Szíria

Az asztanai Szíria-tárgyalásokon a további részvételüket megtagadó szíriai bűnbandák alighanem bekalkulálták a döntésükbe Izraelt. Nem is csalódtak.

Az orosz külügyminisztérium bekérette az izraeli nagykövetet, hogy magyarázatot kérjen az izraeli légierő múlt héten véghezvitt incidense miatt – közölte ma Mihail Bogdanov az orosz külügy helyettes vezetője.
Bogdanov elmondta, hogy Oroszország a pénteken megtartott találkozón aggodalmát fejezte ki az izraeli nagykövetnek.
A zsidó államot nagyon nem izgathatta fel az orosz aggodalom, hiszen Izrael újabb légicsapást hajtott végre Szíriában hétfőre virradóra – jelentette a szíriai média.
Az izraeli légierő 24 órán belül már másodszor, három napon belül pedig harmadszor csapott le Szíria területén. Eszerint mára virradó hajnalban az izraeliek több célpontot is támadtak a szíriai-libanoni határ mentén. (Ez atekintetben lényeges, hogy Oroszország nem egyezett bele Netanjahu azon kérésének teljesítésébe, hogy Izrael Szíria mélységi területein is csapást mérhessen a Hezbollah milíciáira!)
Kelet-Homsz tartományban a Palmürával északi irányba határos Mazar hegységben folytatta offenzíváját a szír kormányhadsereg. Le is rendezték előírás szerint a kalifátusistákat az Al-Hurm hegyek gerincén.
Deir Hafer rémkalifátusistái az orosz-szír légipáros-szó szerint-martalékául szolgálnak. Tegnap mintegy 100 bevetésben puhították az ISIS-alapanyagot a végső főzésre. A “Tigrisek” viszont megindultak nyugati irányból, bár ez csak afféle puhatolózó nekiindulás. Szakértők ezt még nem a Deir Hafer elleni offenzíva megindításának tartják.

Damaszkusztól keletre saját késükbe dőltek a dzsuhadista martalócbandák, amikor tegnap reggel megpróbálkoztak a hadsereg elleni támadással. Estére már minden pozíciójukat elvesztették, és bebuktak egy rakat latoregyedet a kormányerők kontraoffenzívájában.
Deir ez-Zor kalifátusistáinak nincs nyugtuk. Tegnap már a Földközi tengerről is kapták az áldást az ottani orosz hajókról.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Paul Aradi szerint:

    A zsidó állam 1952 óta mindent meg tesz, hogy a nácikhoz hasonló ellenségeik felfejlődjenek. A baj csak az, hogy egy ilyen megsemmisítő agresszió, más népeket, főleg ártatlan zsidókat is érintene!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.