Szíria

Asszad elnök a kinai “Phoenix” tévécsatornának nyilatkozva nyilt agresszióval illette az USAT, a Szíria területén végrehajtott amerikai katonai cselekmények miatt, amelyekhez Szíria kormánya nem járult hozzá.

Aligha változtat a szír elnök véleményén az a hír, miszerint a Raqqa közelében lévő Kassrat város iskolájára tegnap a rémkalifátus elleni harcba belefeledkezett amerikai légierő bombát dobott. Az eredmény: 17 halott, köztük 12 gyerek. Az amerikai külügy “vizsgálatot igért” az ügyben. A State Departament arra a hírre nem reagált, hogy Moszulból állítólag az amerikaiak menekítették ki a rémkalifátus előkelőségeit.Többen tudni vélik, hogy ezért is nem talni Baghdadi kalifát.
Félmunkát végeztek a törökök és a “szabad szírek” Al-Bab környékén és a városban. Arról érkeznek ugyanis hírek, hogy a vidéken a szír kormánycsapatok harcokban állnak a város felől-és általában az északi irányból-érkező kalifátusistákkal. Ez pedig azt jelenti, hogy ugyancsak “hamis a baba” Al-Bab környékén. Mi több: rossz nyelvek azt pletykálják, hogy az ISIS élvezi a törökök segítségét is.
Akiknek amúgy Allah váratlan segítséget nyújtott Deir Hafertől keletre, a Maskanah-síkságon. Szakad az eső! Emiatt a szír kormánycsapatok rostokolni kénytelenek, pedig a mai nap műsorra lett tűzve Jirah repülőterének, és tucatnyi falunak az elvétele az ISIS-től.
Deir ez-Zor és környékén a rémkalifátus az egyetlen lehetséges szabadulási módhoz folyamodott tegnap este. Minden erejüket összeszedve rohamra indultak a repülőtér és a közeli Al-Jafrah város ellen.
A kormánycsapatok a jelentések szerint a rohamokat visszaverték, és ma reggel beszállt a műsorba az orosz-szír légipáros is.
Ugyanakkor jól jelzi az összevisszaságot, hogy tegnap reggel legalább két kormánykatona dezertált a kalifátusistákhoz.
Érdekes “asztal alatti” alkut ajánlott Moszkva a Libanonnal határos Qalamoun hegységben fészkelő martalóchordáknak. Ha beszállnak az ISIS elleni harcba, akkor a térségbők kivonul mindannyiuk nagy ellensége, a Hezbollah, és csak a szír hadsereg marad.
Az al-Kaida “franchise” társulás a Hayyat Tahrir al-Sham pedig ebben az esetben elvonulhat Idlibbe. A martalócbandák vezérei még rágódnak a dolgon, de elemzők szerint sok választásuk nem maradt.
Szíria nyugodtabb vidékein pedig az orosz katonai kontinges ápolja az orosz-szír barátságot. Partner ebben a lakosság is!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. RS 4/4 szerint:

  SOF – Special Operations Forces
  ССО – Силы Специальных Операций

 2. Kalányosi Vendel szerint:

  Az kurva kevés, hogy nyilatkozgat. Tenni kellene ellene. Amilyen pontosak a műholdas cél bemérések 1, max. 2 rakéta megoldaná a problémát. Szerintem többet nem kísérleteznének. Csak az első lenne felháborodás, második akció már nem kellene. A sok agymosott zsidó csicskáért nem kár.

  • Paul Aradi szerint:

   Marha magas röptű és színvonalas gondolatok! Mintha a sorok írása közben húszasával menne az arc alá a szanax. Jah, értelnmileg nívós, mennyit kellett ezért az iskola mellé járni?

 3. Daca szerint:

  Bár új elnöke van Amerikának, de úgy tűnik, hogy a külpolitikától élesen elvágták Trump elnököt.
  Még nem látja Trump ennek a veszélyét, de a fejébe fog kerülni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.