Szíria

Bibi Netanyjahu tegnap beigérte, hogy Izrael-mivelhogy vindikálta/ja magának a jogot-továbbra is támadni fogja Szíria területeit. Nyilvánvalóan a Hezbollahra fogva a dolgot.

E remek hír tettekre sarkallt mindenféle bűnbandát! Hiszen a Nagy Testvér segít! Így aztán hirtelenjében új offenzívát indítottak Szíria középső részén a damaszkuszi kormány erői ellen Hama tartományban, s azt állítják, hogy több falut el is foglaltak. Amiből annyit erősített meg a kormányhadsereg, hogy egy Khattab nevű falut tényleg megszálltak a Tahrir Al-Sham martalóchorda pribékjei.
Hama stratégiai fontosságú a szír kormány számára, mert a latorerőkkel benépesített Idlíb tartományt olyan területektől választja el, amelyeket stabilan ellenőriz a damaszkuszi kormány hadserege.
A Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia egyik mesterlövésze ma reggel átlőtt Szíriából a dél-törökországi Hatay tartomány Reyhanli körzetébe, és megölt egy őrszolgálatot teljesítő török katonát.
A török haderő szerint a hadsereg választüzet nyitott “a nemzetközi jog biztosította önvédelem keretében”.
Az amerikai légierő gépei ma reggel szorgoskodtak. A Raqqa tartománybéli An-Mansur városának kalifátusistáit célozták meg légicsapásukkal. Egy iskolát jól telibe is kaptak, és azt földig rombolták. Több tucatnyian haltak bele. Egész pontosan 33-an. Főként nők és gyerekek.
A Qualamoun-hegységben vad mészárkodás dúl a kalifátusisták meg mindenféle bűnbandák közt.
Damaszkusztól keletre-közvetlenül a város szomszédságában lévő területeken-továbbra is heves harcok folynak az asztanai tárgyalóasztalt otthagyó társulások helyi bűnbandái, és a kormánycsapatok között.
Alapvetően már ismét nem az a lényeg, hogy a csatatereken mi történik. Elemzők a háború eszkalálódását látják az izraeli merészkedésben. Erre utal az is, hogy a latakiai orosz légibázis környékét egy kicsit “meggradozták” martalócék.
Ma a washingtoni “terrorizmus elleni koalició” 68 tagjának külügyminiszteri tanácskozása alkalmából Dmitrij Peszkov az orosz államfő sajtóhivatalának vezetője morgolódott egy kicsit. Moszkvában.
A “Szputnyik” hírügynökségnek nyilatkozva Peszkov kijelentette, hogy Oroszország éjjel-nappal harcolaz ISIS ellen, a nagytiszteletű koalició pedig tárgyalgat. Arról, hogy miként is kéne harcolni az ISIS-ellen!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. TERMMI8ATOR szerint:

  Csak az a baj, szerintem, hogy az Orosz “szóvivők”,ha az izraeiiek támadják Szíriát,csak látszat képen “morgolódnak”, mintha csak össze beszéltek volna izraellel hogy “csak támadjatok mink nem fogunk benneteket akadályozni”,vagyis HALGATÓLAGOSAN BELEEGYEZNÉNEK A SZÍR KORMÁNYCSAPATOK ELLENI TÁMADÁSOKBA. a”látszat” talán ezt mutatja. Ha igazán mérgesek lennének nem lennnének olyan nagy lovon az Izraeliek.

 2. ficko szerint:

  Igen érdekesek azok a légvédelmi rakéták orosz részről !
  Nézelődnek ,hallgatóznak! Látnak ,és hallanak de nem azt amit akarnak .
  Izrael egyenlőre nem a medvére támad , ha úgy érzi majd akkor oda csap ! A repkedésére.
  Az nagyot fog durranni .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.