Kardigan befenyítette Hollandiát

Dánia mintha szolidáris lenne Németalfölddel. Kormányfőjük, Lars Lokke Rasmussen is azt javasolta tegnap török kollégájának, Binali Yilderimnek, hogy napolja el márciusi dániai vizitjét, mondván: nekik sem hiányzik a muszlim hőbörgés.

„Tervbe vett találkozónk nem különíthető el a Hollandiát érő török szóbeli támadásoktól, ezért javasoltam török kollégámnak látogatása elnapolását” – áll Rasmussen sajtónyilatkozatában. Ezzel aztán a dánok is belopták magukat a török szivekbe.
Kardigan szultán tegnap Isztambulban acsarkodott egy jóízűt a hollandusok tilalmai miatt:
“Ha (a holland kormány) feláldozza a török-holland kapcsolatokat a szerdai (hollandiai) választásokért, akkor annak mindenképp meg fogják fizetni az árát, és azt is meg fogják tanulni, mi a diplomácia. Majd mi megtanítjuk nekik, hogy mi az a nemzetközi diplomácia”
Rotterdami hívei tegnap is dúltak egy kicsit. Utakat torlaszoltak el, petárdázgattak, ordibáltak. Aztán jöttek a lovasrendőrük meg a rendőrségi locsolókocsik. De Amszterdamban is volt némi törökdúlás, és várható hogy a kardiganisták a rajtuk megesett sértésért elégtételt fognak venni.
Hágában csak kisebbfajta morgolódás volt, törés-zúzás nélkül.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.