Álomkór

Újabb magyar álomnak inthetünk búcsút?

A nemzeti buszstratégia eredményeit még nem látni a számokban, továbbra is Európa egyik legidősebb buszflottája a magyar – írja a Figyelő. 2016-ban sem nőtt a buszeladások száma, az előző évit negyedével alulmúlva csupán 408 új jármű talált gazdára, amivel szintén sereghajtók között vagyunk Európában.

A nemzeti buszgyártási stratégia évi 1000-1200 új magyar jármű beszerzésétől szólt, de egyelőre nem látszik, kik tudnának ennyit szállítani, hiszen a magyar gyártók egyelőre évi 300-400 darabos kapacitással rendelkeznek. Még tavaly is több száz használt buszt vettek az állami és önkormányzati tulajdonú szolgáltatók.
Miközben a magyar buszgyártók alig néhány száz darabot termelnek, a cseh és lengyel gyártók estenként a semmiből kinőve Európai vezető szerepre törtek, és minkét országban többet gyártanak, mint amit a magyar stratégia egyelőre csak vizionál. Ráadásul a mostani magyar gyártók nem tekinthetők nemzetközileg versenyképesnek, gyakorlatilag nem létezik az export.
Egy-egy magyar busz hozzáadott érték, nemzetgazdasági fontossága is igen különböző lehet, a Figyelő cikkéből az is kiderül, hogy ez milyen esetekben növelhető, és hogyan lehet számítani. A közép-európai statisztikákból pedig az is kitűnik, hogy Romániában is kevesebb 10 évesnél idősebb busz van, mint hazánkban, így bőven megérett az idő a jelentős flottafrissítésre.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: A “Nemmzetthy (mert már ez is az mint oly sok minden) Busztratégia” a nyugati országok levedlett ócskaságainak a döbrögisztáni újrahasznosítását célozhatja legfeljebb! A gyarmatna jó az! Nyugati leigázóink sem hülyék, hogy konkurenciát teremtsenek a saját buszgyártásuknak! Honi ügyvivőik pedig tartják magukat a RENDHEZ!
“…A ’70-es évek közepétől a ’80-as évek közepéig évente több, mint 4000 példány gördült ki az Ikarus gyárudvaráról (ez a szám csak a 280-as típusokat tartalmazza). Viszonyításképpen: Európa jelenlegi legnagyobb buszgyára, a wrocławi Volvo gyár évi 3000 autóbusz legyártására képes…”-idézet a wikipédiából.
-Nos AZ a szocializmusban volt! Több mint negyedszázada viszont kapitalizmus VAN!
VOLT ITT sok minden! MIND MAGYAR VOLT!
Igaz, AKKOR ORSZÁGUNK IS VOLT!
Ma már csak gyarmat vagyunk, NER-van, és Új Nemmzetthy Elyth VAN! A júdáspénzek lenyúlására!
Lehet tovább gondolni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Álomkór bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kovács szerint:

    Admin, Neked is mindenről AZ jut eszedbe 🙂

    ( AZ a szocializmusban volt! Több mint negyedszázada viszont kapitalizmus VAN! )

    Nos mind a szocializmus, mind a kapitalizmus a materializmus, a tudás nélküliség gyermekei és emiatt van megszűnésre ítéltetve. A különbség annyi, hogy a szocializmus mostoha gyermek vala, saját hiányosságai miatt nem élvezhette azokat az anyagi előnyöket, amit a kapitalizmus.
    A valódi és radikális különbség a materializmus és mentalizmus között van, a tudásnélküliség és a tudás között van. A tudás/tudatosság társadalmában a harácsolás, a kizsákmányolás a magas tudatossági állapot miatt nem létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.