Sorolás a vályúhoz

Paks – Máris beindult a mutyi-láncreakció

Képtalálat a következőre: „Láncreakció-kép”

 

 

 

 

“Kapun belülre” került a Paksi Atomerőműben az Orbán Viktor miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal jó kapcsolatot ápoló építőipari cég, a West Bau Hungária Kft. (WHB). Méghozzá szó szerint, nemrégiben ugyanis az atomerőmű épületén belül létesített telephelyet a cég – közölte Hadházy Ákos az LMP korrupcióellenes ügyvivője a csütörtöki korrupcióinfón. Hadházy Ákos leszögezte: a telephely létesítése önmagában még nem korrupció, ám azt jelzi, hogy a jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cégek már most elkezdték bebiztosítani a helyüket a Paks 2 megépítésének óriási üzletében.

Paár Attila győri vállalkozó cége az évek során számos közbeszerzést nyert el, így korábban WHB volt a budapesti, Duna-parti CET generálkivitelezője, majd ők újították fel a Tüske-csarnokot és részt vettek a miniszterelnöki évértékelőknek helyet adó Várkert Bazár felújításában is. A vállalkozó akkor került reflektorfénybe, amikor átvette a miniszterelnök vejétől, Tiborcz Istvántól az Elios Zrt.-t. Tiborcz akkor az „őt és családját ért támadások miatt” döntött úgy, hogy eladja közbeszerzésekben érintett cégét.
Ugyanakkor nem sokkal az Elios eladása után, 2016-ban többségi tulajdonosként, pár hónapra betársult Paár Attila mellé az egyik WHB-cégbe, a WHB Ingatlan Kft.-be. Igaz, papíron nem tartott sokáig az üzlet: a múlt év végén Tiborcz továbbadta az üzletrészét a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Synergy Global nevű cégnek, amelynek, mivel off-shore cégről van szó, ismeretlen a tulajdonosa.
Hadházy Ákos elmondta: van olyan fideszes politikus, aki már most is jól járhatott a paksi beruházással. Paks 2 informatikai központja, az MVM informatika ugyanis egy olyan bérelt barakkban működik, amely évekkel ezelőtt még Horváth István volt szekszárdi polgármester egyik cégéhez, a Permitto Kft.-hez tartozott. Hadházy szerint Horváth egy meglehetősen sajátos ügylet révén jutott a telekhez: 2009-ben megvásárolta cége a területet, majd az eladó Gemenc Volán rögtön visszabérelte azt évi 30 millió forinttért, így 2015-re vissza is nyerte a vételárat. Hadházy szerint a feltűnősen sikeres társaságot Horváth István mégis eladta, s az a volt Horváth-cégekben máshol is feltűnt, “erősen strómannak tűnő” mohácsi magánszemélyhez került. Az MVM informatika tőle bérli a könnyűszerkezetes barakkokat, jelenleg az MVM informatika Zrt. címe is megegyezik a volt-Horváth cég, a Permitto Kft. címével.
(Forrás: nepszava)
Bal-Rad komm: “…a telephely létesítése önmagában még nem korrupció…”
Mert rossz az aki rosszra gondol!

 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.