Valakik hazudnak!

Szögesdrótot tekertek a menekült lába köré – újabb beszámolók

Képtalálat a következőre: „Rendőri erőszak-kép”

Az egyik legnagyobb magyarországi jogvédő szervezet, a Helsinki Bizottság három munkatársa február végén két napot töltöttek a szerb-magyar határon. A Horgos és Szabadka környékén várakozó menekültek nekik is arról számoltak be, hogy “kék egyenruhások” különféle módokon bántalmazták őket, és többjükön jól látható külsérelmi nyomok is voltak.

Bakonyi Anikó, Léderer András és Somogyvári Zoltán a tapasztalataikról az Átlátszónak beszéltek. Egyebek mellett elmondták, hogy mintegy hétezer ember van a táborokban, és nagyjából ezren élnek hajléktalanként Belgrád környékén, és kétszázan Szabadka körül. Van, aki hónapok óta ott él, és van, aki már többször megpróbált átjutni a magyar határon.
A jogvédők azt mondták a portálnak, hogy látták a menekültek sérüléseit is. Volt, akin kutyaharapás volt, de jellemzően veréstől származó arc- és lábsérülésekkel találkoztak. Egy nagyon rossz állapotban lévő férfi, akinek kötés volt a lábán, azt mondta a Helsinki Bizottság munkatársainak, hogy az ő lába köré szögesdrótot tekertek. Egy 12 éves fiú is panaszkodott, hogy őt is bántották. Mindenkit megvertek.
A jogvédők beszéltek arról is, hogy nehéz bizonyítani, hogy magyar egyenruhások magyar területen követték el a bántalmazást.
Többen elmondták, hogyan történik tipikusan a verés. A történet szinte minden esetben ugyanaz. Átjutnak a határon, észreveszik, hogy jönnek a rendőrök, akik elfogják őket, majd először van egy nagyon alapos ruházat-átvizsgálás és motozás. Minden panaszban szerepel, hogy az átvizsgálás során elveszik és a szemük láttára összetörik a telefonjaikat. Tehát nem ellopják tőlük, hanem megsemmisítik őket.
Azt, hogy ilyen helyzetekben mit tehet a rendőr, szigorú előírások szabályozzák – írja a Népszava. Alapesetben a rendőr először is igazoltatással próbálja a személyazonosságot megállapítani, és átvizsgálhatja a ruházatot, csomagokat. A továbbiakban az elfogás és az előállítás szabályai a mérvadóak, annyi különbséggel, hogy a menekülteket nem a területileg illetékes rendőrségre, hanem a kijelölt tranzitpontra, határátkelőre szállítják. Az előállítás során a rendőr – előzetes figyelmeztetés után – fizikai kényszert is alkalmazhat az ellenszegülés megtörésére, a szökés megelőzésére. Ez jelenthet testi erőt, bilincset, paprikasprayt, sokkolót, rendőrbotot, kardlapot, illetve szolgálati kutyát. A kutyáról a rendőr „biztonsági okból” leveheti a szájkosarat.
(propeller)
Bal-Rad komm: “…magyar egyenruhások magyar területen követték el a bántalmazást…”
-Mondják ezt Belgrád, Horgos és Szabadka környékén a migráncsok! Bár a felsorolt települések NEM Döbrögisztán területén vannak! Hanem Szerbiában.
Namármost! Van minekünk ez a csodaGYODA, ami ráadásul okosodik, és jogi cécóval is meg van támogatva. Akinek sikerül átcsusszanni a fizikai akadályokon, azokra a jog csap le. Előállítás, meg “börtön”!
-DE VISSZA NEM TOLNAK SENKIT AZ ÁLTALA NYÍRT VAGY ÁSOTT LYUKON!
Ám az egyszer már behatolt migráncsokat mégis Szerbiában találták meg! Ezek szerint nem vetették őket börtönbe mint kéne? Hanem visszatessékelték őket JOGELLENESEN? Némi kínzás után?!
VAGY HAZUDNAK?
Valami ebben a történetben “nem kerek”!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Valakik hazudnak! bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Big szerint:

  Zsidók.Valaha mondanak igazat?

 2. erzsi szerint:

  igy van, mindegyikük zsidó.
  a fizikai behatolókat, kiskapukon át visszatessékelik szerbiába.

 3. IB szerint:

  igen hazudnak a migránsok..igy remélik hogy valakik nyomást gyakorolnak az országra és ök szabadon mehetnek nyugat felé megint ahogy eddig..a helsinki bizottság meg nem mérvado a soros alapitványulibsik….

 4. Kálmán Lőrinc szerint:

  Amúgy meg….. ha átjönnek határ, határzár, kerítés, cápával teli vizesárok, stb ellenére, örüljenek ha csak elverve vannak, nem pedig lelőve ahogy egy igazi határon jogos és indokolt lenne. Beszélgessenek a mexikói határon próbálkozókkal, hány kap golyót közülük.

 5. Jakócs Gábor szerint:

  A háború áldozatait még le is kell lőni?!Szuper humanista hozzáállás!Nem mondom!Igazi keresztény kultúrkör keresztény megoldása!Példakép a fasiszta USA!

  • Corvo Attano szerint:

   Az ellenállás mindenkinek joga, a szabályos belépés egy ország területére úgyszintén. Ezek a görények egyikkel se élnek. Náluk ezért golyó jár, nem simogatás mint itt…..

  • petymeg szerint:

   De lehet a liberális izrael is!

  • Nagy. szerint:

   Nyald ki a seggüket

  • olvasó szerint:

   A háború áldozatai már meghaltak, még egyszer már hullába nem eresztenek golyót! Max. lefejezik, ahonnan azok jönnek.

   A cikkben a rendőr szögesdrótot tekert a határsértő lábára. Volt bőrkesztyűje, meg jogellenesen elbontotta a műszaki határzárat? Max ezért büntethető lenne.

   Akinek baja van a migránsokkal való bánásmóddal, az fogadjon be közülük házi kedvenceket otthoni simogatásra! Lehet élen járni Gábor! Töltse meg a házát menekült férfiakkal, akik saját otthonukat, családjukat nem védik meg, de a magáéba biztosan köszönettel be-lelaknák.

  • akárki szerint:

   jakocs te korcs.: a muzulmánok 1x már lemészárolták M.o.felét. volt fosztogatás ,rablás, ölés,rablánc és a nők megerőszakolása. ez cirka 150 évig folytatódott.

 6. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Az Arab-félsziget monarchiái határainál getling géppuskákkal terelnék őket át – a paradicsomba, ha jogellenesen próbálna csak egy is belépni valamelyik országba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.