Szíria

Orosz-amerikai tárgyalások kezdődtek egy Szíriát lefedő “háromcsillagos” kommunikációs rendszer létrehozásáról.

Ennek a kommunikációs rendszernek lenne a feladata, hogy a szíriai konfliktus kezelésében résztvevő orosz és amerikai fegyveres erők közötti esetleges konfliktus lehetőségét a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák le.
A Kelet-Aleppo tartományban zajló kormányoffenzíva a negyedik fázisába lépett. Ennek fő célkiűzése a Deir Hafer-Raqqa közötti útvonal teljes hosszának birtokba vétele, és a térség megtakarítása az ISIS-hordáktól.

Tegnap mind az orosz, mind pedig a szír légierő rámozdult a melóra. A kalifátusista haramiák még életükben soha nem tapasztalt hevességű kombinált (légi és földi) pusztulattal kerültek szembe. Jelentések szerint százak pusztultak bele.
Kardigan szultán igencsak ideges lehet Ankarában. A kurdok átadták Manbidzs városát az orosz aknamentesítőknek. Akik tegnap be is vonultak a városba. Amelyre pedig oly rettenetesen fáj Kardigan foga. De hát a birtokbavétel gondolatát is el kell hogy felejtse. Rengeteg lehet ott a hatástalanítandó akna. Évtizedekig is eltarthat a felkutatásuk-megsemmisítésük. Ezzel nem lehet kapkodni! Ráadásul a várostól nyugatra eső részen kezdtek el aknamentesíteni. Az egyetlen török megközelíthetőségi irányban.
Szíria szerte viszonylagos nyugalomban zajlik a latorirtás. A rémkalifátus és az an-Nuszra banda már teljesen megroggyantak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMMI8ATOR szerint:

  Szerintem OKOS gesztus volt a kurdoktól. Remélhetőleg az oroszokba nem mernek belekötni a Törökök, és a hátukat is buztositották aval,hogy az akna mentesitők a város nyugati fertályán kezdte meg a munkáját, így visszánozván a kurdok védelmét. A törökök meg csak egyék a zabot, pukkadjanak meg dühükben, ráérnek.

 2. RANGER48 szerint:

  Hozzászóltam, de nem fogadjátok.Jó, akkor nem írok többet ide.

 3. RANGER48 szerint:

  vitorla123 is jelezte, hogy nem megy fel a hozzászólás szövege.Valami disznóság van.

 4. RANGER48 szerint:

  Trupli is éppen olyan hülye és arrogáns, mint neokon háborúpárti elnök elődei.Trumpli a szíria háború példátlan eszkalációját akarja elérni azzal, hogy Assad felhatalmazása és amerikai kongresszus valamint ENSZ felhatalmazása nélküli amerikai harcoló alakulatokat küld Szíriába.Továbbra is mondvacsinált, úgynevezett “koalíciós erők”-re hivatkozva (amerikai hadsereg+mérsékelt lázadók???+kurdok) léptek be nehézfegyverekkel Manbij településnél a Raqqa elleni csatába, állítólag az ISIS ellen.
  Assad: Agresszor az a hadsereg, amelyik kérés vagy engedély nélkül lép be Szíriába.Beavatkozás nélkül a szíriai háború néhány hónapon belül befejeződik – jegyezte meg Assad. Hangsúlyozta, hogy a szír kormányerők már megközelítették Rakkát, amely 100 kilométerre van Manjabitól, ahol megjelentek az amerikai fegyveres erők.
  Sokkal inkább az derül ki, hogy az amerók meg akarják vetni a lábukat Szíriában, ahonnan tovább folytathatják az eredeti neokon/izraeli/szaúdi terv szerinti “rendszerváltást” Assad kiszorításával a “Nagy Izrael” létrehozása céljából.Ezt még Obama sem merte megtenni.Oroszország reakciója még nem ismert, de ahogy kinéz a helyzet az USA mindenképpen konfrontációra törekszik egy szabad szuverén ország területén az Assad-Putyin katonai szövetség által vezetett szíriai-orosz felszabadító erőkkel szemben, az ISIS elleni háború álcája alatt.Alakul a színpadi felvonulás Armageddon felé…
  Ha jól tudom, az USA a II. világháborúba is akkor szállt be a németek ellen, amikor a szovjetek már Németországban harcoltak a vesztésre álló Wehrmacht ellen…

  http://themillenniumreport.com/2017/03/trump-invades-syria/
  http://www.globalresearch.ca/trump-invades-syria/5578671
  http://oroszhirek.hu/2017/03/11/asszad-agresszor-az-hadsereg-amelyik-keres-vagy-engedely-nelkul-lep-sziriaba/

 5. stefimrich szerint:

  Úgy látom,hogy valamiféle illegális karanténban van a bal-rad!A múltkor még csak éntettem szóvá,miután nem tudtam elküldeni a kommentjeimet,de már most többen is szóváteszik!Valamelyik bal-rad-ellenes maffia amolyan félhivatalosan tette rá a kommentelési lehetőségre a kezét!

 6. stefimrich szerint:

  Ami pedig ranger48 hozzászólását illeti,valószínüleg igaza van!
  Az amik ,illetve a NATO ott próbálja meg beindítani a III. VH.-t!(?)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.