Ahol nem tákolmányosították a lopást

Már a Putyin-rezidencia építkezésén is lopnak? Őrizetben az építő cég vezetője

28,5 milliárd forintnak megfelelő rubelt szántak az orosz elnök novo-ogarjovói hivatalos rezidenciájának bővítésére. A kivitelező állami cég a gyanú szerint 200 millió rubellel számlázta túl a munkát.

Jelentős anyagi kárt okozó csalás és bűnszövetkezet létrehozásának gyanújával őrizetbe vették Andrej Kaminovot, a Kreml által megrendelt legújabb építkezéseket kivitelező Ateksz állami vállalat vezetőjét – közölte kedd este a Fontanka szentpétervári hírportál és az RBK gazdasági lap online kiadása.
Az Ateksz állami építőipari vállalat az orosz kormányzat és annak kommunikációs csatornái védelméért felelős Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) alá tartozik. A cég Vlagyimir Putyin elnök novo-ogarjovói hivatalos rezidenciáján egyebek között egy protokollfogadásokra alkalmas épület, egy szálló, egy garázs, egy kazánház és több más objektum felhúzására kapott megrendelést.
A munkálatokra szánt 5,7 milliárd rubeles (kb. 28 és fél milliárd forintos) keretnek eddig a felét költötték el; a kivitelező RBK szerint 200 millió rubellel számlázta túl az általa elvégzett munkálatokat (1 rubel csaknem 5 forintot ér).
Kaminovot az Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a nyomozó Bizottság (SZK) munkatársai fogták el. Az őrizetbe vett cégvezető üzleti partnere volt és barátja Dmitrij Mihalcsenko szentpétervári milliárdosnak, akinek sajtóértesülések szerint a posztja elnyerését is köszönheti, és akivel együtt sorra nyerte meg az FSZO felújítási és építtetési pályázatait.
Mihalcsenkót, a Fórum holding társalapítóját és társtulajdonosát, aki a kulturális minisztériumnál a történelmi épületek restaurálására szánt pénzek megdézsmálása körül kirobbant botránynak is fontos szereplője, egy éve alkoholcsempészés miatt tartóztatták le. Az ügy nem sokkal később Jevgenyij Murov tábornok, az FSZO igazgatójának felmentéséhez vezetett.
A Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap szerint Kaminov lebuktatásnak napját a szakértők egyszerre nevezik “történelminek és tragikusnak”, mert “ha már az elnöki építkezéseken is lopnak, akkor a többiről minek is beszéljünk?”
Kaminovval együtt őrizetbe vették volt helyettesét, Sztanyiszlav Kjunert (aki korábban Mihalcsenko cégeinél dolgozott) és Dmitrij Torcsinszkijt, a Sztrojkomplekt építőipari vállalat volt vezetőjét.
(HVG)
Bal-Rad komm: Minjárt az elején: Novo-Ogarjovo A MINDENKORI OROSZ ELNÖK rezidenciája.
Amelynek felújítása során NEM EGÉSZEN EGYMILLIÁRD forintnak megfelelő összeggel túlszámlázott a kivitelező cég.
AMI ÁLLAMI CÉG!
De a MEGRENDELŐ UTÁNASZÁMOLT, és…
VANNAK KÖVETKEZMÉNYEK! Meg lesznek is!
Sokan vádolják Döbrögisztán vajdáját, hogy a “putyini modell” követője!
Oroszországban NEM TÁKOLMÁNYOSÍTOTTÁK A LOPÁST! Tehát a vád itt megdől.
Az pedig SZÁMUNKRA FURCSA, hogy a’ zoroszok rongyos egymilliárdos túlszámlázás miatt… Hát mit csinálnának egy “karmelitás” buli esetén?
A novo-ogarjovoi esetből kiindulva lenne lánccsörgés. Meg a tolvajkórus éneke!
Amit azért érdemes megjegyezni a novo-ogarjovoi eset kapcsán: a Medve látása-hallása-szimata kiváló! Ereje hatalmas.
Senki ne gondolja, hogy Döbrögisztán eseményei a Medve számára vidító dolgok!
NAGYON NEM AZOK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ahol nem tákolmányosították a lopást bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Sneider Imre szerint:

  Kedves Admin!
  Ehhez a cikkhez valamiért nem lehet hozzászólást csatolni. Mi történhetett?

 2. Sneider Imre szerint:

  Roppantul kifejező a fenti kép. A testbeszédek sok mindent elárulnak.
  O.V. – Kedves Vlagyimir. Igen nagy szarban vagyok. Otthon apad a lopni való, az EU-ban lassan szopóágra kerülök, és patrónusom, Donald nyakát is éppen ki akarják tekerni. Esetleg akadna számomra valami féle vazallusi állásod?
  V.V. Putyin. – Banyek, romagyerek. Azt hallottam, igen rendes és szavahihető vagy. Lássuk csak… Stadionjaink vannak, kisvasút helyett van Transz szibériai vasutunk, hm… Megvan, Kolimára keresek bentlakásos lágerkápót. Oda jöhetsz, de csak akkor, ha a Parlamentnek nevezett gittegyleteteknek a tagjait beutaltként magaddal hozod. Gondold el, legalább a sajátjaid is veled lehetnek.
  O.V. – Ööö. Inkább valami belső bizalmasi állásra gondoltam, jó pénzért.
  V.V. Putyin. – Ááá. Seggnyalóból és korrupt féregből mi is el vagyunk látva.
  O.V. – Akkor ezt is megszívtam. Mehetek tovább Erdoganhoz…

  • Sneider Imre szerint:

   Nahát, órákkal később mégis csak megjelent a hozzászólás? Vajon közben merre járt?

   Admin:

   Túl sok a kanyar az internetdróton. Valamelyikben elakadt. De most kiváncsi vagyok rá, mert VALAMI nem a szemétbe rakta, hanem EGYET a sokszor ismételt küldeményeid közül a lomtárba. Onnan meg lehet minősíteni. Elvileg mostmár a hozzászólásod nem minősíti AZ A VALAMI spamnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.