Donbassz

 

 

 

Avgyejevkában tegnap a kijevi TCH (TSN) lakájcsatorna kameráit beállították, hogy íme la! Hamarosan jönnek a szakadárok tüzérségi gránátjai, amelyek nem kímélik a helyi civileket.

És úgy lőne a dolog, ahogyan azt várták. Pontosabban nem teljesen úgy lőne a dolog. Mert ugyan jött az a gránát, telibe is kapta a Vorobjov-utca 15. számú sokemeletes társasházát,-csak éppen nagyon közelről jött az a gránát. Egy a közelben meghúzódó latortank ágyújából. Volt még egy másik aprócska rendezői hiba is a reklámfilmmel. Késő délután forgatták, a lemenni készülő nap fényében.
Ha pedig mégsem latortankból lőttek, akkor a donyecki szeparatisták megint kanyarodni képes ágyúlövedéket lőttek ki, hogy az a ház északi homlokzatába csapódott. Ilyenek ezek a szeparatisták!
Kominternovonál is homok kerülhetett a gépezetbe. Az EBESZ négy járműből álló konvoja éppen leállt szemlélődni, amikor Mariupol irányából érkező aknavetőgránátok csapódtak be tőlük nem messze. Még az autók is földesek lettek. Senki nem sebesült, de nagy volt az ijedelem. A történtekről levelet írt az EBESZ a kijevi udvarnak!
A ma reggeli “Baszurin matekórán” 2927 latorgránát becsapódásról értesülhettünk a DNR területére. Főként a donyecki ív mentén.
Amint azt a blokádoló latrok beigérték: az LNR-felé megszüntették a vízellátást. Több helyen a latortüzérség “áldásos munkálkodása” miatt állt le a vízszolgáltatás. A szerencsétlen helybéliek csak “technikai vízhez” tudnak hozzájutni:
Sztahanov (LNR) lakói is “behívták” az EBESZ szemlélőit. No nem azért, mert az idegenforgalmukat akarták növelni.
Szóval zajlik az élet Donbasszban, a legeslegújabb megállapodás óta. Mint már három éve.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Infoink vannak, Sziriábol a balkánon át Románián keresztül Nagyon sok Cscsen szalafista zsoldos
  Ukrajnának veszi az irányt oroszok ellen harcolni.

  Ez részükröl rossz döntés.Halálossan rossz döntés részükröl.

 2. TERMMI8ATOR szerint:

  Avgyejevkában tegnap a kijevi TCH lakájcsatorna kameráit beálitották. hogy íme la!….. Hát gyakorolják a donyeckiek a célba lövéseket, a tartó oszlopokkal együtt, díjazni kellene a pontos telitalálatot-kat ! Az meg igazán nagy kár, hogy az EBESZ-eseket nem találta telibe. Az pedig a két köztársaságon múlik, hogy GYÖKERESEN MEGVÁLTOZTATSÁK a saját szorongatot helyzetüket . Az ÉGVILÁGO SENKI SEM FOG a helyzetükön VÁLTOZTATNI. Nekik kel a saját sorsukon RADIKÁLISAN változtatni.

 3. stefimrich szerint:

  Már vagy fél éve harcolnak ott “leszerelt” dzsihadisták!!!

 4. TERMMI8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjx7buYm9HSAhWHVhQKHdlNBuoQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dnr-news.com%2Fdnr%2F39489-shtab-ato-opublikoval-syuzhet-ob-obstrele-terroristami-9-etazhki-v-avdeevke.html&usg=AFQjCNGXTd_eMdLOl2Bws7V28FJ5uBdBiQ Az “ATO”parancsnokság máris el akarja hitetni, hogy a köztársaságiak a saját területüket,a saját tankjaikkal lövik, “kannyar lüvedékekkel az Avgyejevkai 9 emeletes bloklakást. Úhy mint anno Szlavjanszkban, ha emlékeznek még, Bolond lyukból bolond szél fuj !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.