Ámbérék! Únijós listavezetők vagyunk!

A magyar a legdepressziósabb az EU-ban

Magyarországon a 18 éven felüli népesség 10,5 százaléka tapasztal depressziós tüneteket, ami az uniós országok rangsorában a legnagyobb arányt jelenti.

A depresszió következtében tartós szomorúságot érez az ember, elveszíti érdeklődésünket az olyan dolgok iránt, amelyeket normál esetben élvezni szokott, illetve napi feladatainak elvégzésére is képtelenné válhat.
Az uniós tagországok közül Magyarországon a legdepressziósabb a felnőtt lakosság, 10,5 százalékuk tapasztalja a betegség tüneteit. Utánunk a portugálok (10,4%) és a svédek (9%) a legszomorúbbak.
Érdekes, hogy a depressziós tüneteket legkevésbé tapasztaló három népesség pont a régiónkban él: a cseh (3,2%), a szlovák (3,5%) és a horvát (3,9%).

A nők gyakrabban tapasztalják a depresszió jeleit, mint a férfiak. Az EU-ban a felnőtt férfiak 5,5 százaléka, míg a felnőtt nők 7,9 százaléka érintett a betegségben. Magyarországon ez az arány 8,6 százalék a férfiaknál, és 12,3 százalék a nőknél. A magyar nők ezzel csak a második legdepressziósabbak az EU-ban, a portugál nők után.
Minél magasabban képzett valaki, annál kevésbé valószínű a depresszió. A csak általános iskolát végzettek körében dupla akkora a depressziós tüneteket tapasztalók aránya, mint a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknél. Magyarországon a legfeljebb általános iskolát végzettek 21,8 százaléka, a legfeljebb érettségivel rendelkezők 9 százaléka, míg a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 4,8 százaléka tapasztalja a betegség tüneteit.
Emellett a jövedelemi viszonyokkal is összefügg a depresszió előfordulása. Minden tagországban az a tapasztalat, hogy a legalsó jövedelmi ötödbe tartozók körében sokkal többen észlelik a tüneteket, mint a legfelsőben. Hazánkban ezek az arányok 22,1 és 4,2 százalék, vagyis a legszegényebbek körében ötször gyakoribb a depresszió.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Jó a horvátoknak, cseheknek, szlovákoknak! Ők látnak bennünket! Ha már-már letargiába zuhannának, elég nekik ha csak ránk vetnek egy pillantást! Mindjárt jobb kedvre derülnek!
De ha mi lessük a szomszédainkat, csak még inkább depressziósakká válunk! Nem is beszélve a napi-átélt-pressziókról!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ámbérék! Únijós listavezetők vagyunk! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kovács szerint:

  Mit lehet ehhez hozzászólni ? Még Admin kommentje sem ütős most.

  Tudni kell, hogy a fáradtság testi oka a kialvatlanság, a lelki oka a bukott cél.
  Célok sorozatos elbukása vezet a depresszióhoz, a céltalanság tartós állapotához.

  Testi szinten (materializmus) a célok a fizikai túlélés, a létfenntartás témaköréből kerülnek ki.
  Ezért magasabb a depresszió a szegények és az iskolázatlanok körében.
  Már a formális lelki szinten a hit ( a hit, nem pedig a vallás vagy a templomba járás) jelentősen képes a depressziót csökkenteni, hiszen valid és a környezettől kevésbé befolyásolt célt jelent.
  A valós lelki szinten – a szellemi ráébredés folyamán – amikor a domináns cél maga a szellemi ( lelki) fejlődés, az anyagtól függetlenül a tudás megszerzése (tudás : megértés /ésszerűség/ és szeretet) depresszió egyszerűen nem létezik.
  Látjátok már feleim, mit tesz veletek a materializmus ?

  • vitorla123 szerint:

   Látjuk mi tesz velünk az idióta vallásos hit! Napi 12 óra munkaidő az általános.Nincs ideje az embereknek asszonyoknak materiálisan egy jót baszni,hogy kialudják magukat.Hogy kielégülten végezzék a munkájukat.A Munkáspárt,mint a munkavállalók képviselőjének első számú követelése most az,hogy legyen a munkaidő napi 7 óra és legyen a szombat és a vasárnap a családoké.Tehát 35 óra a heti munkaidő.Ezzel szemben mint Sztálinista őt követve 25 órát szeretnék heti munkaidőnek.Mert a harácsolók ezt nem tudják felhasználni harácsolásra.A munkavállaló meg tud gyereket csinálni,nevelni,háztáji gazdaságot működtetni,meg fusizni.Van miből,és van kinek.Mindjárt nincs oka depresszióra a magyar munka vállalónak. Mikulástól -látásig tud dolgozni.Elfárad és jól alszik!És meg lesz elégedve a sorsával.Ez a materializmus.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Hát még Orbán sem derít minket jobb kedvre? 😀 😀 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.