Vacogás a “Forradalom Évében”!

Lázár és Semjén olyan törvényt nyújtott be, ami börtönnel fenyegeti a Heineken forgalmazóját

“Az önkényuralmi jelképeknek kereskedelmi célból történő felhasználhatósága nem olyan jog, amely — a véleménynyilvánítás szabadságával ellentétben — magasabb rendű lenne az önkényuralmi jelképek tiltásához fűződő közérdeknél” – áll annak a friss törvényjavaslatnak az indoklásában, amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyez.

A törvény értelmében ezentúl tilos lenne „Magyarországon horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet haszonszerzés céljából felhasználni, megjeleníteni vagy önkényuralmi jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesíteni”.
A Btk.-t a törvény úgy szigorítaná, hogy aki a tiltást megszegi, börtönt kaphat:
„ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.
Mivel az utóbbi időben nem igazán volt nagyobb önkényuralmi jelképről szóló botrány, nehéz nem arra gondolni, hogy ez a Heineken elleni izmozásról szólna. Lázár János például korábban Hódmezővásárhelyen bojkottot is hirdetett a cég termék ellen, miután az Igazi Csíki Sör körül botrányt dagasztottak. (A miniszter egyébként állítása szerint soha életében nem ivott sört.)

A törvény rögzítené azt is, hogy a kormány egyedi határozattal teljes vagy részleges felmentést adhat a tiltás alól, ha a kérelmező bizonyítja, hogy „az önkényuralmi jelkép használatához olyan különös méltánylást érdemlő magánérdeke fűződik, ami az önkényuralmi jelkép által érintett társadalmi csoport érzékenységét nem sérti, továbbá a jelkép használatától való tartózkodás súlyos és aránytalan érdeksérelmet jelent a számára”. De „önmagában az a tény, hogy a kérelmező önkényuralmi jelképet tartalmazó védjegy jogosultja, nem minősül sem különös méltánylást érdemlő magánérdeknek, valamint – külön indokolás nélkül – nem jogosít az aránytalan érdeksérelemre történ ő hivatkozásra sem”.
Tehát a törvény a bejegyzett védjeggyel rendelkező Heinekent – Európa és azon belül Magyarország egyik legnagyobb sörkészítő és forgalmazó vállalatát – sem mentesítené a tiltás alól, bár a kormánynál könyöröghetne, hogy ne kelljen megváltoztatnia a csomagolását. A Heineken mellett a San Pellegrino Magyarországon forgalmazott üdítőitalain és ásványvizein is van vörös csillag.
A magyar állam korábban kétszer volt a strasbourgi bíróság előtt, miután vörös csillag viseléséért büntetett, és mindkétszer veszített.
(444)
Bal-Rad komm: “EZEK”-a Döbrögi által az idei esztendőre meghirdetett “Forradalom Éve” során-már annyira vacognak az ötágú vörös csillagnak még a látványától is, hogy teljesen eszüket vesztették.

Kapcsolódó kép

Persze sejtik-és jól sejtik-az ötágú vörös csillag “NEKIK” A VÉG!

Jó érzés az NEKÜNK, hogy “ŐK” RETTEGNEK az ötágú vörös csillagtól!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vacogás a “Forradalom Évében”! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Laci szerint:

  Rettegnek? 🙂 jo vicc. Belerohognek a kepunkben es barmit megcsinalhatnak kovetkezmenyek nelkul.

  2018 fidesz 4/5-od. De ne legyen igazam.

  • Realista szerint:

   Igazad lesz. Ez van, ha tetszik, ha nem. A csillag pedig pont a heineken miatt van, de hozzátehetjük, elvben be van tiltva mindegyik jelkép mégis a csillag eddig megengedőbb dolog volt. Lehetett árulni pl lemezt, dvd-t csillaggal, de a náci jelképekre azonnal lecsaptak. Ez olyan mint a cigaretta törvény. Tiltja a megállókban de mindenki leszarja, cigizik ezerrel, csikket dobálja a csőcselék mert leszarja mi a szabály. Úgysem büntetnek. Szankcionálni kellene minden szabályt kőkeményen ha azt szeretnék rend legyen.

 2. Smith szerint:

  Az Orbán-rendszer bukása után a narancsot is önkényuralmi jelképnek fogjuk tekinteni.

 3. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Valamikor pedig Orbán Viktor és az apukája Győző “bácsi” is hű kiszolgálója volt ennek a csillagnak. 🙂

 4. ficko szerint:

  Hol tanult és ki tanitotta Lázárt és Semjént meg a mostani politikusainkat ?
  Menjenek a jó büdös k… anyjukba !
  Ez is a diktatura ! Persze Orbán Viktornak semmi köze !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.