Semjén Zsotya a lovát…

Semjén miatt berendelték a magyar nagykövetet Kijevben

A kijevi vezetés nem teljesen érti, hogy Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes miért gondolja úgy, hogy a szomszédos országokban élő magyar kisebbségeknek autonómiára kellene törekedniük. Az ukrán külügyminisztérium ezért berendelte a kijevi magyar nagykövetet, hogy magyarázza el Semjén szavait, írja az Nv.ua.

Semjén azt mondta hétfőn, hogy a külhoni magyarság megmaradása attól függ, sikerül-e előrelépni vagy sem az autonómia területén. Ez a szakadár Donyecki Népköztársaság (DNR) és a Luganszki Népköztársaság (LNR) miatt egy különösen érzékeny téma Ukrajnában, ezért az ukrán külügyi tárca szeretné tisztázni, hogy ez csak Semjén magánvéleménye vagy a hivatalos magyar álláspont.
Az ukrán külügyminisztérium közleményben hozzátette, hogy Magyarország Ukrajna fontos partnere, a kétoldalú kapcsolatok baráti jellegűek, és remélik, hogy ezek a jószomszédi kapcsolatok továbbra is az ukrán állam területi egységének és szuverenitásának tiszteletben tartásán alapulnak.
(index)
Bal-Rad komm: Marijana Beca a kijevi külügy szóvivője tegnap igyekezett rávilágítani Semjén Zsotya mondásának lényeges lényegére:
Döbrögisztán voksvadász miniszterelnök helyettese Maradék-Ukrajna határain BELÜLI autonómiáról beszélt. A szóvivő megjegyezte, hogy ez a hivatalosnak tekinthető döbrögisztáni álláspont kihathat a két ország kapcsolataira.
Megértjük mi Semjén igyekezetét! Csakhogy kifelé-befelé zagyválkodásaival komoly zavarokat kelt, amivel-jelen esetben-a kárpátaljai magyaroknak árthat a legtöbbet.
Maradék-Ukrajna legnyomorúságosabb, legvédtelenebb, legtehetetlenebb szomszédjaként éppen nem Döbrögisztán kéne hogy hergelje Kijevet. A téma megpendítésére még a szlovákok is alkalmasabbak mint mi.
Semjén most is fordítva ült fel a lóra. Még ha joggal ostrorozta is Kijevet asszimilációs törekvései miatt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Semjén Zsotya a lovát… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Smith szerint:

    Ennyi. Jön a választás (Mivel nem lenne meg a kétharmad a rezsimnek), ezért ráhajtottak a Jobbik 900 ezres-egymilliós szavazótáborára, hogy ismét teljhatalmuk legyen. A széljobberek észnél legyenek, hogy kire adják a voksukat: https://blog.atlatszo.hu/2017/03/mszmp-kb-s-apparatcsik-a-marcius-15-en-kituntetettek-listajan/ Hogyan fogalmazott néhány évvel ezelőtt egy Fradi-ultra? Komcsikra és libsikre soha nem szavaznánk! Nos, a Fidesz egy (neo)liberális párt (a gazdaságpolitikájuknál erősebb bizonyíték nem szükséges ennek felismerésére) és a környékén jelenleg több a komcsi, mint a baloldal összes pártjában együttvéve.

    Admin:

    “…a Fidesz egy (neo)liberális párt (a gazdaságpolitikájuknál erősebb bizonyíték nem szükséges ennek felismerésére) és a környékén jelenleg több a komcsi, mint a…”

    -Én inkább így fagalmaznék: VOLT PÁRTTAG!

  2. furnan szerint:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.