Donbassz

 

 

 

Hétvége lévén tegnap, nagy diplomáciai csörték nem estek meg Donbassz ügyében.
A G-20-ak júliusi hamburgi csúcsatalálkozója előtt már nem valószínű, hogy személyesen is találkoznak egymással Vlagyimir Putyin orosz államfő és Trump amerikai elnök.

Korábban fölmerült a lehetősége egy megszervezett találkozónak, ám a jelek szerint ez nem jött össze.
Dmitrij Peszkov tegnapi moszkvai sajtótájékoztatóján hangzott el a Kreml sajtóosztálya vezetőjének szájából a hamburgi alkalom és időpont. Azzal a megjegyzéssel, “hogy ha nem sikerül megállapodni egy korábbi találkozó időpontjában, akkor júlusban-Hamburgban…”
A CNN kérdésére válaszolva Peszkov elmondta, hogy “az elnökök beszélnek egymással, és ez a lényeg.”
Az viszont várható, hogy a világ elsőszámú latorállama-az USA-beszáll majd ötödiknek a “Normandiai Négyek” közé.
Minszkben is csak holnaputánra van tervezve az újabb tárgyalási forduló.
Úgyhogy minden adott volt tegnap is Donbassz “kedélyes” latorágyúzgatásához. Zajlott is a teljes fronton. Északtól-délig. És ma reggelig. Főként a Gorlovka-Donyeck szakaszon, és a Dokucsajevszk-Kominternovo térségben.
Persze a valcmanista latortüzérség gondoskodott arról, hogy egyetlen település lakossága se érezze magát mellőzve.
A tegnapi nak “termése” két civil halott-Jaszinovataja és Zajcevo-illetve hat sebesült. Na meg egy csomó rom.
Egy pontosan meg nem nevezett DNR partszakaszt próbált meg tegnap ismét megrohamozni Nyalókakirály tengeri hadereje az Azovi-tenger felől. Két tengerészgyalogosa ráment a sikertelen történetre, de másik három sem lesz egyhamar bevethető állapotban.
A “Givi” meggyilkolása ügyében folyó nyomozás eredményeként a múlt hét pénteken az LNR hatóságai letartóztatták az ukrán fegyveres erők titkosszolgálatának egyik tisztjét. Bizonyos Szergej Ivancsukot.
Ez az Ivancsuk és diverzánsbandája szervezte és vitelezte ki többek között Oleg Anascsenko LNR belügyminiszter meggyilkolását. Ténykedtek ők Oroszország területén is.
Szombati kihallgatásán bevallotta, hogy a Donyecki Népköztársaság vezetője, Alekszandr Zaharcsenko felrobbantása lett volna a következő nagyobb feladat “Uszpenyka” határátkelőn.
A luganszki Peregyelszkoje ukránok által megszállt faluban a jobbszektorosok csúnyán elbántak a Nemzeti Gárda önkénteseivel. Egyszerűen kilőttek egy “Gazella” kosteherautót, amin rablott holmit szállítottak éppen a “gárdisták”! De mert a jobbszektorosok megkívánták a cuccot, hát egyszerűen lelődözték őket őket, és eltűntek a kisteherautóval meg a zsákmánnyal. Persze a lemészárolt martalóckollégák tetemeit hátrahagyták.
Óriási botrány kerekedett az Avgyejevka civiljeit “ágyúzó szakadárok” című kijevi propagandafilm miatt. Vad nyomozás indult, hogy KI VOLT AZ, AKI KISZIVÁROGTATTA A VALÓSÁGOT?
“Látogatónapot” szervezett tegnap Luganszkba az LNR. Olyam martalócfoglyok hozzátartozói látogathatták meg a fogvatartottakat, akik valamilyen okból kifolyólag nem fértek be a fogolycsere-keretbe.
Luganszk ipari zónájában tegnap szabotázscselekmény következtében kigyulladt egy olajvezeték. A tűzoltók “szakaszolták” a vezetéket, és várják, hogy kialudjon a tűz. Mást tenni úgysem tudnak.
Ezek voltak a tegnapi “békés” vasárnap főbb donbasszi történései. Következik egy szorgos hét.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.