“Tévedés”

Tévedett a behajtó: Halott apjával találkozott a gyászoló lány

Egész nap sírt a szombathelyi lány, miután egy országos behajtó cégnek a családi tartozás kiegyenlítésre felszólító leveléből megtudta, hogy édesapja elhunyt. A követeléskezelő szerint adatbázishiba történhetett, de ha ügyfele kifogást szeretne tenni az általuk okozott trauma miatt, akkor egy hónapon belül megválaszolják panaszlevelét.

A Szombathely mellett élő D. Dóra néhány napja levelet kapott egy országos kintlévőség-kezelő cégtől, amelyben a következőkre szólították fel:
„Tisztelt Hozzátartozó! Tudomásunkra jutott, hogy ügyfelünk elhalálozott, ezért kérjük Önt, hogy hozzátartozója halotti anyakönyvi kivonat és a hagyatéki végzés másolatát 15 napon belül megküldeni szíveskedjen. Az iratokra a fent megjelölt engedményezett követelés rendezése miatt van szükségünk.”
Mivel az édesapa egy környékbeli idősek otthonában lakott, és lánya nem tartotta vele napi szinten a kapcsolatot, Dórában szomorúan konstatálta, hogy egy hivatalos levélből kell megtudnia a lesújtó hírt.
„Egész nap sírtam, és még a páromat is megkértem, hogy jöjjön haza a munkahelyéről, hogy mellettem legyen” – idézte fel a történteket a hölgy, aki a Facebookon is megosztotta ismerőseivel gyászát, és egy idézetet posztolt érzései kifejezésére Carina Bartschtól.

A legélőbb halott

Dóra apukája egy szombathelyi szociális ellátó intézményben élt, mivel néhány évvel ezelőtt komoly betegség támadta meg, amit sikerült túlélnie. A levél kézhezvétele után nem sokkal Dóra elindult, hogy kikérje édesapja halotti bizonyítványát, és ha lehet, végső búcsút vegyen szeretett hozzátartozójáról. Arra is kíváncsi volt továbbá, hogy pontosan mi vezetett szülője halálához, és az intézmény miért nem értesítette.
Mikor odaértünk az otthonba, az egyik szociális dolgozótól megtudtuk, hogy édesapám fél órával ezelőtt ment el cigarettát vásárolni” – idézte fel a hölgy a nem mindennapi fordulatot, és elismeri, hogy nagy kő esett le a szívéről a megkönnyebbüléstől. Még szerencse, hogy nem kezdte el körbetelefonálni valamennyi rokonukat – mondja és összességében „borzalmas traumaként” élte meg az esetet. Hogy a követelés-kezelő hogyan hibázhatott ekkorát, azt egyelőre sem az idősek otthona vezetése, sem interjúalanyunk nem érti.
Nem vették a lelkükre
Lapunk megkereste az országos követeléskezelő céget, melynek ügyintézője arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy valószínűleg adatbázishiba történhetett, és telefonon nem lehet kifogást emelni a trauma miatt, amit cégük okozott a családnak, csak írásban, amelyre 30 napon belül, szintén levélben válaszolnak majd.
(atv)
Bal-Rad komm: Happy End! Akár ez is lehetne a dolog vége, széles mosollyal.
De ne mosolyogjunk! HIÉNÁK VICSOROGNAK VISSZA! “Adósságkezelő cég”! Micsoda szemérmes megnevezése ez a számtalan hiénacégeknek! Amelyek minden címhez-adathoz hozzájutnak. ADATBÁZISUK VAN!
Írásban lehet náluk reklamálni!
Hááát…! Lesz olyan “ügyfelük”, aki valamire rá fogja kötözni az írásos reklamációt! És úgy “juttatja el” a címzetthez. És egyáltalán nem biztos, hogy az ügyintézőhöz! NEHOGY TÉVEDÉS LEGYEN!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Tévedés” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. stefimrich szerint:

    Az a végtelen pofátlansága a bankoknak,hogy ezeknek a hiénáknak eladják jó pénzért a követelésüket,akik aztán jócskán megfejelik a behajtandó pénzt,mondván,hogy nekik mekkora költségeik vannak!Tisztességes társadalomban ezek nem létezhetnének!Szintúgy az ilyen bankok sem!!

  2. Jakócs Gábor szerint:

    Hol van tisztességes kapitalizmus?Tessenek bár akárcsak egyet is nevén nevezni!Ez a két fogalom maximálisan kizárja egymást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.