Hogy tényleg minden olyan jó legyen, mint régen

Rozsdaövezet, narancsvidék

A Fidesz szereti a vidéket és a vidéki embereket. Legalábbis erre kell következtetnünk abból, hogy ifjúsági tagozata folyton-folyvást ott demonstrál az olimpiát megfúró Momentum Mozgalom rendezvényein, mivel a párttá alakuló társaság egyik elnökségi tagja írt egy szatírát, amely úgy indul: „istenkém, hogy rühellem a vidékieket”. Az írás szerzője, Mécs János az SZDSZ egykori képviselőjének, Mécs Imrének a fia, ezért a kormánypárt környékén nem is nagyon foglalkoztak azzal, hogy kiolvassák a cikkből az iróniát, amellyel épphogy a vidékieket lenéző fővárosiakat, a „Körúton belülieket” karikírozza a szerző. Viszont mindjárt felcímkézték a Momentumot „új SZDSZ-nek”, ami jóval hatékonyabb kifejezés az ellenfél démonizálására, mint a setesuta „álomgyilkos” szóösszetétel, és amúgy is kényelmesebb minősítgetni, mint vitázni.

De azért van, ami fontosabb lenne annál, hogy jól fésült, pufimellényes fidelitasos gyerekek kezébe egyenmolinót, a szájukba pedig lebutított kommunikációs paneleket adjanak. Például tényleg kezdhetnének valamit a magyar vidékkel, mert feladat az volna bőven. Ehhez persze rendet kellene tenni a fejekben. Kormánypárti nyilatkozatokat és véleményeket olvasva ugyanis elképesztően torz vidékkép rajzolódik ki előttünk. A vidék kapcsán két ordas nagy klisét szoktak hangoztatni a politikai és a kulturális jobboldalon: hagyománytisztelet és modernizáció, illetve ezek keveréke. Az előbbi általában abban merül ki, hogy egy-egy faluban böllér-, kolbász- vagy pálinkafesztivált rendeznek, amiről aztán élő egyenesben bejelentkezik az M1 extázisba hajszolt tudósítója, hogy elmondja: nagyszerű a hangulat. Modernizáció alatt pedig azt értik, hogy uniós pénzből letérkövezik egy település főterét, amit aztán fel is bontanak, mert közben rájöttek, hogy a szennyvíz elvezetésére is lehet szerezni egy rakás pénzt, így hát gyorsan meg is üzentetik Brüsszelnek a pályázatírójukkal – aki persze falubeli rokongyerek –, hogy küldjön még pénzt. A kettő elegye pedig könnyen kitalálható: ez lenne a felújított téren rendezett böllérfesztivál, amely után a közmunkások takarítják fel a kifröccsent zsírt a térkőről. Persze csak miután az M1 tudósítója hazament.
Kampányidőszakban aztán újra megjelennek a nemzeti szalagok, amelyek továbbra sem vágják át magukat, úgyhogy kénytelenek „lemenni” az avatásokra szolgálati kocsijukkal az államtitkárok, hogy aztán kivezényelt óvodások gyűrűjében elmondják aktuálpolitikai áthallásoktól véletlenül sem mentes beszédeiket. Így zajlott ez a rendszerváltás után közvetlenül, és így zajlott Gyurcsányék és Bajnaiék alatt is, de 2010-ben nem arról volt szó, hogy folytatódik a viacoloros patyomkinskanzenek építése. Mert az sajnos nem elég, hogy a különböző látszatintézkedéseknek és a befenyített közmunkásoknak köszönhetően a rozsdaövezetek a választási térképen narancsvidéknek tűnnek. Ettől még nem fog Magyarország erősödni, hiába aggatják ki minden zsákfaluban az erről szóló plakátokat az elhagyatott vályogtorzók fölé.
Ez a tragikomikus látvány sajnos tűpontos illusztrációja annak, mit gondol a kormány a vidékről. Vegyük csak Orbán Viktor beszédét, amely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitóján hangzott el: „ahol dolgoztak az emberek, oda be lehetett nézni a portára”. Indoklásképpen a kormányfő azt is hozzátette, ő azért látja ilyen egyszerűen a dolgokat, mert falusi. A XXI. századi magyar vidéken persze jóval nagyobb kihívásokkal szembesülnek az emberek, mint hogy akkor most tiszta-e a portájuk, de ez tényleg részletkérdés. A baj az, hogy sajnos úgy fest, nagyjából annyi a kormány terve: építsünk nekik valamit jó sok pénzből, mondjuk stadiont vagy ipari parkot, és akkor minden olyan jó lesz, mint régen. Lehet, hogy első lépésnek elég lenne, ha meghallgatnának a saját kisvárosi és falusi polgármestereik közül néhányat. Azokat, akik elsősorban lokálpatrióták, és csak másodsorban párttagok. Ők ugyanis elmondanák, sőt, talán meg is tudnák értetni a döntéshozókkal, mire is lenne szükség az általuk vezetett településen.
Utána jöhetnek a nagy dolgok, a nemzeti ügyek, ahogy mostanában mondani szokás. Ne menjünk messze az olimpiától, pontosabban a budapesti ötkarikás játékok tervezett helyszíneitől. Az olimpiai falu például Nagyvásártelep romjai helyén épült volna – korábban úgy hívták, Budapest éléskamrája. A vidékről érkező élelmiszert itt osztották el a fővárosi piacokra. A rendszerváltás óta szellem- és drogtanya ez a környék, tényleg jó lenne, ha kezdene vele valamit az állam. Például helyreállíthatná eredeti funkcióját. Persze ehhez az kellene, hogy a magyar vidéken újra megérje növénytermesztéssel és állattartással foglalkozni, nem csak beszélni arról, hogy ez milyen szép. Tessék, itt egy valóban nemzeti ügy, aminek ha a fele megvalósulna, akkor lehet, hogy tényleg minden olyan jó lenne, mint régen.
(Forrás: mno)
Bal-Rad komm: “…Persze ehhez az kellene, hogy a magyar vidéken újra megérje növénytermesztéssel és állattartással foglalkozni, nem csak beszélni arról…”
-Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű. A rendszerváltásnak nevezett bűntény olyan károkat okozott a Vidék-Magyarországnak, amihez mérhetőt ez az ország a történelme során még soha nem szenvedett el.
A magyar vidék emberi-anyagi-erkölcsi-morális vesztesége SZINTE pótolhatatlan, a POLITIKAI RENDSZER OKOZTA KÁR pedig egyszerűen fölmérhetetlen. RENDSZERBŰNRŐL, szándékos károkozásról kell beszélnünk.
Még csak a helyzet normalizálásának lehetőségéről sem beszélhetünk jelen politikai-társadalmi rendszerünk keretein belül, amely az Európai Unió szemétlerakójává változtatta át Vidék-Magyarországot, lakosságát megtizedelve, etnikai összetételét RENDKÍVÜL HÁTRÁNYOSAN megváltoztatva!
AZONNALI-FUNDAMENTÁLIS-POLITIKAI FORDULATRA, RADIKÁLIS INTÉZKEDÉSEK EGÉSZ SOROZATÁRA, HATÉKONY KÜLSŐ SEGÍTSÉGRE LENNE SZÜKSÉG AHHOZ, hogy nagyjából harminc év kemény országépítő munkája eredményeként Vidék-Magyarország és népe ISMÉT visszaszerezhesse azt a rangot és elismerést, ami EGYSZER MÁR MEGVOLT!
Akkor sem mondhatnánk ki, hogy most minden olyan jó, mint volt RÉGEN!
A SZOCIALIZMUSBAN!

Mert a rendszerváltás óta elszenvedett károkat bepótolni lehetetlenség!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hogy tényleg minden olyan jó legyen, mint régen bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Hirszerzés szerint:

  Admin nagyon jo a kommented. De mi leirjuk egy mondatban.

  90-ben elmentek az OROSZOK, megszünt a tolvajok feleti kontrol.( mentor)

  2017 Magyarországa magáért beszél.

 2. Kósa Lajos szerint:

  Ha már itt tartunk:- http://oskar.atw.hu/downloads/elhallgatott.pdf
  Itt van a kutya elhantolva!

 3. sándor67 szerint:

  Kivételesen igaza van Hírszerzés, megszünt a kontroll a 90es évektől, régebben aki az állam ellen uszított és becsmérelni merészelte volna a minisztert vagy a vezetőség bármely tagját, azt már vitték is volna, azok voltak ám a szép idők, akkoriban egy ilyen admint aki semmi jó hatást nem gyakorol a világra, és az idióta balos kommenteseket is deportálták volna valami hidegebb éghajlatra 🙂 !

  • Hirszerzés szerint:

   A szocializmusba a balos kommentek?

   Mi pont az állam szétlopása ellen emeljük fel a hangunk.

   MI VAGYUNK AZ ÁLLAM LEG FÖBB VÉDOI.

   • Realista szerint:

    Te aki most éppen hírszerző néven firkálgatsz, te semminek sem vagy a védője, hanem csak a magad butaságai foglya, és admin kebelbarátja aki miatt akár tűzbe is teszi a kezét. Ha legalább ne hazudoznál magadról annyi marhaságot amit eddig hol svájci, hol orosz meg hol német ügynöknek beállítva, főleg nem kellene ennyi Magyargyalázó szarságot írnod amit szoktál a trollkodásaid közepette. Találtál magadnak te hazátlan bozgor egy oldalt, ahol kiélheted beteges fantáziáid, az itteniek meg tisztelet a kivételnek kajálják az orbitális butaságaid. Lelkük rajta 🙂

    • sándor67 szerint:

     🙂 vannak itt ép elmével rendelkezők is, hála az Úrnak 🙂 +1 Realista !!!

     • vitorla123 szerint:

      Ez egy Sztálinista oldal és az is marad!Ha Sztálin nem győz, másként alkakul a magyar történelem,mára már nem laknánk Európába ,mert a Német Birodalom elűzött volna innen minket.A jobboldaliak ezt nem tudják és nem is akarják tudomásul venni. Míg Észak Korea ami velünk összehasonlítható nagyságrendileg saját atomerőműveket,saját hidrogénbombát saját hadiipart és lassan saját űrhajóst küld a világűrbe, valamelyik 5 éves terv kapcsán addig nálunk a nyomor lett a divat.Főleg a vidéken. Itt a komentelők között is sok az aki üldözi a kommunistákat.Pedig!A kommunista párt az egyetlen,aki a mai történelmi körülmények között zsidó ellenes.Bosszúálló zsidó ellenes.Oka van!Ők ölték meg Sztálint aki egyedűli győztese a második világégésnek.Megölték mert magántulajdon ellenes,harácsolás ellenes,zsidók számára élhetetlen szocialista társadalmi rendet csinált meg. 30 év kellet hozzá,hogy megdöntsék.A következménye az,amit itt többen leírnak.Mert 5 óra munkaidőt,fusizó családi gazdaságokat és szuper okos kommunista gyerekeket akart.Bevezette a kötelező érettségit,a 10 osztályt.Mára a ruszki okosabb a németnél,az amerikainál,a magyarnál meg pláne.Nekik mindenük van, ivóvíztől az űrhajóig.Gázról olajról nem is beszélve.Nekünk pedig a pofánk van,amit illene evésre használni!

     • vitorla123 szerint:

      Le vagyok tiltva megint?

    • Hirszerzés szerint:

     Tisztelt realitás a baj az,hogy önnek nem müködik a realitás érzete. :9

     Ön mindig átmegy személyeskedésbe.

     Ma Pl délután Appenzellben kávézni fogok,bár ez önnek hihetelen.
     Itlaknak a magyar tolvajok rokonai,és nagyon fecsegösek,
     egy kis kedveségért cserébe sonmindenröl mesélnek maguktol.

     Itt most gyönyörü tavaszi idö van,és megyek is hireketszerezni.

     A Hirszerzö munkája könnyebb mint gondolná,csak egy kis kedveség,és kikell szurni a magányos ám de közlékeny embereket,hátha a soroközt lehet olvasni.

 4. akárki szerint:

  a rendszer váltást (módszer váltást ) a kommunisták hajtották végre. pl. horn a szar ember.stb. a Magyar nemzeti vagyont ők lopták el , ÉS adták idegen kézre, pénz és hatalomért cserébe . ha a vezetők közt sok a szar ember ,akkor az nagyon nagy baj a népnek. továbbra is szívesen , de lehetséges hogy itt is csak szó cséplés folyik. a felesleges gőz kiengedése ,másképp . magunkat ringatjuk el. utálom az utálatos nép sunyi Magyar ellenességét .

  Admin:

  Talán szerencsésebb lett volna így fogalmaznod: A VEZETŐ PÁRTTAGOK EGY RÉSZE…
  Mert mint Kádár mondta: “Nem minden párttag kommunista, és nem minden kommunista párttag!”

 5. akárki szerint:

  mi a probléma

 6. akárki szerint:

  kommunisták lopták el a Magyar nép vagyonát. pl horn a szar”ember”.stb. szar és idegen emberek vezeti az országunkat .ezért vagyunk nyomorban. utálom az utálatos nép Magyar ellenességét.

  • vitorla123 szerint:

   A kommunista nem lop!Tudja,hogy értelmetlen!Akiről szó van soha sem volt kommunista.Sztálinnak nem volt vagyona.Annyit vitt magával amiben felöltöztették.Kádár szintén!Miről tetszik beszélni?Lenin úgy szintén.Az,hogy van olyan hogy lopott magának nem bizonyítja,hogy csak olyan van aki lopott. Ponyátna?Tiszteletem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.