Szíria

Egyre nehezebb helyzetbe lavírozzák magukat a szíriai-eddig tárgyalófelekként-nyilvántartott bűnbandák azáltal, hogy bejelentették: kivonulnak az asztanai tárgyalóteremből. Így viszont fölkerültek/fölkerülnek ismét a levadászandók listájára.

Kedden a kurdok szinte az eddig nem birtokolt Raqqa-Deir ez-Zor autóút utolsó szakaszait is megkaparintották a rémkalifátus hordáitól.
A pribékhad amúgy is kritikus helyzetbe került Deir ez-Zor környékén. Tegnapra teljesen kifulladt a tömegre épített ostromkísérletük. Százszámra hevernek a latortetemek a környéken. Közben az orosz-szír légipáros kíméletlen pusztítja őket a levegőből.
A Palmürától keleti-északkeleti irányba nekilendült kormányoffenzíva hatására ott is összeomlott a rémkalifátus védelme.

Észak-északkelet felé menekülnek a pribékbandák a Mustadirah-hegység irányába, ott viszont a légierő ritkítja soraikat. Kelet felé viszont csak a sivatag van, ahol szabad prédáivá válnak a légierőnek.

Arról nem beszélve, hogy keleti irányban Deir ez-Zor van. Mint végállomás.
Egy érdekesség az iraki Moszulból. Öngyilkos zsihadmobil kergeti a sivatagban az iraki hadsereg terepjáróit.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.