Donbassz

 

 

 

Lerohanták a germánok Oroszországot! Pontosabban Moszkvát! Még pontosabban a Kremlt.

Sigmar Gabriel germán külügyér március 9-én utazott el Moszkvából. De már ott van Horst Seehofer bajor miniszterelnök, aki tegnap érkezett, és szombatig marad. Tegnap fogadta is őt Vlagyimir Putyin orosz államfő.
Május másodikán Bundesmutti-aki 2013 szeptembere óta nem járt az orosz fővárosban-vizitál ott, majd az új germán elnök, Frank-Walter Steinmeier követi őt.
Szóval komoly izgalom és oroszországi túradömping zajlik germán politikusberkekben. Ez pedig aligha választható el az ő főszereplésükkel fölforgatott Ukrajna miatti aggodalmuktól. Ami aggodalomra komoly okuk van. Az ukrán területek meghódítása nemigen jött össze, és most rettegnek, hogy a kiszemelt zsákmány inkább a Medve karjaiba fogja vetni magát ahelyett, hogy Berlin ölébe huppanna. Alaposan föltételezhető, hogy sürgölődésük Moszkvában “kárenyhítő jellegű”-miközben Germánia Ribancza egyfolytában Ukrajna területi egységének Oroszország általi megbontásáról karattyol, “Krímet vissza Ukrajnának!”-skandálással. (Viszont a muszlim migránshad elől Oroszországba menekült germánok Moszkvában már orosz csapatok Németországba küldését kérik Vlagyimir Putyintól, hogy mentse meg Germániát a germánok számára.)
A berlini politikát nagy mértékben aggasztja a Donbassz elleni totális kijevi gazdasági blokád is, mert attól félnek, hogy a két népköztársaság egyszercsak a blokádnak IS köszönhetően-Oroszország által elismertté válik, és akkor bizony számolni kell tényleges orosz katonai beavatkozssal. Akkor pedig Donbassz IS “elúszik”! Donbassz nélkül pedig a gyarmat nem sokat ér!

A donbasszi fronthelyzet pedig semmit nem változott. Izvarinotól-Sirokinoig…-a szokásos.
A napi 2500-3000 közötti latorgránát-mennyiség a “szokásos”. Az ostromlott helységnevek úgyszintén. Azért akad némi “csemege” is. Tegnap Szpartakban forgató olasz tévéstábra nyitottak tüzet Valcman martalócai:
Bundesmutti törekvéseit-és általában is a germán igyekezetet-táplálgatja a Tump Bohóc dirigálta washingtoni szellemi muníció is.
“A Krím Ukrajna része. Az Egyesült Államok elítéli a Krím orosz megszállását, és felszólít ennek haladéktalan befejezésére”-habzotta tegnap Mark Toner, az amerikai külügy szóvivője a 2014. március 16-án megesett krími népszavazás harmadik évfordulója alkalmából.
Hangsúlyozta: az USA “nem ismeri el a referendumot, ahogy a Krím félsziget elcsatolását sem”, amely Washington szerint “a nemzetközi jog folyamatos megsértése.”
Hozzáfűzte: az Oroszország ellen hozott büntetőintézkedések a fekete-tengeri félsziget visszaszolgáltatásáig hatályban maradnak.
Hasonló szellemben nyilatkozott korábban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet is.
Február közepén Trump Bohóc is követelte a Krím odaajándékozását a valcmani helytartóságnak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.