Nagy a baj!

Nyílt levelet kapott Orbán Viktor

Képtalálat a következőre: „Éger István-kép”

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve.

A MOK elnöke azzal indítja levelét, hogy a testület Területi Szervezeteinek Tanácsa február 22-én áttekintette kollégák aktuális helyzetét és a rendszerben fellelhető anomáliákat.
Arra figyelmezteti Éger István a kormányfőt, hogy a helyzet sürgős megoldása nélkül az egészségügy emberi erőforrás válsága, különösen orvoshiánya nem hogy nem oldható meg, de előreláthatóan ismételten rossz irányba fordulna.
Ezért döntött a testület, hogy haladéktalanul a kormányfőhöz fordulnak sürgős és hatékony beavatkozást kérve.
Magyarországon 2017-ben jelentős mértékű minimálbér emelést és garantált bérminimumot vezettek be. Ez az egyébként örvendetes lépés máris devalválja a fél évvel ezelőtt megkötött bérmegállapodás eredményeit, ezért nélkülözhetetlennek látjuk, hogy – a helyes bérarányok, az egészségügyi béremelés értékének megvédése érdekében – a garantált bérminimum növekménye a teljes bértáblában átvezetésre kerüljön, és az ekképpen korrigált bérekre épüljön rá a kialkudott béremelés következő lépcsője – fogalmaz a MOK elnöke.
Számos panasz érkezett a Magyar Orvosi Kamarához azoktól az orvosképző helyeken oktatói státuszban lévő kollégáinktól, akik státuszbesorolásuktól függetlenül, értelemszerűen nemcsak tanítanak, de szakorvosként gyógyítanak is. Ők méltatlan módon nem kapták és nem kapják a valamennyi járó-fekvőbeteg ellátásban dolgozók számára kialkudott, és októbertől fizetett 107.000,- Ft-os béremelést. Ez a diszkrimináció megengedhetetlen, és egyes helyeken már azzal fenyegetnek, hogy az oktatói besorolású szakorvosok felhagynak gyógyító tevékenységükkel mindaddig, amíg a nekik is járó béremelést meg nem kapják – említi meg a másik gyakorlati problémát Éger.
Azt is kiemeli: ugyancsak egyre nagyobb a felzúdulás az alapellátásban dolgozók körében.
A jelenlegi praxisfinanszírozásból nem kevesek számára már az is nehézséget jelent, hogy az említett garantált szakmai bérminimumot és annak megnövekedett közterhét kifizessék szakdolgozó alkalmazottaik részére. Teljesen jogos elvárásuk, hogy szakorvosként és szakdolgozóként ugyanannyi havi legális bérjellegű jövedelemhez juthassanak, mint a velük egyívású, szakellátásban dolgozó kollégáik.
Erre jelenleg semmilyen esély nincs, és nem is lesz mindaddig, amíg legalább még ötször évi 10 milliárd forint praxispénz emelkedéshez nem jutnak – javasolja a kamara elnöke. Arra is felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy a következő 10 milliárd forint sincs betervezve.
Így valóban ellátás nélkül maradhat rövidesen az ország jó része, mert ha a praxisok eltartó képességét nem rendezik, nem lesz, aki veszteségre ítélt vállalkozást vásárolva az idős generáció helyébe lépjen – figyelmeztet.
A MOK elnöke egyúttal 5 évre előre garantált, kiszámítható és elégséges egzisztencianövelést javasol, szerinte ez tudná itthon és a pályán tartani az egészségügyi szakembereket.
Levelét azzal zárja, hogy azért fordult a miniszterelnökhöz, mert az ügy stratégiai jelentőségéhez méltó politikai döntés szükséges.
Kérjük Miniszterelnök Urat, hogy világítson rá a Kormányban és az Országgyűlésben az egészségügy munkavállalói helyzetének súlyos problémáira, és minden erejével szorgalmazzon érdemi, kiszámítható jövőt garantáló lépéseket. E lépések késlekedése, elmaradása végső soron a betegjogokat, a betegbiztonságot folyamatosan és egyre inkább sértő, társadalmi elégedetlenséget fokozó folyamatként politikai tényezővé válik – zárul a levél.
(portfolio)
Bal-Rad komm: A közegészségügy krízishelyzetbe került. Ezt ma már ÉRZIK A BETEGEK és a nem betegek is. Már nem csak a színvonallal van baj, hanem “mennyiségi” problémák is vannak. Körzeti orvosi rendelők nem működnek orvoshiány miatt.
Tulajdonképpen anyagi okokból. A finanszírozási háttér hiánya miatt! Sokan-JOGGAL-vetik fel: üveghegyek, üveghidak, csodastadionok, látványberuházások és hallatlam mértékű lopások viszik el a pénzt a valóban fontos dolgoktól! Ám ez az állítás csak részigazság.
Részigazság azért, mert a Döbrögisztán számlájára folyósított júdáspénz CSAK ERRE ELEGENDŐ saját forrás híján, az állam KÖTELEZŐEN ELLÁTANDÓ FELADATAIRA már kevés.
28 év-a rendszerváltás óta eltelt időszak-kártételének egyik szegmense jelent meg CSAK a MOK elnökének levelében. Kétségtelen tény, hogy egy mindenkit érintő, ezért aztán nagyon is szem előtt lévő problémáról van szó benne. A közegészségügyről. De emellett van még jónéhány terület, ami katasztrófa-közeli helyzetbe került.

Éger István CSAK ELLENÉRDEKELTEKTŐL kér segítséget!

A FINANSZÍROZHATATLANSÁG MIATT! AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG HIÁNYA MIATT!
Ebből az állapotbó kitörni csakis fundamentális és mindenre kiterjedő társadalmi-politikai változással lehet!
ÚJ ALAPOKRA KELL HELYEZNI MAGYARORSZÁGOT, ÉS ÚJBÓL FEL KELL ÉPÍTENI!
ÚJBÓL FEL KELLENE ÉPÍTENI!
Ám a rendszerváltás óta eltelt 28 esztendő anyagi, erkölcsi és morális kártételével?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nagy a baj! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Kovács szerint:

  No most kilógott a lóláb, avagy a (zsidó) ördög patája.
  “Ez az egyébként örvendetes lépés máris devalválja a fél évvel ezelőtt megkötött bérmegállapodás eredményeit…”, vagyis ha másoknak is több pénz jut, a minénk ettől kevesebb lett és ez jogalap a további követelőzéshez.
  Továbbá : ” egyes helyeken már azzal fenyegetnek, hogy az oktatói besorolású szakorvosok felhagynak gyógyító tevékenységükkel mindaddig, amíg a nekik is járó béremelést meg nem kapják”. Hát húzzon a jó kurva nyugatjába az ilyen fenyegetőző, én azonnal eltiltanám az oktatástól ( mert ezek úgy adják tovább a mohóságot és a pénzsóvárságot, mint mások az influenzát), de még az orvoslástól is eltiltanám őket, mert a következő lépés a szándékosan hanyag vagy szándékosan kárt okozó munka lesz, mert ezt gyógyításnak nem nevezném.

  Látjátok feleim mit tett veletek a materializmus ? Látjátok, mit tettek a világgal a szemita eszmék ?
  De ha egy csöpp eszetek lenne – még materialista létetekre is – akkor vigyáznátok az egészségetekre, vigyáznátok a testetekre, nem orvos után kiáltanátok, hanem jógáznátok és meditálnátok, gyógynövényeket gyűjtenétek, egészséges teljes értékű táplálékot termelnétek, nem szennyeznétek a levegőt gyárakkal és repülőgépekkel egyáltalán mértéktelen közlekedéssel, megvalósítanátok a test és a lélek gyógyító egységét.

 2. r szerint:

  Hóhérok.

  • id Kiss László szerint:

   igen azok hóhérok a magyarok hóhérai:
   Nagy a baj! Igen még attól is nagyobb! Tegnap Olivér – olyan egyszerűséggel józan paraszti ésszel mondta ki a valóságot, hogy csak az nem érti aki – tényleg teljesen az elmeintézet zárt osztályára való! VESZ–PRÉM! megszüntetik a közvetlen orvosi ellátottságot és Ajkára kell szállítani a súlyos beteget aki az úton meg hal mielőtt oda érne! Mondta Olivér! É R T E D T E B A R O M ! KÖZTÖRVÉNYES KÖZÖNSÉGES BŰNÖZŐ MIT MŰVELSZ A MAGYARRAL! ÉN TUDOM, AZT , HOGY EZT TUDATOSAN TESZED! PUSZTÍTOD A MAGYART!
   Mit érdemelsz ha majd a bíráid előtt fogsz állni – kérd a büntetésed ennek tudatában ! ÉS A VIDEÓ AHOL ELMONDJÁK ÉLŐBEN AZ EGÉSZ VILÁG Hallja ÉS TUDOM, HOGY EL IS ÍTÉLI E PUSZTÍTÁST! Itt: https://www.youtube.com/watch?v=yuAVKrbCjlo

 3. id Kiss László szerint:

  kurvából nem szeretem a cenzúrát érted -BAL -RAD!

 4. Hun szerint:

  Vesszen orbán és a hazaáruló rezsimje!

  • vitorla123 szerint:

   Nem elég hogy vesszen Orbán!Több kell a munkavállalók hatalma.Közösségi társadalom.Mert másként nem lehet jólétet csinálni Magyarországon.Ez Sztálin győzelme óta nyilvánvaló.Az ő gazdasági rendszere győzött a tízszer erősebb és fejlettebb német technológia felett.Ugatni lehet,de ez történelmi tanulság!Aki ellenállt neki az belehalt.És ez természetes.

 5. DUNAI JANOS szerint:

  dikk má a köcsög.hatulról mellbe megy orbánnak hogy emeltek a “csóróknak” nekik több kell mert nekik több jar mert kicsi a különbseg.te büdös köcsög azt mond meg mennyi kell es azert ugass ne a szarba taposottak vbérét gusztáld.mi van ha egyformán kapnátok mind 2 milliot havonta?akkor is keveselnéd mert te dottiore faszszopó vagy.hat akkor szerintem takarodj a kurva anyadba.az ilyet ki kell rugni az orszagból is.ezert vonits ami kell ne minket baszogass te takkknyoSS patkány.ezentül 1500 nettó az egyseges oraber..heti 30 megallitsa a dokikat.ez a kötelezö nekik.keves az orvos?majd visszajönnek.e fölött 4-szeres ber a 31-edik óratól.a közert majd alkalmaz több embert alappénzert mert minden nap egyforma csak a munkaorak szama szamit.ti meg meggebedhettek heti 60-ban es a plussz 30- ért kaptok 180 -at vagyis a sima 30 -ert 45 ezer es az együtt heti225 ezer nettó.punktum.az ujkat betanitani müteni ha nem jó elküldeni mas területrenehogy már a csorohoz hasinlitsd magad kis köcsög.ha a mütö disznóól csak hullatermelö lesz.tehát az ápolónők is ennyit kapnak meg a takaritók is.tb-t nem kell fizetni se adót az egeszsegügyben.kész.6 milliard eurót evente a beszedett 55 adobol az állam nyomjon ipari nagyberuhazasra ill.1 millio klimaallo öntözöcsatornas saját energias portaba az alfoldon.az elsö allamilag epitett evi 500 ezer darabos-3 muszak-elektromos bekescsabai transzportergyar az itteni közlekedesi eszköz lesz a tiz uj 100 ezer portas mezövaros területen.kamion nyet.a tb tulajdona lesz minden felépulö gyar ami megy a nyugdijra eöre.a nyugdij 125-165 plafon között allampolgari alapon de ledolgozott evenként egy ezres havonta max.40 év ledolgozottig ez majd beindit de ehhez orbant fejbe kell rugni égerrel együtt.forradalmat munkastanacsokat közvetlen elsö embervalasztast aki mindent visz es a nép népszavival ellenörzi.elövalasztasokat majd a döntöbe jutasert.pártok rabloparlament megszünik örökre.kamat tözsde nyet

 6. DUNAI JANOS szerint:

  köcsögök hol az iménti” pár sorosom”?csak nem soros orban nyomdokain elöre pofájat befogni mindenkinek aki túl okos hozzánk kis pöcsök?meg nem szekértoló sehova még putykonak se.vegye megtiszteltetesnek ha hivjuk..valasz nem kell.tiszta zsidó oldal.zsidókömuves.hatulról mellbe es ne csobbanjon.leszophattok

 7. DUNAI JANOS szerint:

  Igy már oké.

 8. M szerint:

  Dunai álnéven, ön Farkas Flórián?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.