Döbrögista jótanács

A káromkodás jót tesz ember egészségének

Másként, esetleg trágárul megfogalmazva: A kib888tt káromkodás az k888ra egészséges. Tudományosan igazolt tény, hogy a trágárság enyhíti a fizikai fájdalmat és segít levezetni a veszélyes indulatkitöréseket is. Ha valaki kiakadt valamin, esetleg tehetetlennek érzi magát vagy egy kisebb sérülést szenvedett el, akkor mindenképpen káromkodjon, ha fontos számára az egészsége.

A vulgáris témák iránt érdeklődő magyarok örömére a trágárságokat, azaz a vulgáris nyelvhasználatot meglepő részletességgel vizsgálják a világ számos helyén is a pszichológiai kutatások.
A neuropszichológusok például a trágárság tudományos igényű megközelítésével arra a következtetésre jutottak, hogy a káromkodásért az agynak az ösztönös viselkedések szabályozásában szerepet játszó limbikus rendszere a felelős, nem pedig a beszédközpont.
Ezért van az, hogy a trágárságra egészen máshogyan reagálnak az emberek, mint ahogyan az átlagos beszédre. Az is tudományosan igazolt tény, hogy a káromkodás csökkenti a fájdalomérzetet.

De emellett az is bizonyítást nyert napjainkra, hogy a vulgáris kifakadások nemcsak érzelmeket fejeznek ki, de az emberi létállapot más szavakkal visszaadhatatlan reménytelenségének kifejezésére is tökéletesen alkalmasak…
(888)
Bal-Rad komm: Nah! Ezt olvashatjuk a habonymédia egyik reprezentánsában. De örüljünk, mert ez már kissé gyanús terápiajavaslat. Mintha azt sugallná, hogy a pórnépnek ha fáj valamije, netán éhes vagy fázik-doktorra, gyógyszerre, ennivalóra, tüzelőre nincs pénze! (Mert ha lenne, akkor nem fájna…)
Szóval káromkodjunk! Az csillapítha a kínokat! Nem szünteti meg…-de enyhíti! Elég az a pórnak!
Képzeljük el, hogy ezt az ingyenes egészségügyi tanácsot a népek megfogadják. Most képzeljük csak el!
Amint tömegek káromkodnak!
Azt már el sem merjük gondolni, hogy KIT emlegetnek, ki az akit vadházasságra biztatnak a jó édesanyjával.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögista jótanács bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  BREAKING NEWS: Hamarosan jön a totális fideszes terror Magyarországon!
  Kedves Balrad olvasók. Az alábbi cikket minnél előbb osszátok meg ismerőseitekkel. Sajnos a cikkben szereplő állitások igazak. A trocsányi féle. új btk. törvénytervezetben ami a kormány.hu ról pdf formátumban letölthető sajnos a cikkben szereplő paragrafus szerepel. Ráadásul az uj btk. módosítás 2018 január 1-től lépne hatályba. Ime a cikk: http://civilhetes.net/jon-a-totalis-politikai-terror

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Kurvaanyázzuk Orbánt. Jó hangosan, nagy nyilvánosság előtt.
  Jót tesz a mentális egészségünknek. 😀

 3. r szerint:

  Azt nem tudom, hogy ez a zavaros okfejtés igaz-e? Valószínűleg csak egy féligazság a többi közt. Az viszont egészen biztos, hogy aki káromkodik, az lealacsonyítja magát. De hát úgy látszik, ez a világ az aljas emberéké, a vastagbőrűeké, akik nem szégyenlik el magukat. Ahány kedves embertársam csak volt, szinte mind kipusztult mostanára. Egyikük sem káromkodott soha életében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.