetközi terrorizmus elleni közös harc összehangolása, a szíriai helyzet, valamint Andrej Karlov ankarai orosz nagykövet meggyilkolása lesz téma. Illetve a “Török Áramlat” gázvezeték ügye.
Az ankarai maffia feje súlyos poggyásszal érkezett Moszkvába. Átverte az EU-t, morcos rá az USA, haragban van a görög és az örmény szomszédokkal, háborúzik Szíriában, és Moszkvának is van oka a neheztelésre. De a jelek szerint nemigen van más irány mint Oroszországhoz közeledni.
Ugyancsak Moszkvában érte utol Kardigan maffiafőnököt egy nagyon rossz hír. Az ENSZ súlyos jogsértésekkel vádolja Törökországot az észak-szíriai kalandja miatt. Külügyére-Mevlut Cavusoglu-pedig már tegnap arról sóhajtozott, hogy mekkora nagy fejfájást is okoz az ankarai maffiának az a tény, hogy Oroszország támogatja a YPG-t és a Kurdisztáni Munkáspártot. (PKK) “Ám ha Oroszország megállapodik a kurdokkal, mi belenyugszunk!”-sóhajtozott Cavusoglu.

Kardigan terheit növeli, hogy Raqqa felé Szíriában minden út le van zárva armadája előtt. Ráadásul az amerikaik mellet orosz erők is fölbukkantak a neuralgikus térségben.
Hogy az ankarai maffiafőnök öröme maradéktalan lehessen, arról Asszad elnök tett ma. Rendeletében engedélyezte Irak kormányának, hogy fegyveres erői Szíria területén is a két ország közös határvidékén csapást mérhessenek a rémkalifátus martalócaira.
Márpedig az összes körülményt figyelembe véve, ez azt jelenti, hogy rohamléptekkel közeledik Szíriában a DAESH végórája. Akkor pedig a török maffiának megszűnik az egyetlen hivatkozási jogalapja csapatai szíriai kalandozásait illetően.
Izrael is szakítani látszik az ISIS-sel. A Golan-fennsíkon még előforduló kalifátusistákat támadta.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.