Buliév

Kancsal Maca kezéből megint kifolyt 135 millió forint

Képtalálat a következőre: „Kancsal Maca-kép”

Lehet, hogy soha nem lesz vége az 1956-os emlékévnek.

Egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) az 1956-os emlékévvel összefüggésben 229,65 millió forintot költ az Y- és a Z-generáció szemléletformálására. A KKETTK nyílt tenderét a Frank Digital Kft. nyerte, amely a megbízás keretében például épülethálókat és tűzfalfestéseket végez.

A céget 2014 áprilisában alapította a DryCom Informatikai Tanácsadó Kft., melynek egyedüli tulajdonosa Száraz István Péter. Ő egyben az Origo.hu-t és VS.hu-t is birtokló New Wave Media Kft. ügyvezetője is, amelynek a cseh Bawaco a tulajdonosa, ám sokan úgy emlegetik, mint Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak érdekeltségét.
A Közbeszerzési Értesítő március 17-i számában a szerződés két módosítás is megjelent, ezekkel együtt a végösszeg 135,4 millió forinttal növekszik.
– 112,5 millióval azért, hogy
“Az eredeti Szerződésben meghatározott három animált köztéri épületvetítések tekintetében az eredeti szerződésben foglalt időtartamnál hosszabb időtartamú köztéri épületvetítés és további épületháló-reklám és tűzfalfestés kerüljön megvalósításra továbbá a Szerződésben meghatározott Digitális részvétel fantázia megnevezés keretében megjelölt feladatok tekintetében további tartalmi elemek és felületek kerüljenek bele.”
– 22,9 millióval azért, mert
“A szerződés teljesítése során a Megrendelő részéről igény merült fel arra vonatkozóan, hogy az eredetileg tervezettől több helyszínen, nagyobb mennyiségben valósítsa meg az eredeti szerződésben rögzített feladatokat.”

Az 1956-os emlékévet sorozatos botrányok kísérik. A lebonyolításra 14,5 milliárd forintot kapott a Terror házát is üzemeltető KKETTK, de azt nem hajlandók kiadni, hogy mire költötték a pénzt. Schmidt Mária, a KKETTK vezetője azt mondta, hogy a közérdekű adatok nyilvánosságra kerülése “indokolatlanul zavarná az emlékév méltó lebonyolítását”. Ígérete szerint 2017. nyarán, a programsorozat lezárultával mindent közzé fognak tenni.
Annyit azonban már most is tudni, hogy a zavaros elszámolású halszagú dal 50 millióba került, Leslie Mandoki koncertjeire pedig 1,4 milliárd forint jutott.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: “…Digitális részvétel fantázia megnevezés keretében…”
-Fantáziálás ez az egész ország immár 27 éve.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Buliév bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Nem megy át a kommentem?

 2. vitorla123 szerint:

  EZ A LÁNY CSAK ŐSZINTÉN LEÍRTA, MIT GONDOL A MAGYAROKRÓL, MÉGIS ÓRIÁSI GYŰLÖLET ZÚDULT A NYAKÁBA


  Rettegve szállsz fel a tömegközlekedési eszközre, mert sosem tudhatod, hogy a megkeseredett, frusztrált utastársad mikor esik neked, vagy ami még rosszabb, az ellenőrök…
  Ezt a bejegyzést a Pesten Hallottam Facebook csoportban találtuk. Ez a lány leírta a véleményét, kulturáltan, pártsemlegesen arról, hogyan látja ma, Magyarországot. A kommentelőktől mégis rengeteg gyalázkodó megjegyzést kapott. Te mit gondolsz?
  “Olyan országban élek itt Európa szívében, ahol a fiataloknak a kitörési lehetőséget a külföldi munka, / aki nem tud külföldiül, vagy egyáltalán nem akar dolgozni / annak egy valóságshow-nak mondott televízió műsorban való ocsmánykodás jelenti.
  Olyan hely Magyarország, ahol a parlamentben elmondják, hogy az anya dolga a minél több gyermek világra hozása, miközben a lányok kurválkodnak, és aki az élményeit leírja könyvbe, az hőssé válik és hatalmas lóvékat szakít. (az első blődség, a második szánalmas)
  Olyan ez az ország, ahol rettegve szállsz fel a tömegközlekedési eszközre, mert sosem tudhatod, hogy a megkeseredett, frusztrált utastársad mikor esik neked, vagy ami még rosszabb, az ellenőrök visznek földre.
  Olyan országban élek, ahol ezer gyűjtés folyik az év minden napján, hogy a kórházakban normális ellátást kaphassanak a beteg gyermekek, ahol az ehhez szükséges eszközöket civil szervezetek vásárolják meg, illetve más civil szervezetek nyúlják le ugyanannak a pénznek meghatározó részét.
  Olyan helyen élek, ahol a gyermekek nagy százaléka még itt a 21. században is éhezik, és ahol Európa szinten a legnagyobb a daganatos betegségek előfordulása.
  Olyan országban élek, ahol napról napra hülyére vesznek, legyen bármilyen kormány, mert a politikusok egy igen jelentős része sosem képviselte az érdekeimet, megélhetési lehetőségnek tartják a társadalomban betöltött pozíciójukat. A bagót a tűzhöz közeliek árulják, míg a földeket a családtagok és a cimborák vásárolják fel – bagóért…
  Olyan ország ez, ahol a köz érdekéért dolgozókat megalázzák, semmibe veszik, a vállalkozni, boldogulni akarókat eltapossák, ellehetetlenítik, viszont a közbiztonságot nagyszerű traffipax kamerákkal védik…miközben mindennaposak a rablások és az emberölések.
  Olyan ország ma Magyarország, ahol százan százfelé húznak, de őket is folyamatosan elgáncsolják, vagy visszafogják, mert valakinek sokkal jobb, ha ülünk a seggünkön.
  Olyan ez az ország, ahol a sportot csak az olimpiakor tartják fontosnak, néhány kiemelt sportág kivételével, – amelyek pedig mára a politika játékszerévé váltak.
  Olyan ország van itt kérem, ahol az iskolákban tanárt vernek, miközben krétára már rég nem futja. Tandíj az nincs, viszont valamiért mégis fizetni kell.
  Olyan hely lett Magyarország ahol a munkának nincs becsülete, az ügyeskedők és a bűnözők viszont bármikor bármit megcsinálhatnak a tisztességes emberek kárára. Itt mindenki tartozik mindenkinek, és mindenki mossa kezeit.
  Olyan ország ez, ahol a rendőrökkel bohóckodnak, a tűzoltóknak a nevét elveszik és még meg is alázzák őket a nevetséges bérekkel, míg a katonáink ismeretlen tájakon védik mások hazáját a megélhetést jelentő zsoldért.
  Magyarország ma olyan hely itt Európa közepén, akit mindenki lesajnál, kigúnyol és nem vesz komolyan, de hogyan is lehetne, amikor mi a saját állampolgárainkat sem vesszük emberszámba! (mennyit is keres ma egy közmunkás? – és mennyi is a minimálbér?).
  Olyan érdekes ország a mienk, hogy a sok probléma ellenére az elit szállodák és bárok, és a pofátlanul drága vendéglátóhelyek mind csurig vannak a húszas éveikben járó szülők által pénzelt semmirekellőkkel, akikbe már fiatalon be van építve a szilikon, míg a verda kulcsa pörög az ujjon.
  Olyan ország Magyarország, ahol precízen semmiznek ki a bankok, miközben a hatalmon lévő bárki, és akárki is csak asszisztál hozzá….”
  A kommentelők nagy része szerint a lány csak siránkozik. Szerinted sem érdemes komolyan venni szavait? Vagy épp nagyon is el kéne gondolkodni rajtuk?
  (Képünk illusztráció)

 3. stefimrich szerint:

  Azért acsarognak rá az agyatlan klónok,mert ők ugyan nem értik az egészet,de uszítójuk nagyon is jól tudja,hogy igaza van,de még ennél több is igaz!!

 4. forradalom! szerint:

  Ha ez banzsimarcsikamcsalmaca ’56-él,a fél országot kiirtotta volna.Most csak az örökös sikkasztásban merül áldott tevékenysége.Igaz,azt is felsőfokon műveli.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.