Üzletépítés Washingtonban

Szijjártó Washingtonban: Új világrend van kialakulóban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felavatta kedden a washingtoni magyar nagykövetség új épületét. Beszédében egyebek között azt hangsúlyozta, hogy Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal.

“Az új washingtoni változásoknak mi nagyon örülünk” – jelentette ki a külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy Magyarország várakozással tekint az új típusú magyar-amerikai együttműködés elé, és kijelentette: nem túlzás azt állítani, hogy új világrend van kialakulóban, és ez így van még akkor is, ha ezt nem övezi egyetértés.
“Ám ha visszatekintünk a történelemre, nem volt olyan valódi nagy változás, amelyet egyetértés övezett volna a kezdetekkor”- mondta.
Megállapítása szerint ennek a kialakuló új világrendnek az egyik legfőbb jellemzője az Egyesült Államok eddiginél hazafiasabb gazdaságpolitikája, hozzátéve, hogy Magyarország szintén erőteljes patrióta politikát próbál megvalósítani.
Szijjártó Péter kifejtette: nagy figyelemmel követik az amerikai fejleményeket, Donald Trump elnök döntéseit. Magyarország szurkol azért, hogy az elnök sikeres legyen, Amerikát biztonságossá és nagyszerű hellyé tegye, hiszen ezzel biztonságosabb és nagyszerűbb lesz az egész világ is – fogalmazott.
“Rendkívüli kihívásokkal nézünk szembe: a terrorfenyegetettség minden korábbinál komolyabb, hiszen az Iszlám Állam az egész civilizált világot fenyegeti” – hangsúlyozta a miniszter. Utalt arra, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet ellen küzdő globális koalíció elkönyvelhetett ugyan nemrég sikereket, de álláspontja szerint az IÁ és általában a terrorizmus elleni harcot folytatni kell a totális megsemmisítésükig.
“Úgy gondolom, Donald Trumpnak igaza van, amikor azt mondja, hogy az eddiginél jóval több erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy ez a küzdelem sikeresebb legyen”
– mondta Szijjártó Péter. Közölte: az Iszlám Állam leküzdését célul kitűző globális koalíció szerdai tanácskozásán a washingtoni külügyminisztériumban javaslatot terjeszt elő, amely Magyarország iraki jelenlétének növelését szorgalmazza.
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország büszke arra, hogy annak a 27 országnak az egyike, amely katonákat küldött a dzsihadisták elleni harcba, és arra is, hogy a magyar katonák az amerikaiakkal vállvetve küzdenek a terrorizmus ellen.
A miniszter kifejezte abbéli reményét, hogy az új nagykövetségi épület megnyitása új kezdetet jelent a magyar-amerikai viszonyban is. Ennek alapja a közös értékrend és a közös érdekek, “a kölcsönös tisztelet és a történelmi barátság alapján készen állunk az újrakezdésre a kétoldalú kapcsolatainkban” – emelte ki…
…A magyar nagykövetség új épületét a felavatás előtt megáldotta egy katolikus pap, egy református tiszteletes és egy rabbi.
Donald Trump amerikai elnök két befolyásos tanácsadójával is tárgyalt Washingtonban Szijjártó Péter, szerdán pedig részt vesz a terrorellenes globális koalíció külügyminiszteri tanácskozásán. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden megbeszélést folytatott Gorka Sebestyénnel, Donald Trump elnök biztonságpolitikai tanácsadójával és Jason Greenblatt tanácsadóval, aki a nemzetközi tárgyalásokért felelős elnöki különmegbízott. A magyar miniszter kedd este az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács néhány tagjával – köztük a kereskedelmi minisztérium munkatársával, a Lockheed Martin, a Fedex, a Comcast, a Citibank, a Procter&Gamble és más, Magyarországon jelenlévő amerikai vállalkozások képviselőivel – tartott munkavacsorán vett részt.
(Forrás: atv)
Bal-Rad komm: “…a washingtoni külügyminisztériumban javaslatot terjeszt elő, amely Magyarország iraki jelenlétének növelését szorgalmazza…”
-Hiszen az iraki Moszulnál komoly csetepaté van. Ahová beszorult egy rakás-vélhetőleg pénzes-potenciális ügyfél. És hát ugye Ragály-kötvényből van még bőven. Nem várhatjuk, hogy aZ IÁ-jelesei bokros teendői között elautókázgassanak az órányi járásra lévő Erbil városában létesített forgalmazóhelyig!

Helybe kell vinni nekik a lehetőséget! Moszulba. Megér az néhány magyar katonaéletet!
(Döbrögisztán ilyen rafinált módon harcol a kalifátusistákkal. Léprecsaljuk őket Ragály-kötvénnyel. Mi így harcolunk a terrorizmus ellen. Elszedjük a pénzüket! Lásd Pharaon “professzor” esete! Kastélyt vett, “befektetett” Döbrögisztánban-aztán gyorsan-csendben meghalt!)
“…az új nagykövetségi épület megnyitása új kezdetet jelent a magyar-amerikai viszonyban is…a közös értékrend és a közös érdekek, “a kölcsönös tisztelet és a történelmi barátság alapján…”
-Új albérlő a Fehér Házban, új ház a döbrögisztáni nagykövetnek!-CSAK A SZELLEM maradt!
Csak nehogy nagy legyen a Döbrögi-Zseléagyú páros csalódása!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.