Új front nyílt Maradék-Ukrajnában

Maradék-Ukrajna ma délutánra elérte a robbanáspontot. Nehéz lenne kiboncolgatni a kialakult rendkívül kusza helyzetet, amelynek okát most rá lehet fogni a Donbassz elleni banderista gazdasági blokádra.(Persze ez egy kreált ok lehetne, hiszen a kiindulópont ismét csak a kijevi Majdan.)

Donbassz “blokádolása” becslések szerint legalább három milliárd dollárnyi veszteséget okozott ezidáig az államnak, és komoly sérelmeket az oligarcháknak.
Ma már emberéletekben is kimutatható károkat.
Azt tudni kell, hogy Donbassz gazdasági blokkolása a banderisták és a jobbszektoros latorzászlóaljak műve. Ezek a martalóckülönítmények kiváló fegyvezettel rendelkeznek, állományuk pedig az ÁLTALÁNOSSÁGBAN VEHETŐ UKRÁN REGULÁRIS FEGYVERES ERŐK ÁLLOMÁNYÁHOZ KÉPEST kiképzettebb és tapasztaltabb. Ráadásul “elvi elkötelezettségük” rendkívül mély.
A jelen helyzet szerint már állam ők az államban.
Mégpedig olyan erős állam az államban, amellyel szemben Kijevnek-a hivatalos hatalomnak-nincs hatékony eszköze. A helyzet mára egészen nyilvánvaló erőszakba torkollott Mariupol közelében, egy banderista blokád-blokkposztnál. Fölrobbantottak egy URAL teherautót, amelyen a Nemzeti Gárda 11 latorja utazott volna a front felé. Kettő gárdista halt bele az akcióba, kilenc megsebesült. Így is-úgy is ez lett volna a sorsuk, nem is sajnálja őket normális ember. Hanem a következményei eléggé “mélyen szántóak”, és messze hatóak lesznek.
A hír hallatára az SZBU megrohamozta a banderisták által összehozott blokád-blokkposztot Krivoj Torec határában.
Avakov belügyér március 6-án kelt utasítását pedig nyilvánosságra hozták. Ennek értelmében a blokádokat ha kell fegyveres erő alkalmazásával, de fel kell számolnia az SZBU-nak.
Erre válaszul a blokádolók bejelentették: SEMMIFÉLE FEGYVERES TÁRSULAT NE KÖZELÍTSE MEG BLOKÁDJAIKAT, MERT TÜZET NYITNAK RÁJUK! Ez történt meg Mariupol mellett.
Krivoj Torecnél az SZBU egyik páncélozott járművét a blokádolók kilőtték, a roham megfeneklett. Szemjon Szemencsenko blokád-ötletgazda nyílt háborút helyezett kilátásba.
Hogy jobban lehessen érzékelni az erőviszonyokat a latorbandák és az ÁLLAM között:
Kijev belvárosában a Vlagyimirszkoje utcában ma délelőtt az “Azov” jobbszektoros latorzászlóalj kényelmesen befalazta a Szberbank épületének portálját. Természetesen úgy, hogy az alkalmazottak ben tartózkodtak. Az “objektum” víz és energiaellátását természetesen blokkolták.
A rendőrség pedig belenyugvással figyelte a munkálatokat!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Új front nyílt Maradék-Ukrajnában bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Szerencsétlen nyomorultak. Ok, hogy a bank Orosz tulajdonú, de a bent rekedt alkalmazottak ukránok. Azon felül ha kivonulnak és kivonják a befektetéseiket, akkor az ismét csak nekik fáj. Ész az nincs, csak idiotizmus párosul a gonoszsággal. Amúgy maga az akció még nem fordult meg a sárgák fejében?

  • Laci szerint:

   Lehet, hogy megfordult, csak 5 másodpercen belül előállítanák őket garázdaság miatt. Aztán simán kiosztanának nekik 2-3 évet fejenként.

 2. TERMMI8ATOR szerint:

  T. Admin ! Nem ma délelőt, TEGNAP történt az eset.Onnan tudom,hogy tegnap kora délután már rajta volt a hír a dnr news hírportálon vastagon !

  • Realista szerint:

   De ez tegnapi hír, tegnap jelent meg a balradon és tegnap is írtunk hozzá nem ma. 🙂 Értelmezni a dátumokat. Ma 14-e van, tegnap 13-a volt. Ma van a holnap tegnapja 😀

 3. Élőfa szerint:

  Anarchia, és polgárháború.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.