Szíria

Nagy volt az ökölrázás és esküdözés tegnap Washingtonban. A rémkalifátus (ISIS) terrorszervezet gyökeres kiirtását és vezetőjének likvidálását ígérték az amerikai fővárosban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencia résztvevői.

A 66 ország külügyminisztere és két nemzetközi szervezet képviselője az IÁ és általában a terrorizmus ellen teendő további lépéseket vitatta meg. A tanácskozás házigazdája Rex Tillerson, az amerikai diplomácia vezetője volt. Ott volt Zseléagyúnk is.
A magas felek annyiban maradtak, hogy a koalíció következő tanácskozását júliusban rendezik meg. A helyszínt nem hozták nyilvánosságra.
Genfben gyülekeznek a felek az ENSZ-égisze alatt “zajló” Szíria-konferencia újabb fordulójára. A szír delegáció érkezése Ramzy Ezzeldin vezetésével:
Szergej Lavrov nem volt ott. Ő Moszkvában morgott egy sort Izrael miatt. “Oroszország és Izrael megállapodtak a katonai együttműködésről Szíriában. Úgy ítéljük meg, hogy Izrael ezt a megállapodást megsértette. Hogy ők mit mondanak (Libermann acsarkodásaira célzott) az egy dolog. Mi a tetteik alapján fogjuk megitélni a dolgokat. KI FOGJUK TALÁLNI, HOGY IZRAEL MIKÉNT TARTSA BE AZ EGYEZSÉGET!”-mondta az orosz külügyminiszter, a TASSZ Izrael légiakcióit firtató kérdésére.
Izrael magatartása pedig reményt adott a szövetségeseinek. Nem véletlenül hagyták azok ott az asztanai tárgyalásokat.
És mert a világban minden-mindennel összefügg, a szíriai béke most azért eléggé távolinak tűnik. Aminek pedig oka van. A jelek szerint Oroszországot hosszú konfliktusba akarják belevinni!

Kelet-Aleppo tartományban a kormányhadsereg lassan ostromolgatja Deir Hafer kalifátusista erődvárost. Két irányból támadják a martalócokat, kisebb térségek leválasztása után morzsolják fel őket.
A Deir ez-Zor katlanban sül-fő a kalifátusista alapanyag. Égből-földről fűtik a katlant
Hama tartományban ma újfent bepróbálkozott az an-Nuszra banda. Nem is volt baj mindaddig, amíg az orosz légierő meg nem érkezett. Nagyjából vissza is állt az eredeti állapot. Viszont “Tigris” csapatok érkeznek pillanatnyilag is, hogy a helyzet ne romoljon. Merthogy van esély a romlásra.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Tegnap Londonban, máma Antwerpenben ! Csakhogy ezuttal sikertelen volt a terror támadás. Valaki egy bevásárló központ zónájába akart autóval nagy sebességel behajtani. A rendőrség azomban megakadályozta. Az autóban EGY személy volt, akit letertóztatott a belga rendőrség. A támadó nak a neve Mohamed R. 1977 május 8-diki születésü. A rendőrség a helyszint megerősitette, a városban ktonák vannnak. A támadó Francia álampolgár északafrikai eredettel. Az autót akkor kezdte üldözni a rendőrség amikor az a kersztezésen a piros jelzés ellenére áthajtott. Az autóban fegyvereket és más illegális anyagokat találtak.

  • tilla szerint:

   Állítólag igaz a hír, azt hallani, hogy tegnap este az orosz felszólításra Izrael átadta a szír helyzet rendezési jogát oroszországnak és az usa-nak.

 2. DUNAI JANOS szerint:

  oroszországnak diktalni kell.be kell vonulni az ellopott golanra es felszólitani izraelt hogy takarodjon ki 24 óra alatt a megszállt területekröl mindent hatrahagyva nem rombolva es 48 oran belül adja at az atomfegyverek “kulcsait “az oroszoknak es kinevezni egy békés kormányt ha nem teszik akkor atomot telavivnak ha 1 óra mulva nem kapitulalnak akkor üveghegy.a többi zsidó mese hulye gojoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.