Döbrögisztán hatóságai kegyetlenkedtek!

Döntött a bíróság: milliókat fizethet az állam a menekülteknek

A magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén a röszkei tranzitzónában, későbbi visszaküldésük Szerbiába pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóközpontokban – mondta ki keddi, nem jogerős ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

A strasbourgi bírói testület egyhangúlag megállapította, hogy az ügyben a magyar hatóságok megsértették az egyezmény szabadsághoz és biztonsághoz való jogról, a kínzás tilalmáról, illetve a hatékony jogorvoslatról szóló cikkét.
Az EJEB elsőfokú ítélete szerint Magyarországnak ezért fejenként 18 705 euró (mintegy 5,8 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizetnie a panaszosoknak.
(inforadio)
Bal-Rad komm: Érdekes egy történet ez! Egyrészt a gyorsaság okán. Nincs még másfél éve sem, hogy a szörnyület megesett a panaszosokkal. De elsőfokú itélet már van. Majd jogerőre emelkedik az viszonylag gyorsan. Aztán lehet fizetni…-de miért is? Mert FÖLTÉTELEZHETŐEN rosszul bántak volna a panaszosokkal Görögországban.
Ez bizony nyomós érv. Persze érdekes lehet a kínzás tilalmának megsértése esete is. Nem tán disznóhúst etettek a panaszosokkal?
No meg ez a hatékony jogrvoslat se piskóta! Hiszen MÁR VAN-igaz még nem jogerős-itélet.
Fizethetünk! Hatmillió forintot legalább per kop. a bangladesi panaszosoknak!
Most abba gondoljunk bele, ha ennek híre megy Banghladesben!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán hatóságai kegyetlenkedtek! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Nem kell fizetni. Ennyi. Ahogy Putyin, nem kell elfogadni ezt a döntést. Folyton fellebbezni, elhúzni vagy figyelmen kívül hagyni. Ócska egyoldalú liberális döntés.

 2. fazek szerint:

  Görögországot nem büntetik meg a kegyetlen bánásmód miatt???

 3. stefimrich szerint:

  Nem hát!Az ítélet nekünk szól,hogy nana…..!!Nincs kitiltás,Kvótaelnemfogadás,meg etyere!

 4. TERMMI8ATOR szerint:

  Nyugat Európa, konkrétan pedig Németország FÉL-nek, hogy Görögország a szemükre hánytorgatná- zsarolná, és kikiabálná azt a nem csekély tényt, hogy milyen segitséget nyujtott a háboru utáni Németország és nyugat európa talpra álásában. Nyugat Európa bölcsen halgat a Görögök által elkövetett TÚLKAPÁSAIRA. De lehet,hogy Cyprasznak vannak még olyan dolgok a tarsolyában, amivel súlyosan tudná kompromitálni a magát “tükör tiszta” lelkiismeretünek feltöntető nyugatott, ki tudja. Magyarország meg nem tudja semmivel zsarolni az EU-t.

 5. ficko szerint:

  Ez a hír igaz ?
  Akkor nagyon nagy bajban van Magyarország !
  Obán Viktor vigyázz ránk , ja NEM.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.