“Azeemútthétév…!”-avagy rövid a magyarok emlékezete

Már hiába gyurcsányoznak: Orbán a főmumus az egészségügy bajaiért

Az ellenzék és a múlt már senkit nem érdekel, Orbán Viktor lett a legfőbb egészségügyi mumus – derül ki a Vasárnapi Hírek ás a Publicus Intézet felméréséből. A kutatás szerint 10-ből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, és az utóbbi időben a helyzet romlott.

A rossz egészségügy-politikán kívül a nyugdíjasok hada és a pénzhiány kötik gúzsba a gyógyítórendszert, amelyik a választások után vélhetően kettészakad. És csak keveseknek lesz jobb. Az egészségügyi béremelések nem akadályozzák az orvoselvándorlást és nem ragasztják vissza a hámló vakolatot.
A Publicus Intézet kutatása szerint a magyarok 70 százaléka elégedetlen az állami egészségüggyel, majdnem ennyien mondják, hogy az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak. A válaszadók fele az elmúlt években fizetett hálapénzt, akár azért is, hogy megkerülje a várólistát.

A Fidesz-szavazók körében közel minden másodiknak, a bizonytalan szavazók körében 78 százaléknak nem teszik, ami az egészségügyben tapasztal. Leginkább persze az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.
A megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetért, fél éve még csak az 52 százaléka gondolta ezt.
És hogy miért ilyen tragikus a magyar kórházak helyzete? A válaszolók szerint egyértelműen a kormány miatt (56 százalék), a pénzhiányt 11 százalék, a korábbi kormányokat 7 százalék jelölte meg.
(HVG)
Bal-Rad komm: Döbrögiéket is kezdi ütolérni saját árnyékuk. A visszafelé mutogatás átka lohol a nyomukban. Na meg a rövid magyar emlékezőképesség.
Nyilvánvaló, hogy a közegészségügy legatyásodása NEM CSAK a hordauralom “eemútthétévének” az “eredménye”, hanem az elmúlt több mint negyedszázad kártételének.
Majd ha a magyarok képesek lesznek arra, hogy korszakot itéljenek meg!-nem csak négy meg nyolcéves ciklusokat!-akkor válik lehetségessé az ország rendbetételének a megkezdése.
Közegészségüggyel, közoktatással, honvédelemmel, gazdasággal, szociál-és társadalompolitikával egyetemben.
A bajok eredője ugyanis a TÁRSADALMI RENDSZERBEN-amit nem csak Döbrögiék formálnak/formáltak-gyökerezik!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Azeemútthétév…!”-avagy rövid a magyarok emlékezete bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Magántulajdon alapú társadalom képtelen ezeket a problémákat megoldani.Ugyanis mind a két nem fogamzásgátlása oda vezetett,hogy a munka erő véletlenül nem termelődik ujra. Nagyszüleink még csináltak és szültek 10 12 gyereket ebből felnőtt 3-4.Ma egyet csinálnak,és csak 70 m%-uk nő fel.A nők 55 éves koruk után nem képesek a meghalt gyerekek pótlására.A gyerektartás rendszeréről meg ne is beszéljünk.Az egykék is más országba keresnek megélhetési lehetőséget.A munkaadók képtelenek a saját tulajdonukban a tőke újratermelésére..Az Európai Unió ezért kiszoritja a magyar háziasszonyt a saját tyúkóljából .Met olcsóbb a tojás a boltba mintha a saját portáján a saját tyúkja állítja elő.(A minőpségről ne beszéljünk,mert nincs mára jelentősége csak az árának!)

  2. Jocó szerint:

    “Orbán Viktor lett a legfőbb egészségügyi mumus” ez így is van! 7 év kormányzásuk alatt minimum 5 és fél ezer orvos hagyta el az országot és semmit nem tettek ez ellen!
    415 milliárdot költöttek 6 év alatt látványsportokra miközben 4 év alatt ugyanennyit az egészségügyre és csak a Puskás stadion fog 2-300 milliárdba kerülni! EZ ŐRÜLET!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.