Még egyszer-röviden-Mansfeldről

Olvasóink-kommentelőink meglehetősen vegyesen viszonyulnak a tegnai copy-paste cikkhez, illetve…
Mansfeldről írnak/kommentelnek, a törzscikkre reagálva. A “szegény fiúcskáról”, akinek nyakát szegte a “kommunista diktatúra megtorló gépezete.”

Mansfeld a cselekményeit egy statáriális időszak alatt követte el. De talán nem is ez a lényeg. Mansfeld egy piti kis csirkefogó volt. Hogy mi lehetett volna belőle? Az egy más kérdés!
Azazhogy látjuk MI LETT BELŐLE! NEMMZETTHY HŐS LETT BELŐLE!

Egy nemzetiszín sztaniolba csomagolt rablórendszer által kreált nemmzetthy hős!
A cikkhez fűzött Bal-Rad kommentnek tulajdonképpen ez a mondanivalója a Mansfeld-rablóhordák párosításról.
Az, hogy az országunkat eluralt, a magyarokat kifosztó rablóelit az igazság – számára kedvező – kimazsolázásával, HAZUGSÁGRA ÉS BECSAPÁSRA ALAPOZVA KÉPES FABRIKÁLNI ünnepeltet. Akit aztán ünnepelnek is rendszeresen. Elvárva, hogy az Istenadta nép is ünnepelje VELÜK együtt!
MAGUKAT IGAZOLVA!
Mansfeld bankrablónak készült! Csak neki nem sikerült!
Utódai kifinomultabbak! Ők a bankokkal együtt RABOLNAK! Nekik sikerült!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Még egyszer-röviden-Mansfeldről bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Az igaz, hogy a rendszer akárkiből hőst tud kreálni. Bármelyik rendszer bárkiből. Legyen valódi hős, vagy csak egy piti bűnöző. Legyen az kommunizmus, legyen az kapitalizmus, nácizmus. Minden rendszer kreál magának hőst, akit a másik oldal gyaláz.

  “az az eszme, amely szerint a társadalmi haladás érdekében ki kell irtani egy társadalmi osztályt, az az eszme nem lehet szép, az abban hívők nem akarhatnak jót. És mondjuk ki ezerszer, újra és újra: teljesen mindegy, hogy osztályalapon vagy faji alapon kezdenek el irtani, embert ölni, táborba zárni, kínozni, vagyont elkobozni, aki ilyet tesz, becstelen gyilkos, gazember. Akár náci, akár kommunista.”

  Én hozzáteszem legyen az isis, legyen az egyházi inkvizítor, bárki, aki a másikat képes megalázni, kínozni és erőfölényével visszaélni az egy aberrált aljas és beteg alak. Ha valaki vét, meg kell büntetni. Arányosan, és igazságosan. Azt nem mondom törvényesen mert törvényt mindenki olyat gyárt amilyet akar. A náci az náci törvényt a kommunista az kommunistát a saját igénye szerint. Én egyetértek a halálbüntetéssel is, de nem értek egyet a kínzással. Nem értek egyet ha egy bűnös családját is atrocitás éri. És azzal sem, hogy valakit megbélyegezzenek. Ha valaki kommunista, ezért ne érhesse bántódás. De arról sem tehet valaki, ha nemesi családba születik, de mások már a neve, származása miatt képesek lennének agyonverni. A gyűlölet a másik bántása aljas és gonosz cselekedet. Ennyi. Nem mansfeldet kell pro és kontra vádolni vagy mentegetni, hanem elítélni az erőszakot, a gyűlöletet bármely oldalról jöjjön is.

  • pedellus szerint:

   +1000!

  • jános szerint:

   Ez nagyon jól hangzana, még tetszene is ha megfilmesítenénk mondjuk 3d.-ben, egy kis szerelmi szál, kaland pici misztikum, tiszta halivud.
   Na de én, akinek ellopták a dolgait a csányi félék amit véres verejtékkel megkerestem. És élvezik azt családostól, háziorvosostól, bejárónőstől, na hát én mindegyik halálát akarom. Én nem igazságot akarok. Bosszút.

 2. SaLa szerint:

  Ne feledjük 1956 után jött 1957, ehhez hasonló megint lehet, lesz.

 3. olvasó szerint:

  Azért az kérdéses, hogy az 56-os zűrzavar bolondította meg és lett autótolvaj, bankrabló, amikor már úgyis mindegy, vagy 56 előtt?

 4. Gubcsó József szerint:

  Eből a gyerekből Bajer Zsolt Bencsik András valamint Lovas István csinált hőst. Még amikor az ATV-n ment a sajtó klub…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.