Latorpalántából nemmzetthy hős!

Mansfeld sorsában tükröződik Magyarország sorsa a kommunizmus idején

Mansfeld Péter sorsában jelképesen tükröződik Magyarország sorsa a kommunizmus idején – mondta az Országgyűlés elnöke, a forradalmár kivégzésének 58. évfordulóján Balatonfőkajáron, az 1956-os forradalom tiszteletére állított emlékmű avatásán.

Kövér László azt mondta: Mansfeld Péter ma lenne 76 éves, megérhette volna a nagyapját és édesapját 1944-ben szovjet kényszermunkára hurcoló kommunista rendszer “magyarországi kimúlását” 1990-ben, valamint azt, hogy az 1956-os magyar hősiességet államilag forradalomként és szabadságharcként ismerték el.
Hozzátette: Mansfeld Pétert 1959 március 21-én azért végezték ki, mert 1956 október 23-a és november 4-e között 15 esztendősen harcolt a Széna téren, és “egyike volt azoknak a pesti srácoknak, akik szerették a szabadságot és nem szerették a kommunistákat”.
(hirado)
Bal-Rad komm: Egészen döbbenetes, hogy hová képes lesüllyedni a hatalom a bálványgyártás során. Mert pl. Mansfeld esetében bálványgyártás zajlik. Bűnözők faragnak bálványt bűnözőből.
Lássuk csak:
“…Az 1956 októberében 15 éves Mansfeld egy volt a pesti srácok közül, akik csatlakoztak a “forradalomhoz”. A Széna téri Szabó „bácsi” csapatához tartozott: autóval járta a várost – bár jogosítványa már életkorából adódóan sem lehetett –, híreket vitt, gyógyszert és fegyvert szállított.
Ellentmondó források vannak arról, hogy meddig maradt a forradalmárok között, de csaknem biztos, hogy november 4-től már nem vett részt a harcokban, hanem barátaival fegyvereket gyűjtött és szállított különböző rejtekhelyekre a harc későbbi újraindításában reménykedve. November 7-én például Piros László exbelügyminiszter házába surrantak be, de kifelé menet rendőrjárőrbe futottak: a fiúktól elvették a zsákmányolt fegyvereket és útjukra engedték őket.
Jelleméből és az autók iránti szeretetéből adódóan apró köztörvényes bűntényekkel telt az 1957-es éve: barátaival szerszámokat, autókat loptak, amelyekkel addig furikáztak a városban, míg ki nem fogyott a benzin.
Szórakozásuk akkor ért véget, amikor egy lopott autóval a Tímár utcában fának ütköztek, a társaságot pedig elfogták. Mansfeld egy év felfüggesztettet kapott, a tárgyaláson semmiféle politikai szál, ´56-os múlt nem került elő.
A vizsgálati fogsága alatt masszív gyűlölet alakult ki benne a Kádár-kormánnyal szemben, elhatározta, hogy „gengszter lesz”. Összebarátkozott a három évvel idősebb Blaski Józseffel, akivel 1958 elején betyárbandát alapítottak. Csatlakozott hozzájuk a hasonló korú Bóna Rezső, akivel Mansfeld a Széna téri csoportban is találkozott, és a nála is fiatalabb Furka László és Egei Attila. A „betyárbanda” működése mindössze három napig tartott.
Mansfeld korábban tökéletesen kiismerte az akkor még erdős, rétekkel tarkított Rózsadombot, többször itt is éjszakázott, ezért szorgalmazta, hogy a társaság itt alakítsa ki főhadiszállását. A többiek azonban nem osztoztak Mansfeld „betyárromantikájában”, inkább otthon, ágyban akartak aludni – leszavazták.
A banda elsődleges célja a bankrablás volt, amihez fegyverek, elsősorban pisztolyok kellettek. A két „forradalmár”, Mansfeld és Bóna részéről felmerült, hogy szórólapozzanak, és egyéb eszközökkel is törekedjenek az újabb “forradalom” kirobbantására. Blaski azonban, a társaság „korelnöke” elsősorban disszidálni akart, nem sokat foglalkozott politikával.
A „forradalmi cselekményekből” így végül nem lett semmi. Folytatták az autólopásokat, ténykedésüknek az olimpiai bajnok vívó, Kárpáti Rudolf autója is áldozatul esett. Filmbe illő jelenet volt, amikor a Marx téren rendőrök akarták őket leállítani egy lopott kocsival, társai már a pisztolyt is készenlétbe helyezték, de Mansfeld nem állt meg, piros lámpákon áthajtva lerázta az egyenruhásokat – jegyzi meg Eörsi László.
A későbbi ítélet alapjául szolgáló két fő vádpont is ezekben a napokban történt. Először fegyverszerzés céljából elrabolták az Árvácska utcai osztrák nagykövetség előtt posztoló rendőrt, Vekerdi Eleket: lefegyverezték, betuszkolták egy autóba, majd messzebb kidobták.
Ki kell emelni, hogy később Vekerdi tisztességes vallomást tett, nem volt célja, hogy „kitöresse a srácok nyakát” – fogalmaz a történész. Az emberrablás után a karhatalom már beazonosította a banda tagjait, a fiúkat városszerte keresték.
A periratok tanúsága szerint Mansfeld ötlete volt a másik „nagy dobás”, amiből a második komoly vádpont született. A történet igencsak kusza: Mansfeld még a vizsgálati fogságban ismert meg egy férfit, akinek forradalmi szerepét felesége buktatta le. Elhatározta, bosszút áll, és társaival el is mentek a nőhöz, hogy megöljék, s az is felmerült, hogy ha csinos, megerőszakolják. Tervük nem sikerült. Hogy azért-e, mert az asszony nem volt otthon, vagy azóta már szabadult férje nyitott ajtót, nem lényeges.
Mansfeld tehát nem a “forradalmárokat” sújtó megtorlás áldozata…”
-Nos hát “EZT” a Mansfeld Pétert magasztalja nemmzetthy hőssé Kövér!
Meg is érdemeljük! Az “ILYEN HŐSÖKET” is, meg a felmagasztalóikat is!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Latorpalántából nemmzetthy hős! bejegyzéshez 28 hozzászólás

 1. id Kiss László szerint:

  Döbbenet – döbbenet az mennyire nem értitek! Teljesen független, hogy zsidó vagy magyar, vagy komminista vagy fasiszta MEG STB. ISTA – ebben az esetben az áldozat! Mert arról szól, ez a történet – hogy elkövetésekor gyerek – megvárja míg felnőttkorú lesz és legyilkoltatja – ÉRTED?

  Admin:

  A KOR törvényei szerint MÁR KORÁBBAN IS felköthették volna!

  • Hun szerint:

   Admin! Ebben a kérdésben most nagyon nem értek veled egyet. Te is tudod hogy hogyan müködik a hatalom. A periratokba azt irnak bele amit akarnak és úgy magyarázzák a dolgokat ahogy akarják. Lehet ha a mostani korban Magyarországon élne ő lenne a legkritikusabb híve döbrögi rendszerének.

  • Realista szerint:

   Nem nemzeti hős, de megölni nem kellett volna. Lehet ezen rugózni, lehet adminnak erőből védeni a védhetetlent. Ez egy aljas tett volt. Ha megérdemelte, ha nem. Kínozni, aljaskodni, mint a rohadt avós söpredék, ezzel ugyanolyan szintre mentek le mint anno a nyilas söpredék. Ezért is ment át sok nyilas az ávóba. Emberiség legalja az aki erőszakhoz, a másik gyengeségét a maga erőfölényét kihasználva aláz másokat akik nem értenek vele egyet, a saját eszméjét erőszakkal ráerőltetve a másikra. Legyen az egyházi címszó alatti inkvizíció, fasizmus, kommunizmus, vagy az aberrált liberális média és agymosó terror. Erre nincs mentség. És egyesek ennek még örülnek, ezeken a tetteken örömködnek. Az ilyen gondolatokkal kacérkodók morális csődtömegek.

   • id Kiss László szerint:

    Hallgassátok élő adás pont erről beszélnek:

    http://www.kubinyitamas.hu/

    • vitorla123 szerint:

     Mansfeld!!! Vagyis az Izraeli második front katonája.ASki köztörvényes balhés volt.Az ÁVO nem nyilas,hanem deportált túlélő zsidók gyüjtő helye volt.Tele nyilas,csendőr áldozatok lemészárlásával.Kádár ezért hozta a törvényesség szigorú betartására az utasítását.Eltávolították a fegyveres szolgálatoktól a zsidókat. Pl.Berkesi András!

     • Realista szerint:

      Voltak nyilasok is az ávónál. Mindenki írhat amit akar, ezek tények és tudom, láttam dokumentumokat. Ez a srác 56-ban 15 éves volt. De nem ez a lényeg. Az aljasság. Legyen az kommunista, fasiszta, csinálja inkvizítor, zsidó vagy bárki, most az isis pl, de a kínzás, a másik megalázása undorító és gyenge emberek okádnivaló játékszere. Nem értek egyet a katolicizmussal, a fasizmussal, a kommunizmussal? Akkor meg kell kínozni, verni, alázni? Ez emberi? Aki egy ilyen sima bebörtönzést, ottani kínvallatást, egy kiskorú aki bármit is tett emberi mivoltában megalázni az jó? Aki ezt mentegeti az alja ember. Az ilyennek ha a saját rokonával, szerettével történne ilyen akkor másképpen látná a dolgot.

      Az ítélet végrehajtásának hagyományos módja az, hogy a nyilvánosság kizárásával, hivatalos személyek jelenlétében (ügyész, bíró, orvos stb.) két hóhérsegéd bevezeti az elítéltet az akasztófa alá. Itt felolvassák az ítéletet, majd utasítják a hóhért az ítélet végrehajtására. Ekkor az elítéltet a bitófa alatti kis emelvényre állítják, nyakába teszik a kötelet, majd kirántják a lába alól a dobogót, és a két hóhérsegéd az elítélt lábához kötött kötéllel egy a bitófa oldalán lévő csiga segítségével megnyújtja a testet. Így a koponya elemelkedik az utolsó nyakcsigolyától. A főhóhér ezután egy létra segítségével az elítélt mögé kerül, és egy erőteljes félfordulattal elcsavarja az elítélt fejét. Így a nyúltagy azonnal elszakad, és az elítélt már nem érez semmit. Ezután néhány perc múlva bekövetkezik a halál. Mansfeld Petinél ez nem így történt! A kivégzésen a hivatalos személyek mellett ott voltak a nyomozók is, hogy kiélvezhessék „munkájuk” eredményét, az „édes bosszú” perceit. Kivezényelték a rendőrtiszti iskola egy szakaszát is, hogy a hallgatók lássák, hogyan számol le az „igazságszolgáltatás” a szocialista haza ellenségével. Ezután a szokásos módon kivezették az elítéltet, a bitófa elé állították, és felolvasták a halálos ítéletet. Pétert ezután felállították a bitófa előtti dobogóra, nyakába akasztották a kötelet, és kirántották a lába alól a dobogót. Azonban a hóhérsegédek nem nyújtották meg a testet, és a főhóhér sem szakította el a nyúltagyat. Ezért Péter nem vesztette el az eszméletét, hanem fuldokolni kezdett, és az életéért küzdő test önkéntelen vonaglásba, rángatózásba kezdett mindaddig, míg el nem vesztette az eszméletét. Peti 13 percig szenvedett és vívta haláltusáját, míg meg nem szűnt a szíve dobogni. Ez a látvány nem rázta meg a szocialista igazságszolgáltatás bajnokait (legalábbis látszólag), csak a kivezényelt tisztiiskolások közül lett rosszul egyik a látványtól, akit ki kellett vezetni. Ezután ½ órát kellett a holttestet a bitófán hagyni, és csak ezután lehetett leemelni és elvinni.

     • vitorla123 szerint:

      Ez nem változtat azon,hogy a “forradalom” az Izraeli támadás(Szuezi kaland)második frontja,elterelő hadműúvelete volt.Érdekes ,hogy a név neked nem mond semmit.Ráadásul a többiké sem.Most néztem a plakátokat.Talán ki kellene értékelni,ki volt közűlük magyar és ki a bosszúálló zsidó!

   • Kovács szerint:

    +1.
    Az Igazság (szatja) követése nem engedi meg az erőszak alkalmazását az ellenféllel szemben. Nem erőszakon alapuló ( állami vagy a vallások isteni) törvények vagy szabályok miatt, hanem saját magas etikai szintje, saját belátása alapján.
    Az embernek le kell mondania az erőszak minden formájáról és kell, hogy ragaszkodjon az igazsághoz, ne engedelmeskedjen igazságtalan törvényeknek.
    Az emberek etikai állapotának nagyon alacsony szintje, amikor lelkiismeret furdalás nélkül fordítva járnak el, egyrészt engedelmeskednek az igazságtalan ( és erőszakon alapuló) törvényeknek másrészt maguk is erőszakot követnek el a gyengébb, védtelenebb lények ellen.

   • jános szerint:

    A nap is durva mert erőből süt és megéget.
    Majd hagyom hogy gyurcsány ferkó ha elkapom mondjuk, és kellenének a külföldi számlaszámok azt röhögne rajtunk mert ne hogy már megkínozzuk mert te nem hagynád, mert morális csődtömegek leszünk. Hamarabb lennél halott mint hogy kimondanád hogy egy.

 2. SaLa szerint:

  Madarat tolláról kövért barátjáról!

 3. stefimrich szerint:

  Az egyik súlyos bcs.-t már 18 éves elmúlt,mikor elkövette,aztán a korábban elkövetett cselekményei is ekkor nbeszámítottak az ítéletbe!Súlyos félremagyarázás áldozatai a védelmében kommentelők!
  Úgy tudta,hogy nem ítélhetik halálra,és a smasszerokkal,a rendőrökkel,valamint a bíróságon is pofátlan,szemtelen magatartás tanúsítot,akkor omlott össze,mikor közölték vele,hogy bizony adható neki a kötél!Ezt a rá vigyázó smasszerektől tudom!!Csak erről ma nem beszélnek a nagy hős-gyártásban!!

  • Realista szerint:

   Nem védelmezem, hanem az erőszakot az esztelen gyilkolást ítélem el. Legyen az isis, vagy a régi korok inkvizítorai, vagy a nyilasok, kommunisták, bárki. Kínzás, kínvallatás, erőszak. Amúgy konkrét esetben tárgyi tévedés a következő:

   “Az egyik súlyos bcs.-t már 18 éves elmúlt”

   1941. március 10-én született. 1958. február 19-én tartóztatták le. Első fokon 1958. november 21-én életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték szervezkedésben való részvétel és egyéb bűncselekmények vádjával. Ezt a Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsa 1959. március 19-én halálbüntetésre súlyosbította. Két nap múlva kivégezték – tizenegy nappal tizennyolcadik születésnapja után. Előtte már börtönben volt. Ő már 18 évesen lószart nem követett el. Hogy előtte mit és azért mit érdemelt volna az más kérdés. De kivégezni 18 évesen aljasság volt a köbön.

 4. stefimrich szerint:

  Aztán meg a sok idióta védelmező elfelejti,hogy akkor érvényben volt a külföldi jog gyakorlati átvétele,és melyik más államtól ered az,hogy a súlyos bcs.-t elkövető fiatalkorút halálra ítélik,és csak azután végzik ki,miután betöltötte a 18.-évét!?Na,ugye hogy a nagy demokrata USA_ból!

 5. lacii szerint:

  Érdekesek ezek a “Hősök” vagy bálványok. Legyen az Dózsa , Zrinyi. Kádár, vagy a Sanyi az ötödikről.
  Az ember egyik szórakozása, hogy kitalál hősöket és Anti hősöket is. Ez mindig a Politikai széljárástól függ.
  De mindig fog jönni valaki ,ez esetben a “gyilkos ” kezű rém a halál.
  Aki fogja a Hősöket és a nem hősöket is, és leránt róluk mindent ami anyagi világ díszlete volt.
  És ezek a hősök, vagy nem hősök ott fognak állni pucéran a teremtőjük előtt.
  Ott majd kifog derülni, hogy kinek milyen a lelke.
  Itt már nem fog számítani semmi ,csak a lélek milyensége.
  Aztán mindenki megy oda ahová a Földi élete során minősítette magát.
  Mindenki át fog esni ezen a tortúrán , még én is.
  Remélem test üreg motozás nem lesz, mert azt nem tenne jót az aranyeremnek.
  További szép napot mindenkinek.

  • V.kutya szerint:

   A magyar történelem eddigi utolsó győztes hadjáratai:
   http://muon.hu/buszkek-lehetunk-a-tanacskoztarsasagra/
   ÉLJEN A MAGYAR TANÁCSKÖZTÁRSASÁG!

   • id Kiss László szerint:

    V. kutya nem érthetően mondtam – írtam le – tanulj – tanulj – tanulj!
    akkor itt talán megérted hallgasd meg:
    https://www.youtube.com/watch?v=amuFf_ZIqyU
    és az ajánlott linkedre ezt írtam:
    “..l.ászló Kiss · Bázakerettye, Zala, Hungary
    Kalmár Szilárd te nem tök hülye vagy – mondanám , ha nem prókátor, ha nem tudod mit jelent mert idegen szó keres meg emailban – utálom és undorodom az ilyenektől és ráadásul terjesztik és butítják a már ugy is lebutitott tömeget!
    Tetszik · Válasz · 8 perce
    Facebook Comments Plugin…” ÉRTED?

   • Kovács szerint:

    A tanácsköztársaság a legszégyenteljesebb történése volt a magyarságnak. Kormányában “felülreprezentáltak voltak” a zsidók, azért lett a goj Garbai a kormányzótanács vezetője, hogy legyen, aki szombaton is aláír (mármint a halálos ítéleteket).

   • V.kutya szerint:

    Még egyszer, a szarevő, véngeci náciknak:
    Az utolsó győztes hadjáratot a Vörös Hadsereg vezette, és ők foglalták vissza az oláhoktól, tótoktól az ország egyharmadát, és ha ezek a vörösök nem lettek volna, Horthynak nem lett volna hová bevonulnia a fehér lován!

    • petymeg szerint:

     Max+

    • jános szerint:

     Én mondhatjuk úgy hogy tán” náci” vagyok persze nem de legyen.
     Az tény hogy míg az országban a horthysták dermedten baszták az anyukat pl. horthy kenderesen lógatta pőcsét addig a vörös hadsereg erején felül mindent megtett a haza védelméért. Cáfolhatatlan tény
     A “náci” ugyanúgy rühelli most is meg akkor is az országkifosztó oligarchákat legyen az magyar horti, vagy zsidó weisz manfréd.
     A kommunizmus nemzetközi jellege miatt nem szimpatikus a “náciknak” mert sok a zsidó aki mindent szétver maga körül.
     A kommunistának nem tetszik a “náci” mert blablabla.
     Én” kommunista” vagyok aki csak magyarral akar szövetkezni mert látni sem akarja az országában a rohadt zsidót, akkor én mi vagyok “náci”.

     • V.kutya szerint:

      A náci mindig azt hangoztatja, hogy ő tulajdonképpen kvázi kommunista, sőt, jobb is mint a kommunisták.
      A kommunista soha nem mondja azt, hogy ő náci, sőt még annál is jobb!
      A leglényegesebb: a náci szerint a proletariátus nem része a nemzetnek – úgy bizony – de azért besorozza a prolikat, és azok gyermekeit golyófogónak – lásd Don-kanyar.
      És még egyszer: épp ez a proletariátus foglalta vissza országunkat az oláhoktól, másképpen ma Debrecen főtere, a Nagytemplom előtt piros-sárga-kék kockákkal lenne lekövezve.

 6. János szerint:

  1956 nyarán pallosjogot adtak a feminista nőknek, hogy szabadon legyilkolhassák a gyermekeiket, ABORTUSZ címén! Az állam pénzén, mert a nő teste, a nő döntése! A büdös qrvái azóta a mai napig 9.000.000, azaz kilenc millió gyermeket gyilkoltak meg, könyötelenül, irgalom nélkül, szívtelenül, állat módjára, barbárul, kultúrált nőhöz méltóan, egyszóval NŐIESEN! Ezek a gyilkos nők “nemes tetteikért” 40 év munkaviszony után, jutalmul a meggyilkolt gyerekekért korkedvezményes nyugdíjat is kaptak! Bravó magyar állam! Bravó Fidesz! Ezek után nem tudom sajnálni, hogy egy szar bűnözőt esetleg felakasztottak, még ha kiskorú is volt! Bűnözni nem volt kiskorú? Nem , az más, az izé, az hogyishívják! Az a kilencmilió 1000 %-ban ártatlan volt, ártatlan és esélytelen, mégis barbár módon felnyégyelték őket, leszaggatták kezeiket, lábaikat, majd a fejüket! És van olyan képmutató barma a világnak, aki egy rohadt, szadista féreg bűnöző kivégzése ellen emel szó? Ez a gyalázat! És ha már a lelkek ártatlanságáról beszélünk, ennek a kilenc milliónak valóban ártatlan volt a lelke, nem úgy mint a rendszerváltó politikusoknak, pl. a Princz Gáboroknak, Karcagi Marcsiknak, a svájci frank alapú hitelek kiközvetítőinek, a cukorgyárak lerombolóinak! Ezeket miért nem “abortálják”? Túl sok a bűnös! Ebben az országban nincs becsület, csak a sok bűntény!

  • vitorla123 szerint:

   A nők joga,hogy a gyereked megszülik vagy nem.Ha úgy ítélik meg,hogy nem vagy tisztességes apa,nem szülik meg a gyereked.Mert nem vagy számára megbízható! Mint a Mansfeld!Ez ennyire egyszerű.Ma pedig azért nem szülik meg,mert a gazdasági berendezkedés olyan,hogy nem tudják emberhez méltóan felnevelni.Baszni meg kell.Meg szarni,meg aludni.Mert a biológia így működik. Persze a lényegben egyet értünk.Nem nők abortuszát,hanem a férfiak szilikon golyós lekötését kellene támogatni és propagálni.Nagy kérdés,ha így lenne e egyáltalán, születne e magyar nemzetiségű gyerek a rendszerváltás után 28 évvel.Ebben az esetben egyetlen abortuszra nem kerülne sor.Mert a kulák rendszer az Európai unióban működésképtelen.A sok milliárdos támogatás ellenére sem. Ponyátna?

   • Fergeteg szerint:

    Ez nekem egy kicsit kultúrmarxista ízű hozzászólásnak tűnik, tisztelt Vitorla, még ha talán nem is annak szánta. Az áramlat a baloldal rákfenéje vagy vírusa, éppen ezért kerülni kellene vele még a flörtöléseket is, mert felégeti a hidakat a szélesebb összefogás előtt. Számomra például vörös vonal. A nő részéről az viszont joggal elvárható, hogy nemi erőszak elszenvedőjévé ne válhasson, nemi kapcsolat csak a beleegyezésével történhessen, illetve ha mégis megtörténne az erőszak, annak arányos és érdemi következményei legyenek az elkövetőre nézve. A többi feminizmus.
    Egyébként a sokat emlegetett cigány szaporaság egyik oka, hogy a szegényebbjeik jóval kevesebb óvszert használnak (nyilván másra költik a pénzt), és ezek az emberek nem kevesen vannak. Egy másik, hogy a fiatalabbjaiknak sokszor még az elemi ismereteik is hiányoznak a szaporodásról, valamint annak társadalmi következményeiről. A gyerek pedig számukra (anyagi) lehetőség is. Stb.
    Ami a magyar népesedéspolitika sikerkorszakának “termékeit”, a Ratkó-gyerekeket illeti, döntő fontosságú volt, hogy a csöppségeknek jó esélyük volt a megszületésre, vagyis az abortuszok száma drasztikusan csökkent a tiltás és büntetés miatt. Ez az értékrendbeli változás, párosulva más vívmányokkal, később igen gyümölcsözőnek bizonyult. Vagyis, ha valaki még meg akar kísérelni egy népesedési beavatkozást Magyarországon (és nem szeretné a népesség végleges megváltozását néhány évtizeden belül), az egyrészt az abortusz lehetőségének korlátozásával, a fogamzásgátlókra, “esemény utáni” készítményekre és óvszerekre kivetett adóval (plusz árusításuk feltételeinek jelentős szigorításával), valamint a pornográf és erotikus tartalom kemény szabályozásával is felelhet a kihívásokra. Többek között, mert nyilván más intézkedések is szükségesek lennének még.
    Hogy micsoda köpködés indulna meg ezek hatására, azt el lehet képzelni. Hoppá! Lehet, hogy a “demokrácia” mai, felelőtlenségre és információszegénységre, illetve döntően öncélúan működő kapcsolatrendszerekre épített formája nem lenne alkalmas környezet egy ilyen beavatkozáshoz? Nem is merik meglépni őket jelenleg.

  • vitorla123 szerint:

   Valamiért nem tudok megint reagálni.

  • Kovács szerint:

   Indulataid nem engedik, hogy a kérdést árnyaltan közelítsd meg.
   Aki szót emel az erőszak ellen – még ha itt konkrétan egy általad bűnözőnek nevezett egyén kapcsán is- az nem feltétlen pártolja az abortuszt, sőt éppen fordítva.
   Másrészről felhívnám a figyelmed, hogy ez az ún. “kilencmillió” egyáltalán nem volt ártatlan, jóllehet egyetlen bíróság sem ítélte halálra őket ( persze nem mintha bármely bíróságnak erre joga lenne). Ám a karma törvénye végtelenül igazságosabb, mint bárki ember fia. Ha átgondolod, hogy mennyi az erőszakot követtek el az utóbbi néhány ezer évben, akkor talán azt is belátod, hogy ezt az erőszakot bizony el is kell szenvedni ezen lelkeknek, és megkockáztatom, az abortusz ennek az egyik legkevesebb szenvedést okozó módja.
   Tetszik- nemtetszik jön az Aranykor, és ennek előfeltétele a lelkek számára a karmájuk ledolgozása, mégpedig olyan módon, hogy ennek folyamán a lehető legkevesebb és legenyhébb karmikus cselekmény történjen.
   Másik dolog, amire felhívnám a figyelmed, a ne ölj az nem azt jelenti, hogy ne okozz halált egyetlen szempillantás alatt. A ne ölj parancs ellen az is vétkezik, aki más vagy maga életét csak olyan módon rövidebbíti meg, hogy a béka segge alatti etikai szint szerint ugyan elfogadott, de mégis ártalmas dolgokat végez, gondolj az alkoholra, dohányra, környezetszennyezésre, más emberek kizsákmányolása általi életminőség romlásra és lehetne még sorolni.
   Harmadszor felhívnám a figyelmed, hogy itt három különböző szintű ártó tettről beszélünk, egyrészt közvetetten közvetett, az ember környezete elleni tettekről, másrészt közvetve az emberi testnek és biológiai alapjának a megkárosításáról, harmadrészt magának az emberi léleknek az elnyomorításáról, elnyomásáról, szabadsága megkurtításáról, ahol is ez a harmadik a legsúlyosabb tétel.

 7. nyolci szerint:

  Mansfeld egyértelműen bűnöző volt, más kérdés, hogy inkább egy elkallódott marhának tűnik. Az hétszentség, hogy nem volt hős, és a politikai szál (röplapozás) inkább csak mellékes önigazolás volt. Ja! A zsidózóknak üzenem, hogy óbudai sváb volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.