Donbassz

 

 

 

A fene tudja hány hatalom összecsapása zajlik most Maradék-Ukrajnában. Mindegyik célja a totális hatalom megkaparintása a másik rovására. Küzdenek egymással mint malac a jégen.

Két kérdésben viszont egyetértenek: az Oroszország és Donbassz-ellenesség összeköti őket.
Valcman Nyalókakirály pedig döntött. Aminek nem tud ellenállni, megpróbál inkább az élére állni. Immáron teljes mellszélességgel Donbassz teljes blokád alá vonásának a szükségességét vallja, és szervezi.
Avakov-Valcman belügyére-a blokádok felszámolására adott utasítást.
Konsztantyinovka rendőri áteresztőpontján tegnap már…
A DNR-LNR minszki tárgyalócsoportja nevében Natalja Nyikonorova és Rogyion Mirosnyik megerősítették: a népköztársaságok továbbra is alapvetésnek tartják Kijev részéről az alkotmánymódosítást, amely a Minszk-2 megállapodásban előírja a Donbassz számára biztosítandó különleges státust. (Amit viszont Kijev nem hajlandó megtenni!)

Donbassz fronthelyzete “természetesen” semmit sem változott.
Zajcevoban két civil halt bele a mára virradóan megesett latortüzérségi ostromba. Gorlovkában hat civil sebesült meg súlyosan.
Tegnap este hét órakor a valcmanisták megaknavetőzték a novoazovszki területen fekvő Oktyjrab falu határában lévő, a civil forgalom számára fenntartott áteresztőpontot. Áldozatok szerencsére nem voltak, néhány autó sérült meg. De az áteresztőpontot lezárták.

Donbasszba befutott Oroszországból a 62. gumkonvoj 64 kamionja is.
Kijevbe pedig Donbasszból a mentőkonvoj, a hadikórházba. Hordják végtelen sorokban a Donbasszban megsebesült latrokat már Kijevbe is, hiszen a frontközeli városi intézmények és tábori kórházak már megteltek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMMI8ATOR szerint:

  Első olvasatra azt hittem,hogy a népk9ztársasági oldali mentőautók futottak be Kijevbe. Aztán kapcsoltam, hogy a valcmanista Donbaszról van szó. Eztet a kavarodást kellene kihasználni az illegalitásba szoruló,- ha egyáltalán van,- ellenálóknak. Ha így fog menni,és rendszeresen fog jönni Oroszhonból a hunkovoj, valahogy csak kibirják a Donyeckiek, Luganszkiak, ameddig át nem törik,vagy meg nem törik a blokádot, de szerintem, ez békés uton bizonyosan nem fog megtörténni. Ahoz túl mély az egymás iránti gyülölet. Vagy a donyeckiek rohanják le valcman birodalmát, vagy forditva, de akkor Putyin fogja átkozni azt a pillanatot amikor halogatta a két köztársaság elismerését, feltéve ha, lesz rá ideje.

 2. jani87 szerint:

  Lenne most egy kérdésem, honnan szerzik be az ukránok a szenet? Teljes blokád alatt Donbasz, az oroszokkal nem kereskednek mivel blokkolják a bankokat. És mennyi tartalékuk van még?

  • Fergeteg szerint:

   Importból szerzik be a szenet (bár valamennyit exportáltak is). Az erőművek egy része használta a Donbasszból érkező szállítmányokat, de már azok is átálltak, vagyis valószínűleg feljebb kúsznak az árak. Érdekes, hogy januárban és februárban növekedett az orosz (ez messze a legnagyobb) és az amerikai importarány, illetve Kazahsztánból is jelentős mennyiséget vettek.

 3. Kósa Lajos szerint:

  Erről valaki tud valamit mondani? Az Angolt nemérteni kicsi sem beszél:- http://www.pravdareport.com/world/ussr/ukraine/16-03-2017/137119-russia_ukraine-0/

  • Fergeteg szerint:

   Egy ukrán katonai elemző keménykedik, de senki nem veszi komolyan. Sem a saját honfitársa, sem a francia hírszerzés, sem az oroszok, de még az amerikaiak sem.

 4. Karelin szerint:

  Én két dolgot nem értek a témával kapcsolatban. Ha az ukránok háborúznak a dombasziakkal, akkor hogy működött eddig a szénbiznisz? A blokádnak mi értelme van, hiszen Dombasz határos az Orosz Föderációval, akik nyílván támogatják nemzettársaikat.

  • Fergeteg szerint:

   Talán ez segít:
   csmonitor.com/World/Europe/2017/0228/In-Ukraine-blockade-threatens-to-force-issue-at-heart-of-civil-war

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.