Megkezdődött a végjáték Kijevben?

Ma délelőtt soha nem látott katonai uniformist viselő emberek mentek be a kijevi Rada üléstermébe, és foglalták el a szónoki helyet.

Az egyenruhásokat látva az elnöklő Okszana Szüroid gyorsan bejelentette, hogy a délelőtti ülésnek ezennel vége.
Később azonosították a katonai osztag vezénylő egyedét. Jurij Berjoza, a Népi Front gépviselője, jeles blokádoló személyiség.
Vagyim Rabinovics (derék jó “tősgyökeres” ukrán) gépviselő magán kívül kerülve reklamált. “Nincs itt se alkotmány, se törvényesség. Ez a Rada épülete, a képviselők munkahelye. Kik ezek az ismeretlen katonaemberek itt a teremben? Honnan jöttek? Mit akarnak?”-háborgott Rabinovics. Miután pedig pár órával később már minden ismeretnek birtokában volt, kijelentette: itt kérem egy katonai puccs kisérlete zajlott le! Okszana Szüroid is osztja Rabinovics ebbéli vélekedését.

Kijevből érkező jelentések szerint a rémült Valcman azonnal javasolta a Nemzetbiztonsági és a Védelmi Tanácsnak, hogy azonnal megszakítani minden létező kontaktust a két donbasszi népköztársasággal, és erősítést küldeni a blokádolóknak. (Meggátolni az oda-vissza csempészkedést!)
A dolog külön érdekessége, hogy Avakov belügyér, aki oszloposa a nemzetbiztonsági társulásnak-tegnapelőtt adott parancsot a blokádok bármilyen eszközzel való felszámolására. Az ugyanezen bizottságot elnöklő Turcsinov viszont bejelentette, hogy délután egy órára teljes lesz a blokád!
Jelentések szerint Kijevben a helyzet a tragikomikus jelzővel illethető. Vélemények szerint megkezdődött a végjáték Maradék-Ukrajnában. Akadnak akik úgy gondolják, hogy akjár órákon belül összeomolhat az állam.
A német külügyminisztérium máris mély aggodalmának adott hangot Martin Schaefer szóvivőn keresztül.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Megkezdődött a végjáték Kijevben? bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. János szerint:

  A “német” külügy inkább a femináci vezetés alatt sorvadó országukat megszálló sokmilliós iszlám hadsereg miatt aggódjon! Bár fel sem fogják, hogy mit tesznek. Ha baj van elkezdenek hisztériázni és a férjüket okolni! Még akkor sem fogja Merkel megérteni mit tett, amikor Szaúd-Barbária imámja Berlin főterén karddal fogja őt lefejezni!
  A vicc, ami nem vicc! A szőke nő hogyan meg át autóval a forgalmas útkereszteződésen? Hát úgy, hogy becsukja a szemét és gázt ad. Na ezek a beteg német nők így vezetik Németorzágot és egész Európát!! Európát olyan anarchiába fogják taszítani, ahogyan ezt Ukrajnával tették!
  Még hogy a történelem véget ért 1990-ben! Dehogy!

 2. Élőfa szerint:

  A hatalmas Turcsinov is azt teszi, amit a katonaemberek diktálnak neki?

  Hát akkor az a puccs sikeres volt.

 3. TERMMI8ATOR szerint:

  Turcsinovnak nem diktálnak, ő diktál, szerintem !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.