Kommunista örökséggel küzd Döbrögi

415 milliárdot vettek ki a kasszából látványsportágakra

Képtalálat a következőre: „Felcsúti stadion-kép”

414 milliárd 937 millió forint támogatást kapott az öt látványcsapatsport – a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong – üzleti vállalkozásoktól a társasági adókedvezmény révén a taorendszer 2011-es bevezetése óta – derül ki azokból az adatokból, amelyeket a 24.hu az öt sportági szövetségtől kért ki.

Az összeg csaknem fele, 191 milliárd forint futballfejlesztésre jutott. A portál megjegyzi, hogy a labdarúgás előnye csökken, nyomában van a kézilabda. Utóbbi támogatására tavaly már 26,4 milliárd forintot adtak a cégek, amely a két évvel korábbi összeg duplája. A foci pedig hozza az évi 30-40 milliárdos átlagot.
A 24.hu felhívja a figyelmet, hogy 2011-hez képest tavaly szinte két és félszer több pénz jutott a látványsportokra, vagyis míg hat éve csak 38,6 milliárd, addig 2016-ban már 99,2 milliárd. Az összeg azonban még tovább növekedhet, hiszen a kormány ígérete szerint az év végére az eddig hanyagolt röplabda is részesülhet a tao-felajánlásokból.

A csaknem 415 milliárdos végösszeg alig 20 százaléka (85,5 milliárd) lett amúgy a sportági szövetségeké, a pénz 80 százaléka a kluboknál kötött ki. Ugyanakkor a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező egyesületek kivételezett helyzete nem új keletű. Így nem meglepő, ha 12,5 milliárd forint Orbán Viktor falujába, Felcsútra folyt be. A korábban Tállai András adóügyi államtitkár által elnökölt Mezőkövesd, amely tavaly megduplázta taobevételeit: 778,8 millió forintot kasszírozott – jegyzi meg a portál.
A 24.hu becslése szerint a 415 milliárd forint szinte pontosan megfelel az egy évben pedagógusbérekre szánt pénznek, az állam évente százmilliárddal kevesebbet fizet ki családi pótlékként, háziorvosi ellátásra viszont csak négy év alatt költ ennyit.
(mno)
Bal-Rad komm: Ebben az összegben természetesen nem szerepelnek az “egyéb sportcélú” herdálások. Vizes VB, Népstadion, olimpiai álmodozási költségek, zsidóolimpia. Ezek űjabb kb. 500 milliárdnyi herda.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kommunista örökséggel küzd Döbrögi bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Smith szerint:

    A közpénzt át tudják varázsolni magánjellegűvé. Biztos Soros György tanította meg nekik, mert nála jobban senki nem ért ehhez, és ezért lett kitiltva több országból is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.