Szíria

Észak-Szíria török határral szomszédos kurd enklávé városába-Afrinba-tegnap bevonultak az orosz hadsereg különleges egységei.

Anatolij Volkov vezérőrnagy, a társulat parancsnoka elmondta: közelben a török határ. És nem nagy a barátság. A mi feladatunk megértetni: támogatjuk a szír kormányhadsereget, és kezeskedünk a békesség fenntartásért.
A kurdok megnyugvással fogadták a bevonulást. Az ankarai maffia világuralmi terveket szövögető feje kissé ideges a dolgok ilyetén alakulása láttán, de kénytelen magát türtőztetni. A Medvével ingerkedni lehet!-csak éppen életveszélyes játék.
Így aztán Kardigan keresztapu most az Európai Unióval grimaszol.
Szíria déli Quneitra tartományában egy izraeli drón esett áldozatául a szír-izraeli légiaffér sorozatnak tegnap délután.
Hama tartomány északi részén az an-Nuszra horda egyedei élnek át rettenetes megpróbáltatásokat. (Már amelyik martalóc túlél egy ilyen “gradozást, az igazán szerencsés.) A kormánycsapatok egyre vadabb tempóban irtják őket:
Raqqa délkeleti Qasta al-Sukun nevű kerületének vasútállomására tegnap begördült egy vonat. Utasai az utolsó szálig kurd milicisták voltak. A döbbent kalifátusistákat az utolsó szálig kiirtották. Senki sem tudja, hogy kaparintották meg a vonatot a kurdok.
Az akció már csak azért is kellemetlen az ISIS-nek, mert a Deir Hafer irányából menekülő kollegák mostmár fogadóállomás nélkül maradtak.
Deir ez-Zor irányába menniük pedig megintcsak reménytelenség. Ott ugyanis elég csinos kis katlant alakított ki a kormányhadsereg és a légierő a kalifátusistáknak. Érkezhetnek akár Palmyra, akár Deir Hafer, akár Raqqa irányából.
Vágóhíddá változtatta tegnap az amerikai légierő Idlibb martalócok által leginkább teletümött vidékeit. Jönnek-mennek a drónjaik, és mészárolják a banditákat. Tegnap két magas rangú zsiványfőnököt likvidáltak, kiséretesatül.
Damaszkusz Jobar kerületében nem használt a dzsihadistáknak a véres fejbeverés. Ma reggel ismét támadást indítottak a szír hadsereg ellen!-kb. ugyanazzal az eredménnyel. Rengeteg pribék pusztul el a harcokban, amelyek azért a kormánycsapatok számára sem csupán örömködés.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. RANGER48 szerint:

  Izrael pökhendi arroganciája határtalan.Az izraeli védelmi miniszter, Avigdor Lieberman azzal fenyegetőzött, hogy elpusztítja Szíria légvédelmi rendszereket, ha azok ismét célba veszik az izraeli repülőgépeket a szíriai légtérben.Úgy néz ki, hogy Izraelnek érik a gyümölcs a pofonfán…

  https://sputniknews.com/middleeast/201703191051746758-israel-syria-strikes/

 2. RANGER48 szerint:

  Putyin egyenlőre hallgat, de jelzésértékű hogy az USA és Oroszország közötti feszültségspirál elérte a csúcsot ezen a héten, amikor Vlagyimir Putyin felfüggesztette a plutónium újrafeldolgozási üzletet az USA-val a “barátságtalan” amerikai politika miatt.
  A következmények meglehetősen riasztók.
  Ha Moszkva hallgat, geopolitikai jelentősége nullára csökken. Ha ő felveszi az elédobott kesztyűt, akkor a mindent elsöprő nagy háborút választja -, figyelmeztetett Nezavisimaya Gazeta csütörtöki cikke.

  http://www.veteranstoday.com/2017/03/21/has-russia-changed-its-stance-on-syrian-air-defence/
  http://www.ng.ru/world/2017-03-22/2_6954_siria.html
  http://vesti.lv/news/asad-prokommentiroval-incident-s-atakoi-izrailyskih-vvs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.